Το Polestar υπερβαίνει τους στόχους παράδοσης για το 2022

Η Polestar παρέδωσε περίπου 21.000 οχήματα το τέταρτο τρίμηνο του 2022, υπερβαίνοντας τον στόχο μειωμένων πωλήσεων των 50.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ολόκληρο το έτος 2022. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του κατασκευαστή, η Polestar πούλησε 51.500 αυτοκίνητα πέρυσι.

Αυτό σηματοδοτεί αύξηση περίπου 80 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021. Μέχρι τον Μάιο, η ίδια η Polestar προέβλεπε 65.000 παραδόσεις το 2022 (πράγμα που θα σήμαινε αύξηση 124 τοις εκατό), αλλά στη συνέχεια έπρεπε να μειώσει την πρόβλεψή της λόγω του συνεχιζόμενου κυβερνητικού περιορισμού του Covid στο Κίνα και τα επακόλουθα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η επίτευξη του μειωμένου ετήσιου στόχου σήμαινε ότι ήταν απαραίτητο ένα εξαιρετικά δυνατό τελικό τρίμηνο, το οποίο φαινόταν καλό με τη δημοσίευση των στοιχείων του τρίτου τριμήνου. Με 9.239 παραδόσεις το τρίτο τρίμηνο, η Polestar παρέδωσε 30.424 οχήματα στο τέλος Σεπτεμβρίου, 19.576 μονάδες λιγότερο από τον ετήσιο στόχο. Με περίπου 10.000 παραδόσεις ανά τρίμηνο μέχρι σήμερα, ήταν αβέβαιο εάν ο ετήσιος στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Η Polestar δεν αναλύει τις παραδόσεις για ολόκληρο το έτος 2022 και το τέταρτο τρίμηνο ανά σειρά μοντέλων, αλλά το ηλεκτρικό σεντάν Polestar 2 αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων, ενώ μόνο ένας τριψήφιος αριθμός είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στο κουπέ Polestar 1 PHEV .

Σε αντίθεση με την Tesla, για παράδειγμα, η οποία δημοσιεύει στοιχεία τόσο για την παράδοση όσο και για την παραγωγή ανά τρίμηνο, η σουηδική μάρκα Geely δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή. Η Polestar είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει μόνο τριμηνιαία στοιχεία από την IPO της. Πριν από αυτό, οι ανακοινώσεις για τις πωλήσεις οχημάτων ήταν εθελοντικές, για παράδειγμα, για να πείσουν τους πιθανούς επενδυτές. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο αξιόπιστα στοιχεία παράδοσης όταν τα έχει δημοσιεύσει η ίδια η Polestar – κάτι που συνέβαινε συνήθως κατά το εξάμηνο ή ολόκληρο το έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Τόμας Ίνγκενλαθ, αναφώνησε: «Είμαι περήφανος για τα πολλά ορόσημα που πετύχαμε το 2022 και ειδικότερα για τη μαζική ομαδική προσπάθεια που οδήγησε στην παράδοση του ισχυρότερου τριμήνου μας μέχρι σήμερα – ξεπερνώντας τον στόχο των 50.000 παγκόσμιων όγκων για το έτος». Αποκάλυψε, «Είμαστε πλέον πλήρως επικεντρωμένοι στο 2023. Θα υπάρχουν οι συνήθεις τριμηνιαίες διακυμάνσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε ενεργά την αλυσίδα εφοδιασμού μας για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για Polestar 2, ξεκινώντας τις πρώτες παραδόσεις του Polestar 3 και εκτόξευσε το Polestar 4.”

Για το 2023, η Polestar αναμένει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις θα αυξηθούν σε περίπου 80.000 αυτοκίνητα, που θα αντιστοιχεί σε αύξηση 60%. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης τις πρώτες παραδόσεις του Polestar 3. Η Polestar παρουσίασε το μεγάλο e-SUV τον Οκτώβριο του 2022.

Η Polestar θα δημοσιεύσει τα επιχειρηματικά της στοιχεία για το 2022 στις 2 Μαρτίου 2023.

polestar.com