Manz, Grob-Werke και Dürr για την κατασκευή εργοστασίων μπαταριών μαζί

Οι γερμανοί κατασκευαστές μηχανών και ειδικοί στην παραγωγή Manz, Grob-Werke και Dürr έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για τον εξοπλισμό πλήρων εργοστασίων μπαταριών. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην απόκτηση και την επεξεργασία έργων για να εκμεταλλευτούν τη δυνητική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με δήλωση της Manz, το εν λόγω δυναμικό ανάπτυξης αφορά ειδικότερα την παροχή τεχνολογίας παραγωγής για μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτροκίνηση. Εδώ ο στόχος είναι να καλυφθεί ολόκληρη η αλυσίδα αξίας μαζί με τους Dürr και Grob-Werke. Ως μέρος της συνεργασίας, οι εταιρείες της Νότιας Γερμανίας σχεδιάζουν να καθιερωθούν ως ευρωπαϊκός πάροχος συστημάτων εξοπλισμού παραγωγής μπαταριών και να προσφέρουν στους πελάτες μια εναλλακτική λύση υψηλής απόδοσης σε σχέση με τους προμηθευτές εξοπλισμού που προέρχονται κυρίως από την Ασία.

Η Manz είναι γνωστή στη βιομηχανία μπαταριών για τα συστήματα επαφής κυψελών, μεταξύ άλλων, αλλά δραστηριοποιείται και πέρα ​​από αυτό και έχει εμπειρία σε βασικά στάδια παραγωγής για την κατασκευή διαφορετικών τύπων κυψελών ιόντων λιθίου και τη συναρμολόγησή τους σε μια μονάδα μπαταρίας. Η Manz αναπτύσσει τεχνολογίες μπαταριών και συναφείς διαδικασίες παραγωγής για τον μέτοχο της Daimler Truck.

Η Grob-Werke, κατασκευαστής συστημάτων παραγωγής μπαταριών και αυτοματισμού, δραστηριοποιείται επίσης ήδη στον τομέα και σε περισσότερους τομείς eMobility.

Η Dürr είναι γνωστή στην αυτοκινητοβιομηχανία με τα συστήματα παραγωγής της και έναν έμπειρο κατασκευαστή εργοστασίων. Η εταιρεία προσθέτει επίσης τεχνογνωσία στην παραγωγή ηλεκτροδίων και άλλα στάδια παραγωγής στη συναρμολόγηση κυψελών και μονάδων.

Οι τρεις εταιρείες θέλουν να «θέσουν καινοτόμα πρότυπα μηχανημάτων κατασκευασμένα στην Ευρώπη», σύμφωνα με δηλώσεις τους, για τα ανακοινωθέντα εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη διαφόρων κατασκευαστών κυττάρων και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι συμπληρωματικές ικανότητές τους φαίνεται να επιτρέπουν πράγματι στους εταίρους να καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας στην παραγωγή μπαταριών Li-ion και να τους υποστηρίζουν στην κάλυψη της σημαντικά αυξανόμενης ζήτησης για μπαταρίες υψηλής ποιότητας και υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη. Εκτός από τους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρεία εξετάζει επίσης έργα στους τομείς της σταθερής αποθήκευσης και των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, αναφέρει η δήλωση.

Ο Manz είναι επίσης εταίρος στην κοινοπραξία Gigagreen που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα. Το έργο της ΕΕ, το οποίο έχει ξεκινήσει, στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων διαδικασιών για την παραγωγή κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα. Δεκαέξι εταίροι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται για το έργο για να δημιουργήσουν το «γιγα-εργοστάσιο του μέλλοντος». Η κοινοπραξία Gigagreen θα συνεργαστεί για τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα λάβει σχεδόν 4,7 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση από την ΕΕ.

«Βλέπουμε φανταστικές ευκαιρίες για να επωφεληθούμε από τη δυναμική ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, επομένως έχουμε επικεντρώσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο ανάλογα», λέει ο Martin Drasch, Διευθύνων Σύμβουλος της Manz AG. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με βάση τη συμμαχία που διαμορφώνει τις τάσεις με τους Grob και Dürr – μια συμμαχία μοναδική στην Ευρώπη – έχουμε φτάσει σε ένα άλλο σημαντικό ορόσημο για την πλήρη αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της αγοράς.»

Ο Γερμανός Wankmiller, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grob, πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τους Manz και Dürr, δύο τόσο αξιοσέβαστους εταίρους». Είπε ότι η οικογενειακή εταιρεία είχε αποκτήσει «πλήρη γνώση των μηχανών, της τεχνολογίας συστημάτων και των ροών διαδικασιών για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνησης» και ότι ήταν «ηγέτης στην παγκόσμια αγορά» στα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικών ηλεκτροκινητήρων. Εστιάζοντας στη μηχανική συστημάτων, είχαν επίσης «αναπτύξει γνώσεις διεργασιών για συστήματα μονάδων μπαταρίας και συσκευασιών με θήκες και στοιχεία σκληρής θήκης και έχουμε ήδη παραδώσει αρκετές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας», είπε.

«Η παραγωγή μπαταριών είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στην ευρωπαϊκή βιομηχανία. Η ταχεία οικοδόμηση της παραγωγικής ικανότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dürr, Jochen Weyrauch. «Οι πελάτες μας θέλουν αξιόπιστους, τοπικούς συνεργάτες για την υλοποίηση των εργοστασίων μπαταριών τους. Αναλαμβάνουμε αυτήν την πρόκληση και ενώνουμε τις δυνάμεις μας».

manz.com