Το Xpeng παρουσιάζει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το G9

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng δημοσίευσε τώρα τα βασικά δεδομένα για τους κινητήρες του νέου της ναυαρχίδας ηλεκτρικού SUV G9, το οποίο είναι επίσης σχεδιασμένο για τις διεθνείς αγορές. Στην Κίνα, το μοντέλο θα προσφέρεται για 309.900 έως 469.900 γιουάν (περίπου 44.500 έως 67.500 ευρώ).

Η Xpeng είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό ότι το G9 χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου σχεδιασμένη για 800 βολτ με τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου. Με το όνομα «XPower 3.0» από την Xpeng, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για πολύ υψηλές ισχύς φόρτισης έως και 480 kW (600 αμπέρ στα 800 βολτ). Λέγεται ότι μπορεί να επαναφορτίσει ενέργεια για έως και 200 ​​χιλιόμετρα σε μόλις πέντε λεπτά. Η Xpeng δηλώνει ευθαρσώς ότι το μοντέλο είναι το «ταχύτερης φόρτισης SUV παραγωγής στον κόσμο». Αν και σίγουρα φαίνεται να είναι ένα από τα ταχύτερα, οι αριθμοί στα χαρτιά θα πρέπει ακόμα να επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Το νέο είναι η πληροφορία ότι το ηλεκτρικό SUV θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ενός και δύο κινητήρα η καθεμία. Σύμφωνα με την εταιρεία, το τρίο με κίνηση στους πίσω τροχούς έχει ισχύ 230 kW και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα. Οι δύο τυπικές εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD 570G και RWD 570E) λέγεται ότι καλύπτουν 570 km σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα, ενώ μια έκδοση μεγάλης εμβέλειας (RWD 702E) θα διανύσει καλά 700 km. Το Xpeng δεν αναφέρει την αντίστοιχη χωρητικότητα της μπαταρίας. Οι δύο τυπικές παραλλαγές είναι πιθανό να διαφέρουν ως προς τον εξοπλισμό.

Οι τρεις εκδόσεις τετρακίνησης διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα με 175 kW επιπλέον της ίδιας πίσω κίνησης 230 kW, η οποία προσθέτει 405 kW, πλαισιώνεται από 717 Nm ροπής. Η αυτονομία και των τριών λέγεται ότι είναι ίδια στα 650 km σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα. Το ίδιο και η επιτάχυνση 3,9 δευτερολέπτων στα 100 km/h. Το 650E Performance, καθώς και το 650X Performance και το Launch Edition 650X, διαφέρουν ως προς τον βαθμό δικτύωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Περισσότερα για αυτό σε μια στιγμή.

Οι διαστάσεις 4,89 μέτρα μήκος, 1,94 μέτρα πλάτος και 1,68 μέτρα ύψος ισχύουν για όλες τις εκδόσεις. Το Xpeng καθορίζει μέγιστη ταχύτητα 200 km/h. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει επίσης ένα ειδικό σύστημα αερανάρτησης και για άλλη μια φορά εστιάζει στο λογισμικό και την υποβοήθηση οδήγησης. Στην περίπτωση του τελευταίου, η εταιρεία κάνει λόγο για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού XNGP. Η έκδοση X του G9 βασίζεται σε δύο τσιπ Nvidia με υπολογιστική ισχύ 508 TOPS (τρισεκατομμύρια υπολογιστικές λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο), 31 αισθητήρες, μπροστινή κάμερα και διπλούς αισθητήρες LiDAR τοποθετημένους στο μπροστινό μέρος.

«Το G9 είναι το SUV μαζικής παραγωγής με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο και διαθέτει το πρώτο προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού πλήρους σεναρίου της βιομηχανίας. Αυτό ολοκληρώνεται με ένα σύστημα αερανάρτησης διπλού θαλάμου και μια πολυτελή έξυπνη καμπίνα που περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή 5D μουσική εμπειρία που ονομάζουμε Xopera. Το G9 είναι ένας συνδυασμός πολλών τεχνικών καινοτομιών που συνδυάζονται σε έναν κομψό σχεδιασμό και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο μετά από οκτώ χρόνια αφοσίωσης», δήλωσε ο He Xiaopeng, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Xpeng. «Πιστεύουμε ότι θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς για τα έξυπνα EV, αντιπροσωπεύοντας το τελευταίο βήμα πριν από την υλοποίηση πραγματικά αυτόνομων οχημάτων».

Η Xpeng ξεκίνησε τις προπωλήσεις του G9 στην πατρίδα της τον Αύγουστο. Οι πρώτες παραδόσεις εκεί είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Οκτώβριο. Το G9 – πιο συγκεκριμένα, μόνο το εξωτερικό – παρουσιάστηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2021.

heyxpeng.com