Το ChargeUp Europe διορίζει την πρώτη γραμματέα Lucie Mattera

Η ένωση βιομηχανίας υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ChargeUp Europe διόρισε τη Lucie Mattera ως την πρώτη Γενική Γραμματέα της. «Είναι μια ολοκληρωμένη ειδικός σε θέματα πολιτικής και ρυθμίσεων της ΕΕ», δήλωσε ο Mathieu Bonnet, Πρόεδρος της οργάνωσης λόμπι.

Η Lucie Mattera «έθεσε τον κλάδο μας στην καρδιά της ενεργειακής μετάβασης στην ΕΕ», πρόσθεσε ο Bonnet. Ο Mattera έχει εργαστεί και για τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο, και βρίσκεται στις Βρυξέλλες για 15 χρόνια. Η γαλλική κυβέρνηση έχει επίσης απασχολήσει την ποδηλάτη e-cargo και ηγήθηκε μιας εμπορικής ένωσης με έδρα τις Βρυξέλλες και του γραφείου μιας δεξαμενής σκέψης στις Βρυξέλλες που προωθεί την ασφάλεια του κλίματος.

Στο ChargeUp Europe, ελπίζει να ασκήσει πιέσεις για «πραγματική συνέπεια και ευθυγράμμιση πολιτικής». Αναφέρει επίσης τη δημιουργία υπόθεσης για τους επενδυτές.

Η ένωση είχε εκδώσει προηγουμένως εκκλήσεις για ελάχιστες απαιτήσεις για τουλάχιστον 29.000 MW εγκατεστημένης ισχύος σε ολόκληρη την ΕΕ έως το 2025, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων με ηλεκτρικές κινήσεις που αναμένεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Αυτό ισοδυναμεί με 900.000 σημεία φόρτισης AC, 200.000 σημεία φόρτισης DC με περισσότερα από 50 kW και 40.000 σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος με τουλάχιστον 150 kW. Αυτό θα αντιστοιχεί σε τουλάχιστον τετραπλάσια αύξηση της τρέχουσας εγκατεστημένης συνολικής χωρητικότητας για φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος και τουλάχιστον δεκαπλάσια αύξηση σε αυτήν για φόρτιση DC. Μέχρι το 2030, η ισχύς πρέπει να αυξηθεί σε τουλάχιστον 66.000 MW, εκτιμά ο οργανισμός.

Το ChargeUp Europe πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συμπληρωθούν αυτοί οι στόχοι με εναρμονισμένους κανόνες βάσει ενός νέου κανονισμού της ΕΕ για την κατάργηση των υφιστάμενων φραγμών της αγοράς και των ρυθμιστικών φραγμών για την κλιμάκωση της ευρωπαϊκής υποδομής.

Από τη δημιουργία του στις αρχές του 2020, το ChargeUp Europe έχει αυξηθεί σε 24 μέλη και οκτώ συνεργάτες. Ιδρύθηκε από την Allego, την ChargePoint και την EVBox, άλλα μέλη περιλαμβάνουν τις ABB, BorgWarner, Compleo, Fastned, Plugsurfing ή την EDP της Πορτογαλίας και Efacec, Ekoenergetyka, καθώς και τις εταιρείες πετρελαίου BP, Shell και TotalEnergies.

chargeupeurope.eu