Το Blink Charging συνδέεται με το Plug&Charge

Η Hubject και ο πάροχος υποδομής φόρτισης Blink Charging έχουν συνάψει συνεργασία για να παρέχουν στους πελάτες της Blink στις ΗΠΑ και την Ευρώπη τη λειτουργία Plug&Charge του Hubject και να επεκτείνουν το οικοσύστημα Plug&Charge.

Η Blink Charging περιγράφει τον εαυτό της ως πάροχο πλήρους υπηρεσιών υποδομής φόρτισης: η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει και λειτουργεί φορτιστές. Με δικό της λογαριασμό, η Blink έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 51.000 σημεία φόρτισης σε 25 χώρες, αλλά η κύρια εστίαση της αμερικανοαμερικανικής εταιρείας είναι στην εγχώρια αγορά της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί είναι κυρίως φορτιστές AC. Επιπλέον, η Blink λειτουργεί ένα δίκτυο περιαγωγής που ονομάζεται «Δίκτυο Blink». Η Blink και η Hubject είχαν ήδη συνάψει συνεργασία περιαγωγής το 2018.

Η συνεργασία Plug&Charge που έχει πλέον συμφωνηθεί αφορά κυρίως τους σταθμούς φόρτισης που διαχειρίζεται η ίδια η Blink. Η Blink θα εφαρμόσει τώρα την τεχνολογία Plug&Charge σε αυτούς ακριβώς τους σταθμούς φόρτισης με την υποστήριξη του Hubject. Η λειτουργία Plug&Charge βασίζεται στο πρωτόκολλο ISO15118, το οποίο επιτρέπει μια πλήρως αυτόματη διαδικασία φόρτισης – αναφέραμε σε αυτό το άρθρο πώς ακριβώς το όχημα, ο σταθμός φόρτισης και ο πάροχος φόρτισης αλληλοεπικυρώνονται.

«Αυτή η συνεργασία θα είναι ένα πρόσθετο όφελος για τους οδηγούς EV που φορτίζουν με φορτιστές Blink», λέει ο Michael D. Farkas, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Blink Charging. «Η υπηρεσία Plug&Charge του Hubject θα επιτρέψει στους χρήστες του Blink με οχήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Plug&Charge να φορτίζουν τα EV τους χωρίς να χρειάζονται κάρτα RFID ή να χρησιμοποιούν εφαρμογή, κάνοντας την εμπειρία φόρτισης πιο βολική και αξιόπιστη».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Blink Charging για να προσφέρουμε στους οδηγούς τους μια απρόσκοπτη εμπειρία Plug&Charge στο εκτεταμένο δίκτυό τους στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη», δήλωσε ο Trishan Peruma, Διευθύνων Σύμβουλος της Hubject. «Η δημιουργία μιας αβίαστης εμπειρίας φόρτισης για τους οδηγούς EV μειώνει τα εμπόδια της υιοθέτησης EV. Όσο πιο απλή είναι η διαδικασία, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πειστούν να συμμετάσχουν στη μετάβαση στην κινητικότητα».

hubject.com