15 ΚΑΕ δοκιμάζουν κυψέλες μπαταρίας ταχείας φόρτισης StoreDots

Οι κυψέλες μπαταριών ταχείας φόρτισης του StoreDot που κυριαρχούνται από πυρίτιο δοκιμάζονται ήδη σε πραγματικές συνθήκες από 15 μάρκες αυτοκινήτων από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό κατασκευαστή μπαταριών, τα αρχικά αποτελέσματα δοκιμών επιβεβαιώνουν την ικανότητα γρήγορης φόρτισης των κυψελών.

Το StoreDot δεν κατονομάζει μεμονωμένα ονόματα στο δελτίο τύπου. Αντίθετα, η ισραηλινή εταιρεία δημοσίευσε έναν παγκόσμιο χάρτη που δείχνει τις τοποθεσίες όπου δοκιμάζονται τα κύτταρα. Δεν αποτελεί έκπληξη, αυτές περιλαμβάνουν τη Σουηδία, την Ινδία και το Βιετνάμ – υπάρχουν δημοσίως γνωστές συνεργασίες με τη Volvo, την Polestar, την Ola Electric και τη VinFast, και ορισμένες από αυτές τις εταιρείες έχουν επίσης οικονομικό μερίδιο στην StoreDot.

Άλλοι δείκτες έχουν οριστεί στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, για παράδειγμα. Για ορισμένες από τις χώρες που αναφέρθηκαν, δεν υπάρχουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν – στη Γαλλία, για παράδειγμα, υπάρχει ο Όμιλος Renault και οι γαλλικές μάρκες Stellantis, στη Νότια Κορέα κυρίως ο Όμιλος Hyundai Motor με Hyundai, Genesis και Kia. Από τη Γερμανία, ο τότε όμιλος Daimler είχε επενδύσει στο StoreDot σε πρώιμο στάδιο. Επομένως, αν η σήμανση στη Γερμανία είναι η Mercedes ως συνεργάτης αξιολόγησης είναι προφανές, αλλά δεν επιβεβαιώνεται.

Άλλοι πιθανοί συνεργάτες πρόκειται να προστεθούν φέτος, είπε η StoreDot. «Αυτή η ανακοίνωση είναι ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για το StoreDot», λέει ο CEO της εταιρείας Doron Myersdorf. «Είμαστε χαρούμενοι που τόσοι πολλοί από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο δοκιμάζουν τόσο τις κυψέλες XFC όσο και την ενσωμάτωσή τους στις αρχιτεκτονικές ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς και λαμβάνουμε θετικά σχόλια σχετικά με τη βιωσιμότητα των τεχνολογιών μας στον πραγματικό κόσμο».

Η StoreDot στοχεύει να βάλει τις κυψέλες μπαταρίας «100in5», οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν την επαναφόρτιση ηλεκτρικής ενέργειας για 100 μίλια (160 χιλιόμετρα) σε πέντε λεπτά, σε μαζική παραγωγή το 2024 σε συνεργασία με τον κινέζο κατασκευαστή Eve Energy. Με την Italvolt, ένας Ευρωπαίος συνεργάτης παραγωγής είναι έτοιμος, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ένδειξη για την έναρξη της παραγωγής εδώ.

Η ανάπτυξη μπαταριών του StoreDot επικεντρώνεται σε μια ειδική τεχνολογία ανόδου πυριτίου και στη σχετική ενσωμάτωση λογισμικού. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας εξαιρετικά γρήγορης τεχνολογίας φόρτισης – τον ​​Μάρτιο του 2022, η ισραηλινή εταιρεία παρουσίασε τον τεχνολογικό της οδικό χάρτη «100inX». Το επόμενο βήμα είναι να μειωθεί αυτή η διάρκεια σε τρία λεπτά μέχρι το 2028, πριν απαιτηθούν μόνο δύο λεπτά μέχρι το 2032.

prnewswire.com