Το Geely κινείται στην Ανατολική Ευρώπη

Η κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων Geely φέρνει το Geometry C στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Ενώ το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα συνεχίσει να πωλείται στην Κίνα με την επωνυμία Geometry, προφανώς θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη ως Geely Geometry C απευθείας με το όνομα της μητρικής εταιρείας.

Αυτό αναφέρει η γαλλική πύλη Automobil Propre χωρίς να κατονομάζει καμία πηγή. Εάν το Geometry C όντως έρθει στην Ευρώπη το επόμενο έτος υπό αυτές τις συνθήκες, αυτό θα σήμαινε την πρώτη είσοδο στην αγορά της βασικής μάρκας Geely στην Ευρώπη. Με μάρκες όπως η Volvo, η Polestar, η Lotus, η LEVC και η Lynk & Co, η πλούσια σε τμήματα κινεζική OEM είναι ήδη στη σκηνή. Για τη Zeekr, η είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά έχει ανακοινωθεί για το επόμενο έτος.

Το Geometry C, το οποίο είναι ήδη σε προσφορά στην Κίνα για περισσότερα από δύο χρόνια, πρόκειται να πωληθεί συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία από το πρώτο εξάμηνο του 2023. Το υπόβαθρο είναι μια συνεργασία μεταξύ της Geely και του ουγγρικού εισαγωγέα αυτοκινήτων Grand Automotive Central Europe, η οποία συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα Γεωμετρίας, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.

Ο Xue Tao, εκτελεστικός αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Geely International, δήλωσε τα εξής κατά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας: «Είναι η πρώτη φορά που η μάρκα Geely εισέρχεται στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη φιλοδοξία της Geely για την παγκοσμιοποίηση».

Το Geometry C είναι ένα crossover σε σχεδόν κλασική μορφή συμπαγούς αυτοκινήτου. Το μοντέλο έχει μεταξόνιο 2,7 μέτρα με συνολικό μήκος 4,43 μέτρα και πλάτος 1,83 μέτρα. Στα 1,56 μέτρα, το Geometry C είναι περίπου ένα χέρι πιο επίπεδο από ορισμένα κοινά μοντέλα SUV. Το e-drive προέρχεται από τη Nidec και έχει ισχύ 150 kW. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Ni150Ex. Στην Κίνα προσφέρονται δύο εκδόσεις μπαταριών, 53 και 70 kWh, οι οποίες υποτίθεται ότι παρέχουν αυτονομία 400 και 550 NEDC χιλιομέτρων, αντίστοιχα. Η τιμή αγοράς εκεί είναι 129.800 έως 207.800 γιουάν (18.000 έως 28.800 ευρώ).

Επίσης στην αγορά της Κίνας με την επωνυμία Geometry είναι το ηλεκτρικό σεντάν Geometry A και το συμπαγές SUV Geometry EX3. Επιπλέον, τα G6 (ονομάζονται επίσης A Pro) και M6 είναι οπτικά αναθεωρημένες εκδόσεις των μοντέλων Geometry A και C. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η Geely θα κυκλοφορήσει την πρωτότυπη ή την αναθεωρημένη και με διαφορετική ονομασία έκδοση του Geometry C στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του στρατηγικού σχεδίου «Smart Geely 2025», τουλάχιστον πέντε νέα μοντέλα Geometry ανακοινώθηκαν πέρυσι από το 2022 και μετά, που θα βασίζονται σε πλήρως ηλεκτρικές πλατφόρμες και την αρχιτεκτονική SEA. Μόλις πρόσφατα, η μητρική εταιρεία Geely ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να επιταχύνει περαιτέρω τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τώρα γίνεται λόγος για κάθε δεύτερο όχημα που πωλείται από τον Όμιλο να είναι ηλεκτρικό μέχρι το 2023.

Παρεμπιπτόντως, η Geely περιέγραψε ήδη τα εξαγωγικά της σχέδια πέρυσι κατά τη διάρκεια του οδικού χάρτη «Smart Geely 2025» ως εξής: Η επωνυμία Geely Auto θα πρέπει να επικεντρωθεί στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Και η Lynk & Co θα πρέπει να αποκτήσει βάση στη Ρωσία, τη Μαλαισία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, μεταξύ άλλων. Στην επισκόπηση του τότε, ο κατασκευαστής ανέφερε μόνο τη Δυτική Ευρώπη με τη μορφή της ΕΕ ως αγορά-στόχο για «νέα ενεργειακά προϊόντα».

carnewschina.com, automobile-propre.com (στα γαλλικά)