Το LEVC θέλει να γίνει πλήρως ηλεκτρικό

Η θυγατρική της Geely LEVC (London Electric Vehicle Company) αντιμετωπίζει ένα μέλλον ως αμιγώς κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης. Προκειμένου να γίνει αυτή η αλλαγή, η μητρική εταιρεία Geely λέγεται ότι σχεδιάζει μια μεγάλη επένδυση.

Η LEVC είχε ήδη υπονοήσει εν συντομία τον προγραμματισμένο μετασχηματισμό σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στα τέλη Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα στρατηγική το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ήδη αναφέρει ορισμένα βασικά σημεία της στρατηγικής και αναφέρεται σε δηλώσεις των διευθυντών της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτό, πρόκειται να ειπωθεί επένδυση από την Geely, η έκταση της οποίας, ωστόσο, θα ανακοινωθεί μόνο σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η κινεζική εταιρεία έχει επενδύσει μέχρι στιγμής 500 εκατομμύρια λίρες στη LEVC – που ισοδυναμεί με περίπου 570 εκατομμύρια ευρώ. Η Geely ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της LEVC το 2013.

Η LEVC λέγεται τώρα ότι συζητά μια σειρά μοντέλων επαγγελματικών οχημάτων και επιβατικών αυτοκινήτων σε μια κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της LEVC, Chris Allen, που αναφέρεται στο Reuters Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία του μπορεί να αξιοποιήσει άλλες μάρκες του ομίλου που διαθέτουν ήδη ηλεκτρικά οχήματα για να «προχωρήσει γρήγορα και ευέλικτα». Η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη ένα σύστημα infotainment, λογισμικό και τιμόνι που αναπτύχθηκε από τη Volvo, μεταξύ άλλων.

Μέσα σε πέντε χρόνια, η LEVC «θα μπορούσε» να έχει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων στο δρόμο και να μετατραπεί σε μια μάρκα υψηλού όγκου, εξ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητη με μια σειρά από επαγγελματικά και επιβατικά οχήματα, σύμφωνα με πεμπτουσιώδεις δηλώσεις της ανώτερης διοίκησης της LEVC. Κατά λέξη, ο Άλεν φέρεται να είπε ότι «υπάρχει τεράστια αξία στο προϊόν μας που ποτέ δεν έχει αξιοποιηθεί πραγματικά». Είπε ότι στόχος ήταν να γίνει η LEVC μια πολύ πιο γνωστή μάρκα σε παγκόσμια κλίμακα και να επεκταθεί η προσφορά προϊόντων σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς.

Μέχρι στιγμής, η LEVC προσφέρει το ταξί TX και το VN5 van που προέρχονται από αυτό. Το δίδυμο μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, αλλά διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης ως επέκταση αυτονομίας. Στο εργοστάσιό της στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, η LEVC μπορεί επί του παρόντος να κατασκευάζει 3.000 ταξί ετησίως σε λειτουργία μίας βάρδιας. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός θα πρέπει εύκολα να αυξηθεί σε 20.000 και ο κατασκευαστής θα μπορούσε επίσης να βασιστεί στην παραγωγή στην Κίνα, όπως έκανε η Lotus, Reuters αποσπάσματα από τη διοίκηση LEVC.

Κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου μετασχηματισμού σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η LEVC και η Geely θέλουν επίσης να φέρουν εξωτερικούς επενδυτές και να συνεργαστούν με άλλους κατασκευαστές οχημάτων για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με την έκθεση.

Η επιχείρηση της LEVC έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία Covid 19 τα τελευταία χρόνια. Μόλις τον Οκτώβριο απολύθηκαν 140 εργαζόμενοι. Αυτή η περικοπή έγινε υπό τον νέο CEO Alex Nan, ο οποίος διαδέχθηκε τον Jörg Hofmann σε αυτή τη θέση στα μέσα του 2022.

reuters.com