Το Ascend Elements συγκεντρώνει 300 εκατομμύρια δολάρια

Η Ascend Elements με έδρα τις ΗΠΑ συγκέντρωσε χρηματοδότηση συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ξεκίνησε να χτίζει το εργοστάσιό της για την παραγωγή βιώσιμων υλικών μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στο νοτιοδυτικό Κεντάκι πριν από λίγες ημέρες.

Η χρηματοδότηση που συγκεντρώθηκε περιλαμβάνει επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος του γύρου χρηματοδότησης της σειράς C της εταιρείας με επικεφαλής την Fifth Wall Climate. Συμμετέχει στον γύρο ως νέος επενδυτής και η SK Ecoplant, μια μονάδα του νοτιοκορεατικού ομίλου SK Group. Μόνο η κορεατική εταιρεία φέρεται να έχει επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια. Πολλοί επενδυτές από προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης συμμετείχαν επίσης στον τελευταίο γύρο, συμπεριλαμβανομένων των Hitachi και Jaguar Land Rover.

Η Ascend Elements έλαβε πρόσφατα δύο επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, συνολικού ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά, λίγο περισσότερα από 310 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για την κατασκευή του εργοστασίου του Κεντάκι. Το εργοστάσιο του Hopkinsville, του οποίου η κατασκευή έχει τώρα ξεκινήσει, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία «hydro-to-cathode» της εταιρείας, η οποία επεξεργάζεται τη μαύρη ύλη από ανακυκλωμένες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων απευθείας σε νέα υλικά καθόδου – χωρίς το συνηθισμένο ενδιάμεσο βήμα της υδρομεταλλουργικής διάσπασης της μαύρης ύλης. στα επιμέρους υλικά για να παραχθούν στη συνέχεια νέα υλικά καθόδου.

«Οι επενδυτικοί μας εταίροι κατανοούν την επείγουσα ανάγκη παραγωγής βιώσιμων υλικών μπαταριών ιόντων λιθίου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ascend Elements, Mike O’Kronley. «Δεν αρκεί απλώς η ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου και η ανάκτηση μετάλλων για τις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων. Η πατενταρισμένη διαδικασία κλειστού βρόχου μας υπερβαίνει την απλή ανακύκλωση μπαταριών. Αντίθετα, παράγουμε βιώσιμα, υψηλής απόδοσης ενεργά υλικά καθόδου που μπορούν να επιστρέψουν απευθείας σε νέες μπαταρίες EV».

Σύμφωνα με την Ascend Elements, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί έσοδα επεξεργάζοντας μπαταρίες στο τέλος του κύκλου ζωής τους και κατασκευάζοντας σκραπ στις εγκαταστάσεις της «Base 1» στη Γεωργία. Αυτή η εγκατάσταση προορίζεται να έχει 30.000 μετρικούς τόνους ικανότητας ανακύκλωσης μπαταριών EV μέχρι το τέλος του 2022. Η εγκατάσταση της Τζόρτζια θα τροφοδοτήσει τελικά τις εγκαταστάσεις Apex 1 στο Κεντάκι. Στόχος της εταιρείας είναι να ανακυκλώνει περισσότερους από 150.000 μετρικούς τόνους μπαταριών ιόντων λιθίου ετησίως παγκοσμίως έως το 2026.

«Η διασφάλιση της δυνατότητας ανακύκλωσης κρίσιμων, πολύτιμων μετάλλων στις μπαταρίες είναι μια ουσιαστική οδός για την επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας από τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο Peter Gajdoš, Fifth Wall Partner και Συνεπικεφαλής της ομάδας Climate Investment. «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το Ascend Elements καθώς δημιουργούν βιώσιμες μπαταρίες τόσο σε χώρο αποθήκευσης αυτοκινήτου όσο και σε σταθερή αποθήκευση».

ascendelements.com