Το Xpeng αρχίζει να δέχεται παραγγελίες για το G9

Η Xpeng δέχεται τώρα κρατήσεις για το τέταρτο μοντέλο της, το G9, στη χώρα καταγωγής της. Σε σχέση με το λανσάρισμα πριν από τις πωλήσεις στην Κίνα, το Xpeng δίνει επίσης περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες του μοντέλου, το οποίο σχεδιάστηκε επίσης για τις διεθνείς αγορές από την αρχή.

Το G9 – ή πιο συγκεκριμένα, μόνο το εξωτερικό – παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021. Εκτός από τη σχεδίαση του αμαξώματος, υπήρχαν μόνο στοιχειώδεις πληροφορίες για το όχημα εκείνη την εποχή. Το G9 χρησιμοποιεί την πρόσφατα ανακοινωθείσα πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου 800 volt του κατασκευαστή με τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου. Βασικά, το σύστημα, το οποίο η εταιρεία ονομάζει «XPower 3.0», έχει σχεδιαστεί για πολύ υψηλές ισχύς φόρτισης έως και 480 kW (600 αμπέρ στα 800 βολτ). Αυτό υποτίθεται ότι μπορεί να επαναφορτίσει ενέργεια για έως και 200 ​​χιλιόμετρα σε μόλις πέντε λεπτά.

Στην αρχή των προπαραγγελιών, υπάρχουν πλέον περισσότερες, αλλά όχι όλες, πληροφορίες. Η αυτονομία στην κινεζική τυπική δοκιμή CLTC λέγεται ότι είναι έως και 702 χιλιόμετρα – κατά κανόνα, το CTLC επιτρέπει υψηλότερες τυπικές εμβέλειες από το WLTP, που είναι συνηθισμένο στην Ευρώπη. Το Xpeng επαναλαμβάνει τη δήλωση της ισχύος φόρτισης 480 kW του συστήματος 800 volt. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πιο ακριβείς λεπτομέρειες για την μπαταρία και το σύστημα κίνησης.

Δεδομένου ότι η Xpeng βλέπει τα οχήματά της περισσότερο ως δικτυωμένες συσκευές που μπορούν επίσης να οδηγήσουν, η εστίαση είναι σε άλλα τεχνικά δεδομένα. Το έξυπνο σύστημα οδήγησης του μοντέλου χρησιμοποιεί δύο τσιπ Nvidia DRIVE Orin με συνολική υπολογιστική ισχύ 508 TOPS. Οι υπολογιστές αξιολογούν τα δεδομένα από συνολικά 31 μονάδες αισθητήρων.

Όπως αναφέρθηκε, η θέα στο εσωτερικό είναι επίσης νέα. Εκεί, η Xpeng ξεφεύγει από την προηγούμενη φιλοσοφία του κορυφαίου sedan P7 με μια πορτραίτο οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Στο G9, δύο οθόνες αφής είναι εγκατεστημένες εγκάρσια – μία στο κέντρο και μία για τον συνοδηγό. Κάθε μία από τις οθόνες είναι 14,96 ιντσών – συγκρίσιμες διαστάσεις με την οθόνη του Tesla Model 3/Y, μόλις δύο μονάδες δίπλα-δίπλα. Υπάρχει επίσης μια μικρότερη οθόνη πιλοτηρίου για τον οδηγό. Το Xpeng G9 είναι εξοπλισμένο με το τσιπ Qualcomm 8155 στάνταρ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση για το G9 τώρα για περίπου 2.000 γιουάν (περίπου 290 ευρώ). Εάν αυτή η κράτηση αργότερα γίνει δεσμευτική παραγγελία, η εταιρεία θα χορηγήσει έκπτωση 5.000 γιουάν, ή περίπου 720 ευρώ. Το μόνο είναι ότι η Xpeng δεν έχει αναφέρει ακόμη τις συγκεκριμένες τιμές οχημάτων για δεσμευτική παραγγελία. Αλλά αυτό δεν έχει επιβραδύνει το ενδιαφέρον: σύμφωνα με την εταιρεία, ελήφθησαν 22.819 κρατήσεις για το G9 τις πρώτες 24 ώρες.

Αν και οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, υπάρχει μια ένδειξη τιμής, ωστόσο: ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος He Xiaopeng είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του ότι ήταν βέβαιος ότι το G9 θα ήταν το «καλύτερο SUV κάτω των 500.000 γιουάν». Δηλαδή το αντίστοιχο των 71.830 ευρώ. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε το G9, σχεδιασμένο για διεθνείς αγορές, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες εκτός Κίνας.

cnevpost.com, heyxpeng.com (προδιαγραφές οχήματος), cnevpost.com (κρατήσεις)