Το Gotion High Tech θα κατασκευάσει στοιχεία μπαταρίας στη Γερμανία το 2023

Ο κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών και συνεργάτης της Volkswagen, Gotion High-Tech, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα σχέδιά της για το πρώην εργοστάσιο της Bosch στο Γκέτινγκεν που αγόρασε πέρυσι. Η Gotion High-Tech λέει ότι το Göttingen θα γίνει η πρώτη της έδρα παραγωγής και επιχειρηματικής λειτουργίας μπαταριών στην Ευρώπη.

Το σχέδιο είναι να κατασκευαστεί το έργο στο εργοτάξιο της Bosch σε δύο φάσεις, μια εγκατάστασή του στο φαράγγι και μια εγκατάστασή του με ετήσιους στόχους παραγωγής 6 και 12 GWh αντίστοιχα. Η πρώτη γραμμή παραγωγής, με ετήσια δυναμικότητα 3,5 GWh, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2023. Η Gotion δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πότε το εργοστάσιο brownfield (δηλαδή ένα υπάρχον εργοστάσιο) θα κλιμακωθεί έως τις 6 GWh. Η ανάπλαση αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ο Gotion λέει ότι τα υπάρχοντα κτίρια καλύπτουν 40.000 τετραγωνικά μέτρα, αλλά ολόκληρη η τοποθεσία είναι 174.000 τετραγωνικά μέτρα. Εκτός από τη στοχευμένη δυναμικότητα των 12 GWh, η Gotion δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το εργοστάσιο Greenfield που πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια ακόμη υπανάπτυκτη γη. Επομένως, δεν είναι επίσης σαφές εάν ο στόχος των 18 GWh πρόκειται να επιτευχθεί στο Γκέτινγκεν.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τα κύτταρα θα είναι κύτταρα LFP. Ο Gotion λέει ότι αυτές θα χρησιμοποιηθούν για μπαταρίες για λεωφορεία, αυτοκίνητα, αποθήκευση ενέργειας, φορητές συσκευές και άλλες σειρές προϊόντων. Ο Ahmet Toptas, επικεφαλής του εργοστασίου Gotion Γερμανίας στο Göttingen, λέει: «Με την προηγμένη τεχνολογία κυψελών μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου λιθίου της Gotion High-Tech, μαζί με έμπειρους Γερμανούς υπαλλήλους, αυστηρό έλεγχο ποιότητας και απαιτήσεις υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη, σκοπεύουμε να καλύψουμε πελάτες σε τομείς αποθήκευσης ενέργειας, εμπορικά οχήματα και επιβατικά οχήματα στο μέλλον, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση της νέας αγοράς ενέργειας στην Ευρώπη και να βοηθηθεί η Gotion High-Tech να επιταχύνει την επέκταση των υπερπόντιων αγορών».

«Θα συνδυάσουμε την προηγμένη τεχνολογία μπαταριών της Κίνας με την προηγμένη μηχανική διεργασιών της Γερμανίας για να δημιουργήσουμε πιο εξαιρετικά προϊόντα και να συνεισφέρουμε στην κοινωνία, ώστε να προωθήσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της νέας βιομηχανίας ενέργειας», λέει ο Li Zhen, πρόεδρος της Gotion High-Tech.

Το Gotion High-Tech βρίσκεται επί του παρόντος σε καλή θέση στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η κινεζική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου ανθρακικού λιθίου στην Αργεντινή.