Το Xing Mobility παρουσιάζει σύστημα ψύξης βύθισης μπαταρίας για βαρέα οχήματα

Η Xing Mobility, ένας Ταϊβανέζος προμηθευτής τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσίασε ένα νέο σύστημα μπαταρίας με ψύξη εμβάπτισης στο Battery Show Europe στη Στουτγάρδη. Σύμφωνα με την Xing, το Immersio XM25 είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για βαρέα ηλεκτροκίνητα οχήματα που χρησιμοποιούνται σε logistics, κατασκευές, γεωργία και εξόρυξη.

Το Immersio XM25 συνδυάζει μια μπαταρία με ένα σύστημα διαχείρισης μπαταρίας και μια μονάδα ενεργητικής ασφάλειας, σύμφωνα με την εταιρεία. Το νέο προϊόν βασίζεται στο σύστημα μπαταρίας Immersio 1.0 της Xing Mobility, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2019.

Το Immersio, ή τεχνολογία ψύξης βύθισης, περιλαμβάνει τις κυψέλες της μπαταρίας που περιβάλλονται πλήρως από ψυκτικό υγρό. Οι πλάκες ψύξης ή τα κανάλια που αγγίζουν μόνο μία ή δύο πλευρές μιας κυψέλης μπαταρίας είναι κατά τα άλλα κοινά – η μεταφορά θερμότητας πραγματοποιείται σε πολύ μικρότερη περιοχή από ό,τι με την ψύξη εμβάπτισης. Ως πλεονέκτημα της δικής της λύσης, η Xing ισχυρίζεται μια πιο ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο στοιχείο της μπαταρίας και την αποτελεσματικότητα της ψύξης. Αυτό υποτίθεται ότι επιτρέπει την «υπερ-γρήγορη» φόρτιση και διπλασιάζει τη διάρκεια ζωής των κυψελών.

Ο ρυθμός C δείχνει ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί κυρίως για επαγγελματικά οχήματα με αντίστοιχα μεγάλες μπαταρίες: η φόρτιση είναι δυνατή με 1C, η εκφόρτιση με 1,67C. Είναι δυνατές τάσεις συστήματος έως 800 βολτ και το Xing δηλώνει διάρκεια ζωής άνω των 3.000 κύκλων.

Σύμφωνα με την Xing Mobility, έχει ήδη βρει έναν αρχικό πελάτη για το νέο σύστημα: Το Immersio XM25 ενσωματώνεται επί του παρόντος από έναν ανώνυμο ασιατικό κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων σε ένα μοντέλο του οποίου η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2022.

Πέρυσι, ο Γερμανός προμηθευτής Mahle παρουσίασε επίσης ένα σύστημα ψύξης με εμβάπτιση μπαταριών, αλλά με έμφαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email