Το Electric Hummer είναι sold out για τα επόμενα δύο χρόνια

Το Hummer EV, τόσο σε μορφές Pickup όσο και σε SUV, είναι “sold out για δύο ή περισσότερα χρόνια”, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της GMC Global Duncan Aldred. Η GM διατηρεί επί του παρόντος 90.000 κρατήσεις για το Hummer EV Pickup και το SUV και έχει παράγει μόνο 2.570 μονάδες του Hummer EV Pickup από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τα νέα δεν αποτελούν μεγάλη έκπληξη, καθώς η General Motors αντιμετωπίζει προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και την αύξηση της παραγωγής για τα νέα κορυφαία ηλεκτρικά της οχήματα. Στα τέλη Οκτωβρίου, η αμερικανική αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα έπρεπε να καθυστερήσει τους στόχους ηλεκτροκίνησης κατά μισό χρόνο. Ο ίδιος ο στόχος ήταν να παραδοθούν 400.000 ηλεκτρικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική έως το 2023, ωστόσο αυτή η προθεσμία πλησιάζει γρήγορα και, ενώ η εταιρεία έχει τις παραγγελίες, δεν έχει το απόθεμα για να φτάσει τον στόχο της.

Οι πρώτες ενδείξεις του ζητήματος είχαν γίνει ορατές τον Ιούλιο, όταν η General Motors είχε αποκαλύψει ότι παρά τις 77.000 προπαραγγελίες για το ηλεκτρικό Hummer, παράγονταν μόνο 12 οχήματα την ημέρα. Ήδη από τον Φεβρουάριο, η General Motors είχε ανακοινώσει σχέδια για σημαντική ενίσχυση της παραγωγής Hummer και Lyriq, με μια αναβάθμιση στο εργοστάσιο «Factory Zero» του Ντιτρόιτ τον Ιούνιο για να ενισχύσει τις παραγωγικές ικανότητες, ωστόσο αυτό σαφώς δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι αυτή είναι μια επανάληψη για την παραλλαγή pickup του Hummer EV, η οποία είχε ήδη εξαντληθεί μέσα σε 1 ώρα από την κυκλοφορία του το 2020.

gmauthority.com