2022 σε ανασκόπηση: Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή άρθρα κάθε μήνα

+ Premium

Αυτή είναι η κριτική μας για το 2022, όπου επαναλαμβάνουμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο διαβασμένα άρθρα μήνα με μήνα – με μια γρήγορη ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκε κάθε ιστορία κατά τη διάρκεια του έτους.

Πριν μπούμε σε αυτό, σημειώστε ότι θα επιστρέψουμε στα εισερχόμενά σας με την ενημέρωση ειδήσεων στις 3 Ιανουαρίου 2023. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η αναφορά μας είναι επίσης ακίνητη, οπότε μη διστάσετε να βουτήξετε στα αρχεία χρησιμοποιώντας την αναζήτηση ή επισκεφθείτε μας στο κοινωνικά προφίλ.

* * *

– Ιανουάριος –

Η Next Energy μας σπρώχνει 1.000 km στο Tesla Model S: Η χρονιά ξεκίνησε με μια έκρηξη με την εκκίνηση μπαταριών των ΗΠΑ Our Next Energy, ONE για συντομία, χρησιμοποιώντας ένα Tesla για να επιδείξει τη δύναμη του πακέτου μπαταριών Gemini. Η ONE, με την υποστήριξη της BMW, εγκατέστησε χωρητικότητα 203,7 kWh με ενεργειακή πυκνότητα 416 Wh/l. Η BMW αργότερα τον Ιούνιο δήλωσε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το Gemini στο επερχόμενο iX EV. Η Tesla, φυσικά, θα επιμείνει στη δική της τεχνολογία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Our Next Energy κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει μια τοποθεσία στο Μίσιγκαν για να ξεκινήσει την κατασκευή μπαταριών και σύναψε συμβόλαιο προμήθειας με την Bollinger Motors για την τοποθέτηση μπαταριών για επαγγελματικά οχήματα.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Φεβρουάριος –

Η κοινοπραξία H2 «FlatHyStor» εγκαινιάζεται στη Γερμανία: Η Bosch, η BMW, η Hexagon Purus και η Testnet Engineering τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ότι εργάζονται σε μια επίπεδη δεξαμενή υδρογόνου για το κάτω μέρος του αμαξώματος των μελλοντικών αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου. Το έργο FlatHyStor (Λειτουργικός σχεδιασμός και δοκιμή ενός καινοτόμου συστήματος δεξαμενής υδρογόνου) έλαβε επιχορήγηση έξι εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία. Το πρώτο τανκ επρόκειτο να είναι έτοιμο περίπου τώρα, αλλά δεν υπάρχουν νέα. Ωστόσο, η BMW ξεκίνησε την παραγωγή μικρής κλίμακας του iX5 Hydrogen στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας του Μονάχου (FIZ) τον Δεκέμβριο.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Μάρτιος –

Η VW πρέπει να σταματήσει την παραγωγή λόγω προβλημάτων εφοδιασμού: Με την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα νέα για διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας άρχισαν να έρχονται τον Μάρτιο. Η Volkswagen ήταν μεταξύ των πρώτων που δήλωσε ότι το εργοστάσιό της EV στο Zwickau της Γερμανίας δεν θα ξαναρχίσει την παραγωγή μέχρι τις αρχές Απριλίου λόγω έλλειψης καλωδίων που συνήθως κατασκευάζει η Leoni στην Ουκρανία. Η VW ξανάρχισε την παραγωγή τρεις εβδομάδες αργότερα και, τον Ιούνιο, επέστρεψε στις πλήρεις τρεις βάρδιες. Αργότερα τον Νοέμβριο, το Zwickau σημείωσε ρεκόρ παραγωγής όταν οι εργάτες έκαναν 7.100 ηλεκτρικά σε επτά ημέρες, περισσότερο από κάθε προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο πλησιάζει στην επίτευξη της συνολικής δυναμικότητας.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Απρίλιος –

