Το Deftpower ενώνει το Hubject για να ενεργοποιήσει το Plug&Charge

Το Deftpower εντάσσεται στο οικοσύστημα Plug&Charge της Hubject. Από εδώ και στο εξής, όλοι οι επαγγελματίες πελάτες της πλατφόρμας φόρτισης EV που παρουσιάστηκε πέρυσι μπορούν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Plug&Charge δωρεάν.

Η πλατφόρμα λογισμικού ως υπηρεσίας της Deftpower που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια λύση λευκής ετικέτας. Η εταιρεία, με έναν ιδρυτή της Plugsurfing πίσω της, ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της μπορεί να μειώσει τις επενδύσεις και το χρόνο διάθεσης στην αγορά έως και 80%. Ένας πιο γνωστός χρήστης του Deftpower είναι η νορβηγική ένωση ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Elbil, η οποία λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο την υπηρεσία φόρτισης.

Χάρη στη συμφωνημένη συνεργασία, η Elbil και άλλοι πελάτες του Deftpower μπορούν τώρα να ενεργοποιήσουν το Plug&Charge, δεδομένου ότι το όχημα υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία. Επί του παρόντος, η Porsche, η Audi και η Mercedes (πρόσφατα και για plug-in υβριδικά) προσφέρουν Plug&Charge. Η BMW μόλις ανακοίνωσε επίσης το σύστημα Plug&Charge για τα μέσα του 2023 στο Συνέδριο Intercharge Network στο Βερολίνο – με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

«Σύντομα θα έρθει η μέρα που οι πελάτες θα προτιμήσουν οχήματα που μπορούν να φορτιστούν μέσω
Plug&Charge, απλώς και μόνο επειδή είναι πιο βολικό», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Deftpower Jacob van
Ο Zonneveld επεσήμανε επίσης ότι οι οδηγοί της Tesla μπορούν να το κάνουν από το 2013. «Χάρη στο Hubject, μπορούμε να εμπιστευτούμε τη γρήγορη υιοθέτηση της τεχνολογίας Plug&Charge στην Ευρώπη».

Το Hubject εργάζεται στο Plug&Charge εδώ και αρκετό καιρό και βοήθησε επίσης στην προώθηση του Open Plug&Charge Protocol (OPCP) για να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στο Plug&Charge και να τυποποιήσει το αναδυόμενο οικοσύστημα.

«Επί του παρόντος, μεγάλοι χειριστές σταθμών φόρτισης και πάροχοι υπηρεσιών eMobility βρίσκονται στη διαδικασία ενσωμάτωσης, εκτός από πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Με αυτήν την εκπληκτική ανάπτυξη, το Plug&Charge βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η τυπική μέθοδος ελέγχου ταυτότητας για τη φόρτιση ηλεκτρονικών οχημάτων», λέει ο Christian Hahn, Διευθύνων Σύμβουλος της Hubject. «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το στρατηγικό όραμα της Deftpower να δώσει προτεραιότητα στην εμπειρία του οδηγού στην προσφορά τους».

Η Deftpower σήμερα έχει εξασφαλίσει δέκα πελάτες σε τέσσερις χώρες και λέει ότι παρέχει πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη.

deftpower.com