Το EasyGo για να προσθέσει άλλους 200 γρήγορους φορτιστές Tritium στην Ιρλανδία

Στην Ιρλανδία, η EasyGo ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση 200 φορτιστών γρήγορου DC σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα.

Αυτή η επένδυση αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Eir της Ιρλανδίας, όπου τα τηλεφωνικά περίπτερα αφαιρούνται και αντικαθίστανται με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων Tritium. Το ύψος της επένδυσης δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η επερχόμενη φάση της κυκλοφορίας φορτιστών DC θα καλύπτει 70 τοποθεσίες. Για τις υπόλοιπες 130 τοποθεσίες για φορτιστές DC Tritium, η EasyGo λέει ότι «συνεργάζεται ενεργά με άλλες τοπικές αρχές», σύμφωνα με τις οποίες οι φορτιστές θα παραδοθούν με μηδενικό κόστος στα συμβούλια της κομητείας.

Αυτό το τρέχον πρόγραμμα γρήγορης φόρτισης κυκλοφόρησε στο Carlow τον Μάιο του 2022. Αυτό επέτρεψε στο EasyGo να συνάπτει συμβάσεις για την προσθήκη φορτιστών Tritium στις πρώτες 70 τοποθεσίες. Αυτά επιβεβαιώνονται για τις κομητείες Offaly, Mayo, Cavan, Waterford, Kilkenny, Tipperary & Monaghan στην επόμενη φάση αυτού του έργου κατά τους επόμενους έξι μήνες.

Ο David Nicholl, Chief Sales Officer της Tritium, δήλωσε: «Ως Ιρλανδός, είμαι απίστευτα περήφανος που η Tritium επιλέχθηκε ως αποκλειστικός τεχνολογικός συνεργάτης για αυτό το έργο που θα ενισχύσει τη μετάβαση της Ιρλανδίας στα ηλεκτρικά οχήματα. Με τους παγκόσμιας κλάσης γρήγορους φορτιστές της Tritium, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιρλανδία θα αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν γρήγορο και βολικό φορτιστή που έχει σχεδιαστεί για να ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον». Εξήγησε: «Οι προσπάθειες του EasyGo και της eir όχι μόνο θα αυξήσουν τη διαθεσιμότητα των ταχυφορτιστών, αλλά και θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Πρώτον, ενθαρρύνοντας περισσότερους οδηγούς στην Ιρλανδία να υιοθετήσουν ηλεκτρικά οχήματα και, δεύτερον, επαναπροσδιορίζοντας την υπάρχουσα υποδομή για να φέρουν αυτούς τους φορτιστές στο διαδίκτυο.»

Το EasyGo είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων στην Ιρλανδία που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 30.000 οδηγούς σε 2.400 υπάρχοντα σημεία φόρτισης. Το EasyGo συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Tritium για τους φορτιστές συνεχούς ρεύματος το 2019, όταν το EasyGi.ie ανακοίνωσε σχέδια για εγκατάσταση 88 ταχέων φορτιστών DC της Tritium μέχρι το τέλος του 2020, με τουλάχιστον 20 να αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του 2019. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, Η EasyGo εξασφάλισε χρηματοδότηση σε γύρο 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτύξει το δίκτυο σημείων φόρτισης σε όλη την Ιρλανδική Δημοκρατία και να επεκταθεί στη Βόρεια Ιρλανδία.

easygo.δηλ, tritiumcharging.com