Hyperbat για την παροχή μπαταριών για Lotus

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Hyperbat υπέγραψε συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων λιρών για την προμήθεια μπαταριών στη Lotus για το νέο της, πλήρως ηλεκτρικό Evija. Οι μπαταρίες θα κατασκευαστούν στο Κόβεντρι της Αγγλίας.

Το Hyperbat είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Williams Advanced Engineering και της Unipart που ιδρύθηκε το 2018. Ο κατασκευαστής μπαταριών πρόκειται τώρα να κατασκευάσει τα πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου 90 kWh για το πρώτο βρετανικής κατασκευής πλήρως ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Lotus Evija.

Η Unipart Manufacturing Group άνοιξε πρόσφατα μια νέα γραμμή παραγωγής στο χώρο της στο Coventry, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από την Hyperbat για την κατασκευή των μπαταριών του hypercar. Οι επενδύσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Κόβεντρι ήταν μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου 2018 ώθηση για τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Το εργοστάσιο δεν θα ασχολείται με τη μαζική παραγωγή του hypercar, αλλά μάλλον με χειροποίητα, μικρούς αριθμούς μονάδων. Αν και η βρετανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων έχει μεγάλα σχέδια για το hypercar, ο Κινέζος ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο γίγαντας αυτοκινητοβιομηχανίας Geely, δήλωσε το 2019 για το έργο hypercar: «Η τοποθεσία κατασκευής εξαρτάται από το τοπικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Feng Qingfeng, CTO της Geely. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλό στην κατασκευή χειροποίητων αυτοκινήτων, άρα σπορ και υπεραυτοκίνητων. Στην Κίνα, μπορεί να έχουμε περισσότερα πλεονεκτήματα σε υποδομές για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής».

Η εγκατάσταση μπαταρίας του Hyperbat έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει οχήματα χαμηλού όγκου, υψηλής απόδοσης και εξειδικευμένες εφαρμογές οχημάτων μεσαίου όγκου. Στόχος της εταιρείας εδώ είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να κάνουν τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) στα EV.

Μαρκ ΈντουαρντςΕκτελεστικός Διευθυντής Μηχανικής της Lotus Cars, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Δουλεύουμε με τη Unipart και την Hyperbat εδώ και αρκετά χρόνια και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά τους να προσφέρουν την ποιότητα του προϊόντος και το επίπεδο της κατασκευαστικής υποστήριξης που χρειάζεται η Lotus. για ένα τέτοιο έργο κύρους».

Στη διαδικασία κατασκευής των πακέτων μπαταριών, η Hyperbat λέει ότι έχει δεσμευτεί να «επιλέξει τις καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές λύσεις εφοδιασμού». Ο νεαρός κατασκευαστής μπαταριών σημειώνει ότι συνεργάζεται ενεργά με το Advanced Propulsion Center στο Κόβεντρι για την ανάπτυξη της ικανότητας της αλυσίδας εφοδιασμού EV του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του έργου «H1perChain».

Σύμφωνα με το Hyperbat, η διαδικασία κατασκευής είναι μια πολύπλοκη διαδικασία για την οποία χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα που χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες και συστήματα όρασης για την παρακολούθηση δεδομένων για κάθε ένα από τα στοιχεία της μπαταρίας. Αυτό περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση 12.000 εξαρτημάτων χωρισμένα σε 500 μοναδικά μέρη και 100.000 συγκολλήσεις σε κάθε πακέτο. Η εταιρεία λέει ότι στοχεύει η μεσαία μπαταρία να υποστηρίζει ισχύ 2000 PS και στόχους απόδοσης 0-62 mph σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα πάνω από 200 mph (περίπου 322 km/h).

Άντι ΝτέιβιςΔιευθυντής στο Hyperbat εξηγεί: «Είμαστε μια από τις λίγες εταιρείες που έχουμε επενδύσει σε αυτήν την προηγμένη τεχνολογία κατασκευής, η οποία ενισχύεται από τις εργασίες έρευνας και ανάπτυξης που πραγματοποιούνται από το Institute of Advanced Manufacturing and Engineering (AME), το οποίο προσφέρει επιτόπου υποστήριξη στην ομάδα Ε&Α μας και αποτελούν τέλειο παράδειγμα της συνεργασίας της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού χώρου».

Το 2019, οι πάροχοι υπηρεσιών ανάπτυξης FEV και το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι άνοιξαν το Κέντρο Προηγμένων Συστημάτων Προώθησης Χαμηλών Ανθρακών (C-ALPS), ως ένα υπερσύγχρονο κέντρο ανάπτυξης για τεχνολογίες καθαρής πρόωσης στο Κόβεντρι.

Εν τω μεταξύ, αρκετές εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν εδραιώσει τώρα τις δραστηριότητες κατασκευής EV και Ε&Α στο Κόβεντρι. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Uber από την Ινδία, η Ola Electric ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα παγκόσμιο κέντρο προηγμένης μηχανικής και σχεδίασης οχημάτων στην αγγλική πόλη. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η καινοτόμος ισραηλινή startup Ree Automotive ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εφαρμόσει γραμμές συναρμολόγησης ρομπότ που βασίζονται σε cloud στο κέντρο ενσωμάτωσής της στο Κόβεντρι για τη σπονδυλωτή πλατφόρμα P7 για εμπορικά οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία. Στο μέτωπο της αεροπορίας, φέτος, το Urban-Air Port έκανε το Coventry το σπίτι του για το “Air-One”, μια βιτρίνα ενός πλήρως λειτουργικού κόμβου για ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) και αυτόνομων drones φορτίου.

prnewswire.com