Το Zwickau δεν ήταν το μόνο εργοστάσιο της VW που ήταν ισχυρό: Τον Απρίλιο, η VW ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει τη σειρά παραγωγής του ID.4 στο εργοστάσιο του Emden τον Μάιο, δημιουργώντας διαφημιστική εκστρατεία στους αναγνώστες μας με περισσότερα από 20.000 κλικ την ημέρα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας VW Ralf Brandstätter και ο διάδοχός του Thomas Schäfer είχαν έρθει στο εργοστάσιο στην Κάτω Σαξονία για να ανακοινώσουν ότι το σχέδιο θα παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Έκτοτε, το ηλεκτρικό SUV ID.4 κατασκευάζεται στις γερμανικές εγκαταστάσεις στο Zwickau και στο Emden και στα κινεζικά εργοστάσια της VW στο Anting και στο Foshan. Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, η VW ξεκίνησε επίσης την παραγωγή για την αγορά των ΗΠΑ στο Chattanooga του Τενεσί, όπως είχε προγραμματιστεί.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Ενδέχεται –

Η Fisker ετοιμάζεται να κάνει τη Magna να κατασκευάσει Ocean EVs: Παραμένοντας στον κατασκευαστικό κόσμο, η Fisker δήλωσε ότι ήθελε να τριπλασιάσει την παραγωγή του Ocean SUV της από το 2024 μέσω της εργολαβικής κατασκευάστριας εταιρείας Magna. Και η Magna θα αποδεικνυόταν ότι ήταν σε θέση να δουλέψει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όταν ο πρώτος Ocean βγήκε από τις γραμμές σε μια καθορισμένη ημέρα του Νοεμβρίου. Τα σχέδια μετά το 2022 παραμένουν ενδιαφέροντα – το επόμενο έτος θα δούμε 50.000 e-SUV κατασκευασμένα στην Αυστρία και η Fisker λέει ότι έχει κρατήσει πάνω από 63.000 κρατήσεις μέχρι σήμερα.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Ιούνιος –

Ο κινητήρας Vitesco EES χρησιμοποιεί πηνία αντί για μαγνήτες: Τον περασμένο Ιούνιο, η Vitesco ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός ξεχωριστά ενθουσιασμένου σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα, βελτιστοποιημένου για οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες. Όπως φαίνεται στο EVS35 στο Όσλο, σε αντίθεση με τους μόνιμα διεγερμένους σύγχρονους κινητήρες (PSM) που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα, οι εξωτερικά διεγερμένοι σύγχρονοι κινητήρες (EESM) δεν απαιτούν μέταλλα σπάνιων γαιών. Αυτή η είδηση ​​είχε τα περισσότερα κλικ το 2022 και έγινε μεγάλη επιτυχία για εμάς Σελίδα LinkedIn. Η μονάδα eMobility Components της Vitesco τον Οκτώβριο ανέφερε περαιτέρω ότι είχε σημειώσει παραγγελίες αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η Vitesco αναμένει ότι η επιχείρηση ηλεκτροδότησης θα σταματήσει το 2024.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

– Ιούλιος –

Το QuantumScape προχωρά σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης: Η αμερικανική νεοφυής εταιρεία Quantumscape, η οποία υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη Volkswagen, ισχυρίστηκε τολμηρά βήματα στη δεύτερη επιστολή της προς τους μετόχους στα μέσα του έτους. Η εταιρεία είπε ότι κατασκεύασε με επιτυχία και ήδη δοκιμάζει πρωτότυπα κυψελών 24 επιπέδων, από 16 επίπεδα στις αρχές του 2022. Στη συνέχεια, η QuantumScape προχώρησε στην παράδοση Α-δειγμάτων των εν λόγω κυττάρων σε αυτοκινητοβιομηχανίες για δοκιμή αυτόν τον Δεκέμβριο, τονίζοντας ότι «σημαντική δουλειά » μένει να γίνει πριν τεθούν αυτά τα κύτταρα στην αγορά.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Αύγουστος-

Η CATL γίνεται ο μεγαλύτερος προμηθευτής κυψελών στον κόσμο: Το ένα τρίτο των κυψελών μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε EV παγκοσμίως κατασκευάστηκαν από την κινεζική σύγχρονη τεχνολογία Amperex, περισσότερο γνωστή ως CATL. Σύμφωνα με την SNE Research, επρόκειτο για μπαταρίες EV αξίας 203,4 GWh, με την CATL να αποδίδει 70,9 GWh για μερίδιο αγοράς 34,8 τοις εκατό το πρώτο εξάμηνο του έτους. Και η CATL δεν έδειξε σημάδια διακοπής – η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή κυψελών στη Γερμανία τον Δεκέμβριο και συμφώνησε να κατασκευάσει στοιχεία μπαταρίας με τη Ford στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων συνεργασιών.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Σεπτέμβριος –

