Το Tritium συγκεντρώνει μεγάλη παραγγελία από την Evyve στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αυστραλιανός κατασκευαστής σταθμών φόρτισης Tritium έχει γίνει πλέον ο προτιμώμενος προμηθευτής υλικού για τον πάροχο φόρτισης Evyve. Ο βρετανικός πάροχος φόρτισης σκοπεύει να εγκαταστήσει περίπου 10.000 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2023.

Η συμφωνία μεταξύ των βρετανικών και αυστραλιανών εταιρειών περιλαμβάνει μια αρχική σταθερή παραγγελία από την Evyve για 350 γρήγορους φορτιστές Tritium. Οι πρώτες 60 στήλες φόρτισης έχουν ήδη εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία. Η παραγγελία αποτελεί μέρος των σχεδίων του δικτύου φόρτισης για επένδυση 25 εκατομμυρίων λιρών σε σταθμούς γρήγορης και εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης Tritium τα επόμενα δύο χρόνια, για τους οποίους η Evyve θα χρησιμοποιεί τους φορτιστές 75 και 150 kW της Tritium.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν διευκρινίσει το καθεστώς της Tritium ως «προτιμώμενου» κατασκευαστή και εάν αυτό σημαίνει ότι η Tritium θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ή απλώς θα προμηθεύει την πλειονότητα των στηλών φόρτισης για το δίκτυο φόρτισής της στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερους από 10.000 φορτιστές. «Για την Tritium, αυτή η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει έναν αυξανόμενο αριθμό συνομιλιών με πελάτες που θέλουν να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη πολυετή ζήτηση και την ασφαλή διαθεσιμότητα προϊόντων πέρα ​​από τους επόμενους μόλις 12 μήνες», λέει η CEO της Tritium, Jane Hunter.

Η Evyve χτίζει αυτήν τη στιγμή ένα δίκτυο πελατών που περιλαμβάνει τον κατασκευαστή Peel L&P στο Ηνωμένο Βασίλειο και εταιρείες φιλοξενίας, όπως η Greene King, η οποία λειτουργεί πάνω από 2.700 παμπ, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία. Οι σταθμοί φόρτισης είναι πιθανό να βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα που ανήκουν σε παμπ Peel L&P ή Greene King. Οι σταθμοί που ήδη λειτουργούν συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αγγλίας, γύρω από το Greater Manchester, όπου η Peel L&P έχει την έδρα της. Περαιτέρω σταθμοί σχεδιάζονται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Λονδίνου και μέχρι τη νότια ακτή της Αγγλίας.

«Η Evyve επικεντρώνεται στην παροχή μιας απρόσκοπτης και αξιόπιστης εμπειρίας πελατών και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν κορυφαίο κατασκευαστή ταχυφορτιστών όπως η Tritium, δίνοντάς μας τη σιγουριά να επιταχύνουμε τα σχέδιά μας να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών σημείων χρέωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο». λέει ο CEO James Moat. «Λόγω της συμπαγούς σχεδίασης και της σπονδυλότητάς του, η καινοτόμος τεχνολογία γρήγορου φορτιστή της Tritium μας επέτρεψε να αναπτύξουμε το δίκτυό μας σε πολλές τοποθεσίες γρήγορα και αποτελεσματικά, παρέχοντάς μας τη βάση για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στα ηλεκτρικά οχήματα σήμερα και σε 20 χρόνια από τώρα».

Το Tritium έγινε γρήγορα ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές φορτιστών στον κόσμο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η αυστραλιανή εταιρεία έλαβε τη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της από την BP για χρήση από την BP Pulse σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Αυστραλία. Αν και η Tritium δεν αποκάλυψε στην ανακοίνωση πόσους σταθμούς περιλαμβάνει στην πραγματικότητα η νέα παραγγελία, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αφορά πάνω από 1.000 μονάδες αφού η BP παρήγγειλε ήδη 1.000 ταχυφορτιστές από την Tritium για τις αγορές της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας το 2022.

tritiumcharging.com, evyve.co.uk (τοποθεσίες φορτιστή)