Το Dodge δείχνει μια προεπισκόπηση του ηλεκτρικού φορτιστή μπαταρίας

Μια μέρα μετά την αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου, του συμπαγούς SUV Hornet, το οποίο προσφέρεται επίσης ως PHEV, η μάρκα Stellantis Dodge προσφέρει μια πρώτη ματιά στο πλήρως ηλεκτρικό μέλλον του Charger.

Η ματιά έρχεται με τη μορφή του Dodge Charger Daytona SRT Concept, το οποίο διαθέτει ένα σύστημα κίνησης 800 volt που ονομάζεται Banshee. Δυστυχώς, η Dodge δεν δίνει ακόμη λεπτομέρειες για τα δεδομένα απόδοσης.

Ωστόσο, με βάση τη δήλωση σχετικά με την τάση του συστήματος 800 volt, είναι σαφές ότι ο φορτιστής θα χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη μονάδα μετάδοσης κίνησης EDM3 από τη Stellantis – επειδή υπάρχει μόνο μια έκδοση 800 volt αυτής της μονάδας ηλεκτρικής κίνησης (EDM). Τα μικρότερα EDM1 και EDM2 είναι μονάδες μόνο 400 Volt. Το EDM3 μπορεί να παράγει από 150 έως 330 kW ανά κινητήρα.

Δεδομένου ότι τουλάχιστον η μελέτη που εμφανίζεται τώρα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, πιθανότατα θα εγκατασταθούν δύο από τα EDM3. Ωστόσο, το εάν είναι πραγματικά δυνατή η ισχύς έως και 660 kW δεν θα εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τις μονάδες μετάδοσης κίνησης, αλλά και από την μπαταρία. Η μπαταρία θα εξαρτηθεί από το αν ο φορτιστής βασίζεται στο SLTA Medium ή στο SLTA Large – κάτι που η Dodge δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει. Το STLA Medium έχει σχεδιαστεί για 87 έως 104 kWh, το STLA Large για 101 έως 118 kWh.

Ωστόσο, με την τετρακίνηση με το μοναδικό Charger, θα πρέπει να είναι δυνατό το αυτοκίνητο να είναι πιο γρήγορο από ένα Charger SRT Hellcat «σε όλες τις βασικές μετρήσεις απόδοσης». Το υπερτροφοδοτούμενο μοντέλο V8 αποδίδει 594 kW και μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Τουλάχιστον, η Dodge έχει εξοπλίσει το εκθεσιακό αυτοκίνητο Charger Daytona SRT Concept με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ονομάζεται “eRupt”, το εξάρτημα είναι ένα κιβώτιο πολλαπλών ταχυτήτων με “ηλεκτρομηχανική εμπειρία αλλαγής που είναι καθαρή Dodge”, σύμφωνα με την έκδοση.

Οι επόμενες γενιές του Charger και του Challenger, που αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024, φέρεται να κυκλοφορούν αποκλειστικά με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία. Ωστόσο, το πρώτο ηλεκτροκίνητο Dodge που παρουσιάστηκε πρόσφατα δεν είναι μια εσωτερική εξέλιξη: Το Hornet βασίζεται στην Alfa Romeo Tonale.

stellantisnorthamerica.com