Το StoreDot φτάνει στο όριο των 1.000 κύκλων με κελιά θήκης έτοιμα για παραγωγή

Ο Ισραηλινός προγραμματιστής μπαταριών StoreDot έχει φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο με τις κυψέλες μπαταριών ταχείας φόρτισης που κυριαρχούν από πυρίτιο. Ο κατασκευαστής μπαταριών λέει ότι οι κυψέλες Pouch σε μορφή έτοιμη για παραγωγή έχουν πλέον ξεπεράσει το όριο των 1.000 κύκλων.

Η καθοριστική φράση “μορφή έτοιμη για παραγωγή” είναι σημαντική εδώ επειδή το StoreDot έφτασε ήδη τους 1.200 κύκλους για κυψέλες μπαταριών με κυριαρχία πυριτίου τον Μάρτιο – αλλά εκείνη την εποχή, αυτές βρίσκονταν σε μια ειδικά αναπτυγμένη μορφή δοκιμής. Οι τρέχουσες κυψέλες, οι οποίες λέγεται ότι έχουν ενεργειακή πυκνότητα 300 Wh/kg ή 700 Wh/l, είναι κυψέλες θήκης σε μορφή έτοιμη για αυτοκίνητα και μπορούν τώρα να παραδοθούν στους παγκόσμιους συνεργάτες αυτοκινήτων της StoreDot για εντατικές δοκιμές πεδίου. Αυτά περιλαμβάνουν VinFast, Volvo και Polestar. Η Daimler επένδυσε επίσης στο StoreDot το 2017.

Τα δοκιμαστικά κύτταρα που έχουν παραδοθεί δεν αναμένεται να είναι το τέλος της ανάπτυξης: Η StoreDot είπε ότι αναμένει περαιτέρω βελτιώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Οι κυψέλες θα προσφέρουν την απόδοση «100in5» που στοχεύει η StoreDot, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι δυνατή η επαναφόρτιση για 100 μίλια σε πέντε λεπτά. Για τους 1.000 κύκλους, η μπαταρία φορτίστηκε από δέκα έως 80 τοις εκατό μέσα σε δέκα λεπτά. Πριν από την επόμενη φόρτιση, αποφορτίστηκε για μία ώρα. Μετά από 1.000 καθαρούς κύκλους γρήγορης φόρτισης, η χωρητικότητα ήταν ακόμα στο 80 τοις εκατό της αρχικής τιμής. Σύμφωνα με το StoreDot, «δεν υπήρξε αξιοσημείωτη υποβάθμιση» μέσα στους πρώτους 600 κύκλους.

Η ίδια η κυψέλη είναι μια κυψέλη θήκης 30 Ah. Η άνοδος έχει έως και 40 τοις εκατό πυρίτιο και η κάθοδος έχει χημεία NMC811. Η θερμοκρασία στο εργαστήριο ήταν 35 βαθμοί Κελσίου.

Yaron Fein, Ο Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης της StoreDot λέει: «Ο στόχος απόδοσης του προϊόντος μας για το 2022 ήταν να φτάσουμε σε 1000 κύκλους διαδοχικής ακραίας γρήγορης φόρτισης από 10 έως 80 τοις εκατό σε δέκα λεπτά, με ενεργειακή πυκνότητα τουλάχιστον 300 Wh/Kg». Εξηγεί ότι η ομάδα ανάπτυξης όχι μόνο «πέτυχε τον στόχο μας, αλλά και τον ξεπέρασε – και έχουμε ήδη στη βελτιωμένη σύνθεση του εργαστηρίου μας που μας επιτρέπει να δείξουμε περαιτέρω βελτιωμένη απόδοση».

Ο Fein εξηγεί ότι όταν μια μπαταρία λιθίου φορτίζεται και αποφορτίζεται μία φορά, ονομάζεται κύκλος και συνήθως η χωρητικότητα της μπαταρίας λιθίου υποβαθμίζεται γρήγορα σε κύκλους γρήγορης φόρτισης. «Η χημεία μας που κυριαρχεί στο πυρίτιο είναι διαφορετική, επιτρέποντας στις μπαταρίες EV να φορτίζονται για περισσότερους από 1000 κύκλους προτού υποβαθμίσουν την μπαταρία στο 80% της αρχικής χωρητικότητάς της», λέει.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η StoreDot παρουσίασε τον οδικό χάρτη της τεχνολογίας «100inX». Οι κυψέλες «100in5» αναμένεται να εισέλθουν σε μαζική παραγωγή το 2024 (τόσο ως κυψέλες θήκης όσο και σε μορφή στρογγυλής κυψέλης 4680), ενώ η τεχνολογία «100in2» αναμένεται να εισέλθει σε μαζική παραγωγή σε δέκα χρόνια.

prnewswire.com