Volvo EX90 για υποστήριξη αμφίδρομης φόρτισης

Η Volvo θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αμφίδρομη φόρτιση στο μέλλον. Το πρώτο μοντέλο από τους Σουηδούς που θα διαθέτει αυτήν την τεχνολογία θα είναι το επερχόμενο EX90 – άλλα μοντέλα στη νέα πλατφόρμα EV θα υποστηρίζουν επίσης αμφίδρομη φόρτιση. Το σύστημα έχει ένα ιδιαίτερο τεχνικό χαρακτηριστικό που διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες.

Ενώ η Hyundai-Kia βασίζεται σε μια λύση μόνο με AC για τα μοντέλα E-GMP και το νέο Niro EV, ο Όμιλος VW επέλεξε μια λύση DC για την επερχόμενη λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης των μοντέλων MEB του. Η λύση VW έχει πλεονεκτήματα στις εφαρμογές από όχημα σε σπίτι, καθώς το φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή ή το σύστημα αποθήκευσης σπιτιού, για παράδειγμα, λειτουργούν και με DC. Ωστόσο, απλές αλλά αποτελεσματικές εφαρμογές όπως η λειτουργία από όχημα σε συσκευή στη Hyundai, όπου οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με ηλεκτρισμό από την μπαταρία μέσω ενός προσαρμογέα, δεν είναι δυνατές.

Η Volvo δεν έχει λάβει μια τόσο θεμελιώδη απόφαση εδώ για τον πελάτη – ή μάλλον, η απόφαση είναι ότι ο πελάτης πρέπει να έχει μια επιλογή: Το EX90 και οι επερχόμενες αδελφές πλατφόρμας θα υποστηρίζουν αμφίδρομη φόρτιση τόσο μέσω AC όσο και μέσω DC, όπως ο Lutz Stiegler, Υπεύθυνος Λύσεων Η ηλεκτρική πρόωση στη Volvo Cars, εξηγείται σε συνέντευξη με τους συναδέλφους μας στο electrive.net. «Ο φορτιστής μας στο αυτοκίνητο είναι αμφίδρομος από προεπιλογή, επομένως μπορεί να φορτίζει και να αποφορτίζεται στα 11 kW», είπε ο Stiegler. «Αν προσφέρουμε μόνο DC, ο ενσωματωμένος φορτιστής δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό, επομένως μια καθαρή λειτουργία φόρτισης είναι αρκετή. Αλλά μέσω του DC wallbox, το οποίο στη συνέχεια χρειάζεται τον δικό του μετατροπέα, αυτό γίνεται πολύ πιο ακριβό για τον πελάτη».

Και εδώ, όπως ακούγεται μεταξύ των γραμμών, υπάρχουν αμφιβολίες στη Volvo για το αν οι πελάτες θα αποδεχτούν επίσης μια τόσο ακριβή λύση σε μαζική κλίμακα. Το μεγάλο πλεονέκτημα της αμφίδρομης φόρτισης μέσω των λειτουργιών όχημα προς Χ ή της φόρτισης με υπηρεσία δικτύου θα χαθεί. Για να μπορεί η μπαταρία του οχήματος να σταθεροποιεί το δίκτυο, πρέπει να συνδέεται στο δίκτυο όσο το δυνατόν συχνότερα – όχι μόνο στο σπίτι στο wallbox του οχήματος, αλλά ιδανικά και κατά τις ώρες εργασίας στο εργοτάξιο. Ή κατά τη φόρτιση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Όλα αυτά απαιτούν την ευρύτερη δυνατή κατανομή των κατάλληλων σημείων φόρτισης. Παρά τα πλεονεκτήματα μιας λύσης DC για τη λύση οικιακού νησιού, η Volvo βλέπει μεγάλη εξάπλωση στην πιο προσιτή περιοχή AC.

Εικονικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θεωρούνται πιθανοί στο μέλλον

«Η στρατηγική μας είναι ότι θα προσφέρουμε ένα κανονικό, σχετικά φθηνό wallbox AC μαζί με το αυτοκίνητο, το οποίο υποστηρίζει επικοινωνία συμβατή με ISO για αμφίδρομη φόρτιση», λέει ο Stiegler. «Στο μέλλον, θα υπάρχει ένα πλήρες πακέτο για εκείνους τους πελάτες που θέλουν επίσης ηλιακή και οικιακή αποθήκευση – αυτό θα είναι το wallbox DC».

