Το Free to X προχωρά στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος της Ιταλίας

Το Free to X, το έργο φόρτισης υψηλής ισχύος από την Autostrade per l’Italia Group (ASPI), παρείχε μια ενημέρωση για ηλεκτρικό. Το δίκτυο υπερταχείας φόρτισής τους DC, που καλύπτει τους κύριους αυτοκινητόδρομους στην Ιταλία, λειτουργεί τώρα 24 κόμβους HPC μεταξύ Μιλάνου και Μπάρι, με άλλους υπό κατασκευή.

Το Free to X, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021, φέρεται να στοχεύει στον εξοπλισμό 100 στάσεων ανάπαυσης με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση έως το 2023 για ένα δίκτυο που καλύπτει απόσταση 2.900 χιλιομέτρων κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας. Η στοχευμένη απόσταση μεταξύ pit stop εξοπλισμένων με HPC είναι περίπου 50 χιλιόμετρα, με τέσσερα έως οκτώ σημεία φόρτισης DC ανά τοποθεσία.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό HPC, η Free to X λέει ότι επέλεξε «πολλούς προμηθευτές» μέσω δημόσιων διαγωνισμών, ζητώντας σταθμούς φόρτισης 300 kW που εξασφαλίζουν μέσους χρόνους φόρτισης από 15 έως 20 λεπτά.

Η θυγατρική Autostrade επιβεβαίωσε 24 ενεργές τοποθεσίες και 21 υπό κατασκευή στην ενημέρωση που εστάλη ηλεκτρικό. Ο CPO αναμένει επίσης να είναι σε θέση να παραμείνει εντός του χρονοδιαγράμματος για την επέκταση του δικτύου σε 100 κόμβους μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους, προσθέτοντας περίπου 4 έως 5 νέους σταθμούς φόρτισης κάθε μήνα.

Η τρέχουσα ενεργή λίστα περιλαμβάνει στάσεις ανάπαυσης κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου A1 – Napoli-Roma, A4 – Milano-Brescia, A9 – Milano-Como, A11 – Firenze-Mare, A12 – Genova-Rosignano, A14 – Ancona-Pescara, A16 – Napoli- Canosa και A27 – Venezia-Belluno. εκτείνεται ουσιαστικά σε ολόκληρη τη χώρα από Βορρά προς Νότο.

Η δεσμευμένη επένδυση για τους 100 σταθμούς HPC ανέρχεται σε 75 εκατομμύρια ευρώ, με πλήρη χρηματοδότηση από την Autostrade per l’Italia. Ο Όμιλος είναι ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης δρόμων με διόδια στην Ιταλία. Free to X είναι ο πάροχος κινητικότητας και ψηφιακών υπηρεσιών τους εκτός από την υπογραφή που είναι υπεύθυνος για το δίκτυο χρέωσης.

Το δίκτυο εμφανίζεται επίσης στην προσφορά Hubject και Gireve και οι οδηγοί EV μπορούν να πληρώσουν με τις κάρτες των αντίστοιχων παρόχων υπηρεσιών κινητικότητας ή απλώς με πιστωτικές κάρτες.

Στο μέλλον, το Free to X θα απομακρυνθεί περαιτέρω από τους αυτοκινητόδρομους για να επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος σε όλη την Ιταλία. Γίνονται εργασίες για την κατασκευή κόμβων φόρτισης υψηλής ισχύος έξω από τα αεροδρόμια Linate και Malpensa του Μιλάνου. Δεκαπέντε νέοι σταθμοί υπερταχείας ηλεκτρικής φόρτισης θα είναι ενεργοί όλο το 24ωρο για το προσωπικό και τους επισκέπτες του αεροδρομίου.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email.