Το Mobility House για χρέωση ηλεκτρονικών λεωφορείων MTA

Το Mobility House επιλέχθηκε από τη Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (MTA) για να αναπτύξει τη λύση έξυπνης φόρτισης και διαχείρισης ενέργειας ChargePilot για τη Νέα Υόρκη City Transit (NYCT), τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης στόλου λεωφορείων στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος διάρκειας ενός έτους, το The Mobility House θα διαχειρίζεται τη φόρτιση ηλεκτρικού λεωφορείου για 27 θύρες φόρτισης σε δύο αποθήκες λεωφορείων στο Staten Island και στο Queens. Με το ChargePilot από το The Mobility House, οι δομές τοπικών τιμών κοινής ωφέλειας μπορούν να συντονιστούν με δρομολόγια λεωφορείων και διαδρομές ταξιδιού. Αυτό επιτρέπει στο ChargePilot να βελτιστοποιεί τη φόρτιση για να μεγιστοποιήσει το χρόνο λειτουργίας του οχήματος, να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιστοποιήσει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Τώρα που το The Mobility House ολοκλήρωσε τη μοντελοποίηση απόδειξης της ιδέας με το εργαστήριο Transit Tech, το ChargePilot αποδείχθηκε ότι μειώνει τα λειτουργικά έξοδα κατά περισσότερα από 35.000 $ το μήνα σε λειτουργικά έξοδα σε μία από τις δύο αποθήκες μόνο. Σύμφωνα με το The Mobility House, η λύση ChargePilot που θα αναπτυχθεί τώρα από το MTA στη Νέα Υόρκη θα εξοικονομήσει πλέον από το MTA περισσότερα από 420.000 $ σε λειτουργικά έξοδα σε ένα χρόνο.

Το 2018, η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι στόχευε να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρο τον στόλο των λεωφορείων μέχρι το 2040. Η ανακοίνωση προήλθε από την εταιρεία δημόσιων μεταφορών Metropolitan Transportation Authority (MTA) που διαχειρίζεται περισσότερα από 5.700 λεωφορεία. Νωρίτερα φέτος, η πόλη της Νέας Υόρκης παρήγγειλε άλλα 60 ηλεκτρικά λεωφορεία από τη New Flyer of America, αφού η εταιρεία παρέδωσε ήδη 15 ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το MTA καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι προς τη μηδενική εκπομπή ρύπων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του The Mobility House των ΗΠΑ, Γκρέγκορ Χίντλερ. «Ως ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης δημόσιου στόλου στη χώρα, η διασφάλιση αξιόπιστων λειτουργιών είναι απαραίτητη για την επιτυχία των στόχων ηλεκτροκίνησης, ειδικά όταν ορισμένα λεωφορεία απαιτούν δύο έως τέσσερις συνεδρίες φόρτισης την ημέρα. Είμαστε περήφανοι που η τεχνογνωσία του The Mobility House στην τεχνολογία και την ηλεκτροδότηση θα συμβάλει σε αυτή την κρίσιμη αποστολή.»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία The Mobility House με έδρα το Μόναχο εξασφάλισε ένα ποσό επένδυσης περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ για την τεχνολογική ανάπτυξη και επέκτασή της σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Η χρηματοδότηση θα δαπανηθεί για την επέκταση της θέσης του The Mobility House στην αγορά στους τομείς της έξυπνης φόρτισης και του οχήματος με το δίκτυο (V2G).

mobilityhouse.com