Το Westminster στοχεύει πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης στο δρόμο

Το Συμβούλιο του Γουέστμινστερ στράφηκε ξανά στη Siemens για να δημιουργήσει φόρτιση φανοστάτη στο δήμο του Λονδίνου. 500 νέα σημεία φόρτισης Ubitricity θα συνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο μέχρι την άνοιξη του 2023, ανεβάζοντας εντυπωσιακά τον συνολικό αριθμό φορτιστών στο Westminster.

Το Συμβούλιο του Γουέστμινστερ λέει ότι με την προσθήκη, θα λειτουργούν περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης EV στην περιοχή του κεντρικού Λονδίνου – «ο μεγαλύτερος αριθμός από κάθε δήμο του Λονδίνου», δήλωσε ο Michael Sharkey της Siemens eMobility.

Η Siemens eMobility, η Ubitricity και η Westminster φέρεται να συνεργάζονται εδώ και αρκετό καιρό και τον Απρίλιο του περασμένου έτους είχαν εγκαταστήσει περισσότερα από 1.000 σημεία φόρτισης EV στο δρόμο. Το πιο σημαντικό ήταν ότι είχαν ηλεκτροδοτήσει επίσης έναν ολόκληρο δρόμο το 2020, όπως αναφέρθηκε.

Τα σημεία φόρτισης Ubitricity που είναι ενσωματωμένα απευθείας σε υπάρχοντες φανοστάτες δρόμου φορτίζουν έως και 5 kW και χρειάζονται λιγότερο από δύο ώρες για να εγκατασταθούν.

Η έλλειψη δημόσιων σταθμών φόρτισης EV είναι ένα κοινό εμπόδιο για την υιοθέτηση EV στο Λονδίνο, όπου πολλοί κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και φόρτιση εκτός δρόμου. Για τις νέες εγκαταστάσεις, το Συμβούλιο του Westminster απευθύνεται, ζητώντας από τους κατοίκους να ζητήσουν ένα σημείο φόρτισης EV κοντά τους χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική φόρμα.

Ο δήμος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής περιοχής του Λονδίνου και υποφέρει από τη χειρότερη ποιότητα αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συμβούλιο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα το 2019 και δημιούργησε το όραμα City for All που περιγράφει τα σχέδια για το Westminster να γίνει ένα συμβούλιο ουδέτερο από άνθρακα έως το 2030 και μια πόλη ουδέτερη από άνθρακα έως το 2040.

Cllr Paul Dimoldenberg, μέλος του υπουργικού συμβουλίου για τη διαχείριση της πόλης και την ποιότητα του αέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Westminster, δήλωσε σήμερα: «Με τη βοήθεια των εταίρων μας Siemens και Ubitricity, εργαζόμαστε για ένα σενάριο όπου όλα τα οχήματα που κατοικούν στο Westminster θα γίνουν ηλεκτρικά στο μέλλον και αυτό Η δέσμευση για επιπλέον 500 σημεία φόρτισης που θα εγκατασταθούν σε όλο τον δήμο, με δυνητικό στόχο επέκτασης 1000, είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ωστόσο, το Westminster δεν είναι ο μόνος δήμος που βασίζεται στη Siemens και την Ubitricity. Η Siemens λέει ότι έχει πλέον ολοκληρώσει περισσότερες από 4.500 εγκαταστάσεις σημείων χρέωσης Ubitricity σε όλο το Λονδίνο, που χρηματοδοτούνται σημαντικά από το πρόγραμμα Go Ultra Low Cities.

Σε εθνικό επίπεδο, η Shell κατέχει εξ ολοκλήρου την Ubitricty από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στοχεύει να εγκαταστήσει 50.000 σημεία φόρτισης Ubitricity στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2025, χρηματοδοτούμενα κυρίως από το πρόγραμμα On-Street Residential Charging Scheme (ORCS) της βρετανικής κυβέρνησης. Η Shell χρειάζεται μόνο να διατηρήσει περίπου το ένα τέταρτο του κόστους.

ubitricity.com