Η VW ανακαλεί αυτοκίνητα ID.3 και ID.4 με προβλήματα μπαταρίας: Τον Σεπτέμβριο, η VW έπρεπε να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες περίπου 10.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID.3 και ID.4 να επισκεφθούν τα συνεργεία. Οι κυψέλες των μπαταριών τους θα μπορούσαν να παρουσιάσουν αυξημένη αυτοεκφόρτιση λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος, επομένως η αυτοκινητοβιομηχανία και τα επηρεαζόμενα EV κατασκευάστηκαν το 2020. Αυτά τα ζητήματα ενδέχεται να γίνουν λιγότερο ή τουλάχιστον συγκεντρωτικά στο μέλλον – η Volkswagen ομαδοποίησε όλες τις δραστηριότητες μπαταριών στην PowerCo φέτος και στο μέλλον Τα μοντέλα θα βασίζονται στην κυψέλη μονάδας που έχει κατασκευαστεί από ένα δίκτυο εργοστασίων και συνεργατών όπως η Northvolt ή η Umicore.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Οκτώβριος –

Η Shell αποσυνδέει σιωπηλά τα αυτοκίνητα με καύσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Η Shell έκλεισε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι η εγκατεστημένη πρωτότυπη τεχνολογία έφτασε στο τέλος της ζωής της. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Σύμφωνα με τον χειριστή Motive, οι τοποθεσίες επαναπλήρωσης δεν ήταν κερδοφόρες επειδή υπήρχαν πολύ λίγα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου τριγύρω. Ως εκ τούτου, η Shell αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να κατασκευάσει «πολυτροπικούς κόμβους» για ηλεκτροκίνητα βαρέα φορτηγά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Νοέμβριος –

Η Renault κυκλοφορεί ηλεκτρικά φορτηγά 44 τόνων: Η Renault Trucks χρησιμοποίησε τους τελευταίους μήνες της χρονιάς για να παρουσιάσει τα φορτηγά E-Tech T και E-Tech C με πλήρη σχεδίαση και άνοιξε ταυτόχρονα κρατήσεις και για τα δύο μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων παραγωγής για μεταφορείς. Ανακοινώθηκε τον Μάρτιο με τις αρχικές προδιαγραφές, η παραγωγή θα ξεκινήσει στο Bourg-en-Bresse της Γαλλίας στα τέλη του 2023. Δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες μπορούν να αποδώσουν έως και 490 kW και η μέγιστη αυτονομία είναι 300 χιλιόμετρα. Μέχρι το 2030, ο Όμιλος Renault στοχεύει να δημιουργήσει το 50 τοις εκατό των πωλήσεών του από ηλεκτρικά οχήματα προτού καταστεί τοπικά ουδέτερο σε εκπομπές CO2 έως το 2040.
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

* * *

– Δεκέμβριος –

gotthard-fastcharge-gofast-wuerenlos-richtung-zuerich-schweiz-switzerland-ladestation-charging-station-2019-01-minΔεν υπάρχει απαγόρευση οδήγησης EV στην Ελβετία, τουλάχιστον όχι με τη μορφή που πρότειναν ορισμένα ΜΜΕ. Αρχίσαμε να ερευνήσουμε τις ειδήσεις πίσω από τη φήμη και διαπιστώσαμε ότι η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στη φαντασία. Διάφορες αναφορές τον Δεκέμβριο ισχυρίστηκαν ότι η Ελβετία σχεδίαζε να απαγορεύσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να οδηγούν και να φορτίζουν. Αποδείχθηκε ότι η αλήθεια πίσω από την είδηση ​​δεν ήταν τόσο άγρια, αλλά μέρος ενός σχεδίου για έκτακτα μέτρα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ελπίζουμε να παραμείνετε καλά συνδεδεμένοι και να κλείσετε τη φετινή ανασκόπηση με τις καλύτερες ευχές για το 2023 – ας είναι ηλεκτρισμένο!
Συνεχίστε στις αρχικές ειδήσεις στο electrive.com >>

>> Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του 2023 θα φτάσει στα εισερχόμενά σας στις 3 Ιανουαρίου και μπορείτε ακόμα να εγγραφείτε εδώ. Ενημερώνουμε επίσης το δικό μας Σελίδα LinkedIn τακτικά και εκτιμώ πολύ τις συστάσεις, τις κοινοποιήσεις και τα σχόλιά σας. <<