Το SVOLT φτάνει τα 400 Wh/kg σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ο κατασκευαστής στοιχείων μπαταρίας SVOLT, που προέκυψε από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall, αναφέρει πρόοδο στην ανάπτυξη στερεών κυψελών. Η εταιρεία λέει ότι έχει αναπτύξει και δοκιμάσει με επιτυχία κύτταρα 20 Ah με στερεό ηλεκτρολύτη με βάση το σουλφίδιο.

Αυτά τα κύτταρα προσφέρουν ενεργειακή πυκνότητα από 350 έως 400 Wh/kg. Σύμφωνα με προβλέψεις, αυτό θα κάνει δυνατή μια αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων με τις κυψέλες νεότερης σειράς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι δοκιμές στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί το πρωτότυπο στοιχείο των 20 Ah, φέρεται να περιλαμβάνουν τη δοκιμή διείσδυσης των νυχιών που συνηθίζεται στην Κίνα και τη θέρμανση του στοιχείου της μπαταρίας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τα αποτελέσματα δεν αναφέρονται άμεσα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις – λέγεται μόνο ότι αυτές οι δοκιμές έχουν περάσει με επιτυχία.

Το κελί 20 Ah είναι η πέμπτη γενιά. Ξεκινώντας με την περιοχή mAh, η χωρητικότητα έχει αυξηθεί από ένα και πέντε Ah στα πρώτα δέκα και τώρα στα 20 Ah. Η κυψέλη αναπτύσσεται στο εργαστήριο μπαταριών στερεάς κατάστασης της SVOLT. Πρόκειται για ένα εργαστήριο που προέκυψε από τη συγχώνευση του Wuxi Lithium Battery Innovation Center της SVOLT με το Ningbo Institute of Materials Technology & Engineering.

Αλλά φαίνεται να υπάρχει επίσης πρόοδος στην κλιμάκωση της παραγωγής. Σύμφωνα με την έκθεση, η σύνθεση του ηλεκτρολυτικού υλικού με βάση το σουλφίδιο λαμβάνει χώρα ήδη στην κλίμακα χιλιογράμμων, αλλά αυτό απέχει ακόμη πολύ από την κλίμακα που απαιτείται για τη μαζική παραγωγή. Επιπλέον, η συνεχής παραγωγή του φιλμ ηλεκτρολύτη είναι μια πρόκληση.

Μέχρι στιγμής, η SVOLT λέει ότι έχει καταθέσει 109 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα των μπαταριών θειούχου στερεάς κατάστασης.

gasgoo.com, cnevpost.com