Το Mini Cooper έχει βοηθούς οδήγησης και ελέγχου

Στο μέλλον, άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και λεπτές κινητικές δεξιότητες θα μπορούν επίσης να οδηγούν το πλήρως ηλεκτρικό Mini Cooper SE, καθώς το μοντέλο προσφέρεται τώρα με κατάλληλα βοηθήματα οδήγησης και λειτουργίας.

Τα άτομα με αναπηρία θα εξυπηρετούνται πλέον με έναν λεγόμενο δακτύλιο γκαζιού στο τιμόνι, ένα χειρόφρενο δίπλα στο τιμόνι και ένα αφαιρούμενο κάλυμμα πεντάλ. Ο κλειστός δακτύλιος γκαζιού για ηλεκτροκίνητα οχήματα βρίσκεται στον εσωτερικό κύκλο του τιμονιού και έτσι επιτρέπει την άνετη χειροκίνητη λειτουργία της λειτουργίας του γκαζιού με την πίεση του χεριού. Λόγω του σχήματος του δακτυλίου του γκαζιού, μπορείτε να κρατήσετε και τα δύο χέρια στο τιμόνι. Εάν κάποιος άλλος οδηγός μετακινήσει το αυτοκίνητο χωρίς περιορισμό, ο δακτύλιος του γκαζιού μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσω ενός διακόπτη και μπορεί επίσης να αφαιρεθεί εάν είναι απαραίτητο λόγω της ασύρματης λειτουργίας του. Για να διευκολύνετε το παρκάρισμα ή την ομαλή εκκίνηση με το δακτύλιο γκαζιού (για παράδειγμα σε κυκλοφοριακή συμφόρηση), υπάρχει μια ειδική ρύθμιση για μειωμένο χαρακτηριστικό γκαζιού.

Ο μοχλός του φρένου είναι τοποθετημένος δεξιά κάτω από το τιμόνι και υποτίθεται ότι λειτουργεί με ελάχιστη προσπάθεια. Δεν υπάρχει σύνδεση στο Cooper SE μέσω του οποίου ο μοχλός ενεργοποιεί το αρχικό πεντάλ φρένου. Η BMW μάλιστα φτάνει στο σημείο να διαχωρίζει τα πεντάλ από το χώρο των ποδιών με κάλυμμα ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν κατά λάθος. Όπως και με το δακτύλιο γκαζιού, το κάλυμμα μπορεί απλά να αφαιρεθεί για έναν άλλο οδηγό, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κινείται με τα αρχικά πεντάλ.

Η λύση αναπτύχθηκε, μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια της καθηγήτριας ασφάλειας οδήγησης Tina Schmidt-Kiendl που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. «Η σχεδίαση του MINI Cooper SE είναι πολύ προσιτή όπως είναι. Με τη διπλή ανάκτηση, έχετε τον πλήρη έλεγχο για στιγμιαία επιτάχυνση και φρενάρισμα», είπε η Schmidt-Kiendl μετά τη δοκιμή της στο Μόναχο, κατά τη διάρκεια της οποίας η μάνατζερ της Mini Stefanie Wurst οδήγησε στη θέση του συνοδηγού.

Ενώ το αυτοκίνητο δούλευε καλά, οι δύο γυναίκες παρατήρησαν επίσης ότι υπήρχε ανάγκη να καλύψουν τη διαφορά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Οι σταθμοί φόρτισης είναι συχνά εγκατεστημένοι στο πεζοδρόμιο και είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση για άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια λόγω των κρασπέδων ή της πολύ ψηλής οθόνης και πρίζας φόρτισης. «Αν θέλουμε η κοινωνία να είναι πραγματικά περιεκτική, πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανάγκες όλων – ειδικά όταν πρόκειται για τεχνικές καινοτομίες», λέει η Stefanie Wurst.

bmwgroup.com