Υπόκειται σε συνεργασία με την επιβολή προστίμων στη Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία, η Hubject ανακοίνωσε συνεργασία με την Fine Charging, έναν από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης σταθμών φόρτισης στη χώρα. Η συνεργασία θα συνδέσει τα σημεία φόρτισης της Fine Charging με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής περιαγωγής Intercharge της Hubject.

Η Fines Charging διαθέτει επί του παρόντος 55 σημεία φόρτισης DC (συμπεριλαμβανομένου HPC έως 200 kW) και 38 σταθμούς φόρτισης AC σε λειτουργία στη Βουλγαρία. Η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζονται πολλές νέες τοποθεσίες.

Τον Μάρτιο, το βουλγαρικό κράτος υποσχέθηκε να επεκτείνει σημαντικά την υποδομή φόρτισης στη Βουλγαρία, με στόχο την κατασκευή 10.000 σταθμών φόρτισης σε εθνικό επίπεδο έως το 2026. Αυτό προέκυψε από μια συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη από τον κρατικό φορέα εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου ESO και άλλους οργανισμούς. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για την Κλιματική Πολιτική και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων Μπόρισλαβ Σάντοφ επιβεβαίωσαν τον στόχο λίγο αργότερα. Επιπλέον, 30.000 ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορήσουν επίσης στη χώρα μέχρι το 2026.

«Είναι τιμή μας να οικοδομήσουμε τη συνεργασία μας με το Fines Charging καθώς ξετυλίγονται αυτές οι συναρπαστικές εξελίξεις στη Βουλγαρία. Έχοντας κατά νου ότι η δημόσια υποδομή φόρτισης πρέπει να υπάρχει παντού, σε όλη την Ευρώπη, με το δίκτυο τροφοδοσίας μας, η φόρτιση EV θα είναι πιο προσιτή στους Βούλγαρους οδηγούς EV που μετακινούνται διεθνώς, καθώς και στους διεθνείς επισκέπτες στη Βουλγαρία», δήλωσε ο Christian Hahn. Διευθύνων Σύμβουλος της Hubject.

Η βουλγαρική κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ESO δήλωσε τον Μάρτιο ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν περίπου 200.000 ηλεκτρικά οχήματα στη Βουλγαρία με συνολική ετήσια κατανάλωση ενέργειας 600.000 MWh. Ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί σε 3,5 εκατομμύρια έως το 2050, με την αντίστοιχη κατανάλωση ενέργειας να αυξάνεται στα 10 εκατομμύρια MWh ετησίως.

Η πλατφόρμα eRoaming Intercharge του Hubject συνδέει χειριστές σημείων φόρτισης ή CPO και παρόχους υπηρεσιών eMobility ή EMP για να επιτρέψει την ενοποιημένη, ανεξάρτητη από το δίκτυο πρόσβαση στην υποδομή φόρτισης. Η Hubject λέει ότι έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης πολλαπλών παρόχων στον κόσμο για ηλεκτρικά οχήματα συνδέοντας δίκτυα CPO με περισσότερα από 400.000 συνδεδεμένα σημεία φόρτισης και περισσότερους από 1.000 συνεργάτες B2B σε 52 χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Το Hubject συμβουλεύει επίσης όσους εργάζονται στον κλάδο της ηλεκτρικής κινητικότητας σχετικά με το Plug&Charge σύμφωνα με το ISO 15118, το οποίο επιτρέπει την αμφίδρομη φόρτιση, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να λειτουργούν ως μονάδες αποθήκευσης προσωρινής αποθήκευσης για το ηλεκτρικό δίκτυο που μπορούν να τροφοδοτήσουν ισχύ στο δίκτυο. Το ISO 15118 είναι ένα πρωτόκολλο που σχετίζεται αυστηρά με την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ του σταθμού φόρτισης και του ηλεκτρικού οχήματος. Όταν υπάρχει αμφίδρομη φόρτιση προς και από το δίκτυο, αυτό το πρωτόκολλο διασφαλίζει ότι είναι πιστοποιημένο και αξιόπιστο.

hubject.com