Το Hounslow Borough του Λονδίνου επεκτείνει την υποδομή φόρτισης

bg-chargemaster-ladestation-charging-station-hounslow-uk

Στο Λονδίνο, το Borough of Hounslow θα επεκτείνει την υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του σε μια σειρά από στάδια έως το 2026. Το Συμβούλιο Houndslow αποφάσισε να εγκαταστήσει 2.000 νέα σημεία φόρτισης EV έως το 2026.

Η εγκατάσταση της υποδομής φόρτισης αποτελεί μέρος του στόχου του Συμβουλίου για μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Το συμβούλιο στοχεύει να δώσει προτεραιότητα σε τοποθεσίες και υποδομές που θα επιτρέψουν σε οδηγούς με μεγάλη απόσταση σε μίλια, όπως ιδιώτες, οδηγούς ταξί και στόλου, να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Ανακοινώνοντας την προγραμματισμένη ανάπτυξη, η Σύμβουλος Katherine Dunne, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Hounslow για το Κλίμα, το Περιβάλλον και τη Στρατηγική Μεταφορών, ευχαρίστησε όσους μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το συμβούλιο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες τοπικών υποδομών φόρτισης κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης του συμβουλίου. Η ίδια εξήγησε: «Με αυτά τα δεδομένα, το συμβούλιο μπορεί τώρα να αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη γενιά φόρτισης EV που θα μεγιστοποιήσει την απορρόφηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτό θα επιτρέψει στους κατοίκους όλων των τύπων σπιτιών και τοποθεσιών να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στη δέσμευση σε ένα ζωτικό μέρος της εργασίας μας για την απομάκρυνση των ανθρακούχων του δήμου μας. Θα εργαστούμε για να βεβαιωθούμε ότι οι τοποθεσίες φόρτισης βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις για να τις χρησιμοποιήσετε.”

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Hounslow, οι εργασίες αξιολόγησης του χώρου πρόκειται να ξεκινήσουν στις προτεινόμενες θέσεις για την πρώτη σειρά φορτιστών. Θα ακολουθήσει διαδικασία διαγωνισμού προκειμένου οι προμηθευτές να παράσχουν τους φορτιστές και τη σχετική υποδομή. Η διαβούλευση για συγκεκριμένες τοποθεσίες φορτιστών πρόκειται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2023.

Το Λονδίνο έχει αναπτύξει υποδομή φόρτισης σε διάφορους δήμους τα τελευταία χρόνια. Το 2016, αναφέραμε ότι από το 2013 έως το 2015, ο αριθμός των ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεγάλο Λονδίνο αυξήθηκε από μόλις 505 σε 2511, ενώ η πρόσληψη ηλεκτρικών οχημάτων έχει έκτοτε μια εκθετική καμπύλη. Όμως, καθώς τα EV κέρδισαν ένα δίκαιο μερίδιο της αγοράς, ένα άλλο ζήτημα εντάθηκε – η φόρτιση των EV. Τα τρία τέταρτα των χώρων στάθμευσης στο Λονδίνο είναι στους δρόμους και η σπανιότητα των δρόμων ή των γκαράζ σημαίνει ότι οι οδηγοί των οχημάτων που είναι συνδεδεμένα με πρίζα βασίζονται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Εν τω μεταξύ, έχουν αναπτυχθεί πολλά έργα φόρτισης στο δρόμο, ενώ παίκτες όπως η Shell, η Franklin Energy και η Fastned έχουν ανοίξει τοποθεσίες φόρτισης εξαιρετικά γρήγορων EV σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το 2019, αναφέραμε ότι ο chargemaster της bp εγκατέστησε ταχείς φορτιστές 150 kW στο Λονδίνο, με τις δύο πρώτες μονάδες να έχουν εγκατασταθεί στο κατάστημα λιανικής BP Cranford στο Χάουνσλοου.

hounslow.gov.uk