Το Fastned & EVBox εγκαθιστά φόρτιση 400 kW

Η Fastned και η EVBox εγκατέστησαν από κοινού έναν από τους πρώτους σταθμούς γρήγορης φόρτισης 400 kW στην Ευρώπη. Ο σταθμός HPC, που ονομάζεται EVBox Troniq Modular High-Power, δοκιμάζεται σε ένα πιλοτικό έργο και είναι τώρα διαθέσιμος στον σταθμό Fastned De Watering στον Α8 κοντά στο Oostzaan στην Ολλανδία.

Η στήλη μπορεί να επαναφορτίσει μια αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις τρία λεπτά, εάν υποστηρίζεται από το όχημα. Εναλλακτικά, η ισχύς φόρτισης μπορεί επίσης να μοιραστεί δυναμικά μεταξύ δύο οχημάτων, με κάθε όχημα να διαθέτει ισχύ 200 kW, για παράδειγμα. Το τελευταίο είναι πιθανότατα η πολύ πιο συνηθισμένη περίπτωση, καθώς κανένα όχημα σειράς παραγωγής δεν μπορεί να φορτίσει αυτή τη στιγμή με 400 kW.

Ο πόλος φόρτισης Troniq Modular DC παρουσιάστηκε από την EVBox τον Μάιο του 2021 – με ισχύ φόρτισης έως και 240 kW. Η στήλη που είναι εγκατεστημένη στο De Watering είναι η περαιτέρω αναπτυγμένη Troniq Modular High-Power, η οποία επιτρέπει τη φόρτιση με 400 kW ή 2×200 kW. Η στήλη αναπτύχθηκε για να «εξυπηρετεί βέλτιστα περιοχές με μεγάλο όγκο κυκλοφορίας».

Ωστόσο, το Troniq Modular High-Power θα υπόκειται σε περαιτέρω ανάπτυξη. Η Fastned και η EVBox υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για μια μη αποκλειστική συνεργασία για περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος. Η Fastned λέει ότι η εστίαση θα δοθεί στην ποιότητα, την εμπειρία χρήστη, την ευκολία συντήρησης, το χρόνο λειτουργίας και την παρακολούθηση του σημείου φόρτισης βάσει δεδομένων. Το Fastned έχει επίσης ενταχθεί στο “Early Adopter Program” του EVBox, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα συν-δημιουργίας που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πλήρη διαδρομή του προϊόντος από την εγκατάσταση έως την τελική χρήση, επιτρέποντας συνεχείς βελτιώσεις προϊόντων και διαδικασιών με βάση τα σχόλια που λαμβάνονται.

Η Fastned βασίστηκε αρχικά σε στήλες φόρτισης DC από την ABB, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή του δικτύου γρήγορης φόρτισης της, αλλά πρόσφατα αύξησε τη χρήση του Alpitronic Hypercharger HYC300. Αυτό το μοντέλο στήλης φόρτισης χρησιμοποιείται επί του παρόντος για νέες τοποθεσίες, αλλά οι παλαιότεροι φορτιστές 175 kW της ABB έχουν επίσης αντικατασταθεί εν μέρει από υπερσυμπιεστές σε υπάρχουσες τοποθεσίες. Το EVBox δεν στοχεύει να αντικαταστήσει το Alpitronic. Η Fastned λέει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με αρκετούς κορυφαίους κατασκευαστές σημείων φόρτισης.

Ο Maurice van Riek, Chief Technology Officer στην EVBox εξήγησε: «Η παραλλαγή των 400 kW είναι το επόμενο στάδιο εξέλιξης της οικογένειας των ευέλικτων και επεκτάσιμων σταθμών γρήγορης φόρτισης Troniq Modular».

«Ανυπομονούμε για τη συνεργασία με το EVBox και την πιλοτική εφαρμογή αυτού του νέου φορτιστή, ο οποίος αναμένουμε ότι θα γίνει ο καλύτερος στην κατηγορία του. Κατά τη διάρκεια αυτού του πιλοτικού προγράμματος, το EVBox και το Fastned θα συνεργαστούν στενά για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήστη και της επικοινωνίας μεταξύ του φορτιστή και του συστήματος υποστήριξης του Fastned», επιβεβαίωσε ο Roland van der Put, Επικεφαλής Τεχνολογίας Φόρτισης της Fastned.

fastnedcharging.com