Το WiTricity συγκεντρώνει $63 εκατομμύρια. Η Siemens οδηγεί σε αυτόν τον τελευταίο γύρο

Ο ειδικός στις ασύρματες φόρτιση WiTricity λέει ότι ολοκλήρωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης 63 εκατομμυρίων δολαρίων (60,9 εκατ. ευρώ). Στερεώθηκε με επένδυση 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Siemens. Η WiTricity θέλει να φέρει τις πατέντες της σε προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας μιας νέας λύσης V2G.

Η Siemens ανακοίνωσε την επένδυσή της ήδη τον Ιούνιο. Το Japan Energy Fund, η Mirae Asset Capital και οι επιστρέφοντες επενδυτές Stage One, Airwaves Wireless Electricity και Delta Electronics προσχώρησαν στη γερμανική εταιρεία.

«Αυτή η νέα πρωτεύουσα θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το προϊόν στην αγορά τόσο για επιβατική όσο και για εμπορική ασύρματη φόρτιση και θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των μοναδικών πάντα διαθέσιμων ασύρματων δυνατοτήτων μας V2G που επιτρέπουν στα σταθμευμένα EV να επιστρέφουν ρεύμα στο δίκτυο», δήλωσε ο CEO της WiTricity, Alex Gruzen.

Η Siemens αναμένει ότι η αγορά ασύρματης φόρτισης θα φτάσει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2028 μόνο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και θεωρεί την επένδυση στρατηγική. Ως κάτοχος άδειας, η Siemens θέλει να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και επίσης να συνεργαστεί στην τεχνική ανάπτυξη συστημάτων ασύρματης φόρτισης. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη στρατηγική χθες, όταν η Siemens ανακοίνωσε συμφωνία με τη Mahle, έναν άλλο δικαιοδόχο της WiTricity.

Και οι δύο εταιρείες μπορεί να επωφεληθούν από την εμπειρία της WiTricity στην ασύρματη φόρτιση από τότε που απεγκλωβίστηκε το MIT το 2007.

Η ίδια στρατηγική ισχύει και για άλλους επενδυτές. «Με την πρόσφατη αύξηση της χρήσης EV στην Ιαπωνία, βλέπουμε μια έντονη ανάγκη για τεχνολογίες που προσφέρουν απλές λύσεις φόρτισης για τους οδηγούς», δήλωσε ο Yohei Kiguchi, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Japan Energy Fund. «Η τεχνολογία της WiTricity κάνει ακριβώς αυτό. Είμαστε βέβαιοι ότι η ασύρματη φόρτιση θα αλλάξει το παιχνίδι», είπε.

Η τεχνολογία WiTricity εκτείνεται από milliwatts έως κιλοβάτ και μπορεί να βρεθεί σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και βιομηχανική ρομποτική. Ιδρύθηκε για να εμπορευματοποιήσει τη χρήση μαγνητικού συντονισμού για τη μετάδοση ισχύος από απόσταση σε οποιοδήποτε επίπεδο ισχύος, η εταιρεία σήμερα διεκδικεί «το πιο ισχυρό παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της βιομηχανίας» με πάνω από 1250 εκδοθέντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης των στοιχείων ασύρματης φόρτισης της Qualcomm Halo το 2019 Η WiTricity επεκτείνεται πλέον πέρα ​​από την αδειοδότηση και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασύρματης φόρτισης για τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων στόλων OEM, των χειριστών σημείων αλλαγής και των τελικών πελατών.

Η WiTricity συγκέντρωσε για τελευταία φορά 52 εκατομμύρια δολάρια το 2021 με επενδυτές όπως η Stage 1 Ventures, η Air Waves Wireless Electricity, η Mitsubishi Corporation και η Future Shape, μεταξύ άλλων.

witricity.com