Το American Battery Factory θα κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιο στην Αριζόνα

Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για την κατασκευή ενός δικτύου εργοστασίων μπαταριών LFP στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, το American Battery Factory (ABF) αποφάσισε τώρα την τοποθεσία του πρώτου από αυτά τα εργοστάσια.

Θα κατασκευαστεί με εκτιμώμενη επένδυση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Tucson της Αριζόνα, όπου η ABF θα έχει επίσης την έδρα της και ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία, το κέντρο Ε&Α και η πρώτη μονάδα εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 18 έως 24 μηνών.

Η ABF δεν δίνει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα, αλλά κάνει λόγο για «γιγαεργοστάσιο» – το οποίο υποδηλώνει δυναμικότητα παραγωγής μίας γιγαβατώρας ή περισσότερο. Ήδη όταν η ABF ανακοίνωσε τα σχέδιά της τον Μάρτιο, δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για το πόσα και πόσα μεγάλα εργοστάσια κυψελών θέλει να χτίσει η εταιρεία.

Περίπου 300 θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν στην πρώτη φάση ανοίγματος του εργοστασίου, με 1.000 θέσεις εργασίας να προγραμματίζονται αργότερα. Η Celgard φέρεται να προμηθεύει τους διαχωριστές για τις κυψέλες μπαταριών LFP της ABF.

«Με αυτό το πρώτο εργοστάσιο, θα εξασφαλίσουμε μια στρατηγικά τοποθετημένη έδρα της εταιρείας, ενώ θα κάνουμε τα κρίσιμα πρώτα βήματα για να καταστήσουμε δυνατή μια μέρα να μεταφέρουμε τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», λέει ο Paul Charles, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American. Εργοστάσιο μπαταριών.

Η ABF ιδρύθηκε από τη Lion Energy, προμηθευτή μπαταριών και ηλιακών προϊόντων. Το σχέδιο είναι η ABF να παράγει κυψέλες μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου για σταθερές εφαρμογές καθώς και για ηλεκτρικά οχήματα όπως φορτηγά, λεωφορεία, τραμ, αγροτικά οχήματα, ηλεκτρονικά ποδήλατα, σκούτερ, περονοφόρα ανυψωτικά και βαρύ κατασκευαστικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

prnewswire.com