Για το όχημα, το όχημα με το δίκτυο (V2G) και το όχημα με το σπίτι (V2H) είναι ισοδύναμα – επειδή η απόφαση λαμβάνεται εκτός του οχήματος εάν θα παραμείνει η ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι ή θα τροφοδοτηθεί στο δίκτυο πέρα ​​από τη σύνδεση του δικτύου σημείο. Σε αυτές τις δύο εφαρμογές – V2G και V2H – η Volvo βλέπει τη μεγαλύτερη δύναμη και κίνητρο για την εισαγωγή αμφίδρομης φόρτισης. «Οι μπαταρίες των οχημάτων θα μας επιτρέψουν να συμβάλουμε σημαντικά στην επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης», είπε ο Stiegler. «Σε κατάλληλα μεγάλους αριθμούς, τα οχήματα μπορούν να παρέχουν αξιόλογη χωρητικότητα αποθήκευσης και να το κάνουν με ακρίβεια με πολύ υψηλή απόδοση».

Εάν τα ηλεκτρικά οχήματα συνδυάζονται σε μια πισίνα ως εικονική μονάδα παραγωγής ενέργειας, τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουν περισσότερα από την απλή αντιστάθμιση των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων. Στη συνέχεια, τα οχήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως εικονική μονάδα παραγωγής ενέργειας για ένα απόθεμα συχνότητας. Ο διευθυντής της Volvo δεν είναι ακόμη διατεθειμένος να πει πότε θα εφαρμοστούν τέτοιες λειτουργίες: «Αυτό εξαρτάται επίσης από τους κανονισμούς για την πρόσβαση στο δίκτυο στις διάφορες χώρες. Το αυτοκίνητο ως φορητή συσκευή αποθήκευσης ενέργειας δεν καλύπτεται από τα πρότυπα σήμερα».

Η σουηδική εταιρεία διατηρεί επίσης χαμηλό προφίλ στη συνοδευτική ανακοίνωση, λέγοντας: «Αρχικά διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές, η αμφίδρομη φόρτιση έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να κάνετε την ενεργειακή σας χρήση φθηνότερη, πιο αποτελεσματική και βιώσιμη», έγραψε η Volvo. «Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες έξυπνης φόρτισης που έρχονται στην εφαρμογή smartphone Volvo Cars, το Volvo EX90 θα σας επιτρέψει να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας όταν η ζήτηση από το δίκτυο και οι τιμές είναι χαμηλές – συνήθως που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές στο ενεργειακό μείγμα – και να το εξοικονομήσετε αποθηκευμένη ενέργεια για να χρησιμοποιηθεί αργότερα».

Ένα δευτερεύον πλεονέκτημα του αμφίδρομου φορτιστή 11 kW είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να φορτίζουν άλλα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα με ισχύ από την μπαταρία του οχήματος – αντί να ακολουθούν την κυκλική διαδρομή με το τούβλο φόρτισης Schuko και τον προσαρμογέα V2D, όπως κάνει η Hyundai-Kia. Αν και ένας προσαρμογέας είναι επίσης συνδεδεμένος στο όχημα δότη, το κανονικό καλώδιο φόρτισης Mode 3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον προσαρμογέα. Πρέπει ακόμα να ενεργοποιηθεί μια ειδική λειτουργία για το όχημα δότη στο μενού, ώστε να συμπεριφέρεται σαν wallbox κατά την επικοινωνία φόρτισης. Ο Stiegler δηλώνει ότι έχουν δοκιμάσει τη λειτουργία μόνο με άλλα ηλεκτρικά Volvo μέχρι στιγμής. Ωστόσο, υπό τον όρο ότι άλλοι κατασκευαστές τηρούν τα ακριβή πρότυπα επικοινωνίας για τη φόρτιση AC, θα πρέπει να είναι δυνατή η φόρτιση οχημάτων άλλων κατασκευαστών με αυτόν τον τρόπο.

Η Volvo θα αποκαλύψει το EX90 στις 9 Νοεμβρίου. Το όχημα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα σε άλλα μοντέλα της Volvo – και μαζί με τον τυπικό αμφίδρομο φορτιστή.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

volvocars.com