Το Mobility House κλείνει τον γύρο χρηματοδότησης 50 εκατομμυρίων ευρώ

Το Mobility House έχει εξασφαλίσει ένα ποσό επένδυσης περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ για την τεχνολογική ανάπτυξη και επέκτασή του σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Ο γύρος εσωτερικής χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε τώρα υποστηρίζεται από όλους τους υφιστάμενους επενδυτές.

Τα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση της Series C θα δαπανηθούν για την επέκταση της θέσης του The Mobility House στην αγορά στους τομείς της έξυπνης φόρτισης και του οχήματος σε δίκτυο (V2G), σύμφωνα με την εταιρεία. Καθώς επρόκειτο για έναν εσωτερικό γύρο χρηματοδότησης με υφιστάμενους επενδυτές, δεν υπάρχουν νέοι υποστηρικτές.

Κύριος επενδυτής ήταν η Mercuria, συνεπικεφαλής ήταν η Ventura Capital και το Green Gateway Fund. Άλλοι στρατηγικοί επενδυτές στον γύρο ήταν οι Mercedes-Benz, Alliance Venture, Mitsui και SP Group.

Ο πυρήνας του οικοσυστήματος έξυπνης φόρτισης της TMH είναι το λογισμικό ChargePilot και οι πλατφόρμες «EV Aggregation» και «FlexibilityTrading». Σε συνδυασμό, κινητές και σταθερές μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να μετατραπούν σε αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης ή δυνατότητες ευελιξίας για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Με άλλα λόγια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις μπαταρίες τους για να ρυθμίσουν την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και να σταθεροποιήσουν το ενεργειακό σύστημα. Με τη σύνδεση με το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας EPEX SPOT SE, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, η TMH λέει ότι έκανε «ένα ακόμη βήμα προς την έξυπνη δικτύωση της αγοράς κινητικότητας και ηλεκτρικής ενέργειας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι υπάρχοντες επενδυτές μας», λέει ο Robert Hienz, Διευθύνων Σύμβουλος του The Mobility House. «Τους τελευταίους μήνες, έγινε ολοένα και πιο ξεκάθαρο: η αγορά για έξυπνη φόρτιση και V2G είναι εκεί και αναπτύσσεται γρήγορα. Έχει επίσης απίστευτες οικονομικές και οικολογικές δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Έχουμε την τεχνολογία έτοιμη να καλύψουμε και να διαμορφώσουμε σημαντικά αυτήν την αγορά και είμαστε ήδη καλά εξοπλισμένοι για τη μελλοντική συνεχή ανάπτυξη των προϊόντων μας».

Αυτήν την εκτίμηση συμμερίζεται επίσης –χωρίς έκπληξη– ο Jean François Steels, Αντιπρόεδρος Energy Transition στην κορυφαία επενδυτή Mercuria. «Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι μας για την ενεργειακή μετάβαση, βλέπουμε αυτή την επένδυση ως έναν έξυπνο τρόπο σύνδεσης της ηλεκτρικής κινητικότητας με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δύο ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς», λέει η Steels. «Αυτή η λύση αυξάνει την ευελιξία των ενεργειακών αγορών, οι οποίες πρέπει να φιλοξενήσουν τις αυξανόμενες νέες και διακοπτόμενες ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρισμού».

mobilityhouse.com