Το Wildcat Discovery κλείνει τον κύκλο χρηματοδότησης 90 εκατομμυρίων δολαρίων

Η αμερικανική εταιρεία ενεργειακής τεχνολογίας Wildcat Discovery Technologies συγκέντρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές για την ανάπτυξη μιας μπαταρίας υψηλής ενεργειακής πυκνότητας για ηλεκτρικά οχήματα, που συνδυάζει μια κάθοδο υψηλής ενέργειας χωρίς κοβάλτιο και νικέλιο, έναν σύνθετο ηλεκτρολύτη στερεάς κατάστασης και μια άνοδο μετάλλου λιθίου.

Χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια, η Wildcat σχεδιάζει να εμπορευματοποιήσει τις πολλαπλές καινοτόμες τεχνολογίες, τις οποίες έχει αναπτύξει η εταιρεία για να διαμορφώσει ένα πρωτοποριακό EV «super cell». Αυτή η «σούπερ κυψέλη» EV οραματίζεται ως μια κυψέλη μπαταρίας μετασχηματισμού που συνδυάζει τρεις ιδιόκτητες τεχνολογίες Wildcat που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης μιας καθόδου υψηλής ενέργειας χωρίς κοβάλτιο και νικελίου, ενός σύνθετου ηλεκτρολύτη στερεάς κατάστασης και μιας άνοδος μετάλλου λιθίου.

Μόλις συνδυαστεί η τεχνολογία, η Wildcat ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει πάνω από 90 τοις εκατό βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις καλύτερες μπαταρίες του σήμερα. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει ήδη συνεργασία με την InoBat Auto, η οποία ανακοινώθηκε το 2019. Πιο πρόσφατα, το 2020, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια του εργοστασίου κυψελών μπαταριών στη Σλοβακία, η οποία πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες της για παραγωγή το 2024.

«Η επόμενη γενιά μπαταριών EV απαιτεί καινοτομία, πόρους και μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουμε με μια εντυπωσιακή κοινοπραξία κορυφαίων επενδυτών και συνεργατών. Η Koch και η Fifth Wall Climate συνεισφέρουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους και πολυπλοκότητα, ενώ η Eastman Kodak φέρνει κορυφαία στον κλάδο τεχνική και τεχνογνωσία στην κοινοπραξία», δήλωσε ο Mark Gresser, Διευθύνων Σύμβουλος της Wildcat. «Σε συνδυασμό με τις μοναδικές ερευνητικές δυνατότητες υψηλής απόδοσης της Wildcat, έχουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να φέρουμε αυτά τα πρωτοποριακά προϊόντα γρήγορα στην αγορά».

prnewswire.com