Το Allego και το Shell Recharge αυξάνουν τις τιμές χρέωσης

Στην Ευρώπη, η Allego ανακοίνωσε περαιτέρω αύξηση της τιμής για τους σταθμούς φόρτισής της στις 7 Οκτωβρίου – αν και ο προηγούμενος γύρος τιμών πραγματοποιήθηκε μόλις την 1η Σεπτεμβρίου. Η Shell Recharge αυξάνει ήδη τα ποσοστά της στο τέλος του μήνα.

Η Allego λέει ότι αναγκάζεται να προσαρμόσει ξανά τα τιμολόγιά της λόγω της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη – αν και η αύξηση της τιμής που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο τέθηκε σε ισχύ μόλις την 1η Σεπτεμβρίου. Το σύστημα τριών επιπέδων φόρτισης AC, φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 50 kW και φόρτισης συνεχούς ρεύματος άνω των 50 kW θα παραμείνει στη θέση του.

Στη Γερμανία, η τιμή της κιλοβατώρας στα σημεία φόρτισης AC της εταιρείας θα αυξηθεί από 47 σε 60 σεντς από τις 7 Οκτωβρίου. Για φόρτιση συνεχούς ρεύματος έως 50 kW, θα χρεώνονται 75 σεντς ανά κιλοβατώρα στο Allego από την ημερομηνία έναρξης ισχύος (προηγουμένως 70 σεντ). Για φορτιστές DC άνω των 50 kW, η τιμή kWh θα αυξηθεί από 75 σε 80 σεντ. Συγκριτικά, πριν από τον τρέχοντα γύρο τιμών, η φόρτιση συνεχούς ρεύματος με περισσότερα από 50 kW ήταν δυνατή για 68 σεντς, ενώ η φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος κόστιζε 43 σεντς ανά kWh από τον Ιανουάριο του 2022 έως τα τέλη Αυγούστου στη Γερμανία.

Αυτές είναι οι τυπικές τιμές συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους συναλλαγής όταν οι χρήστες πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Smoov ή ανέπαφη πληρωμή). Οι συνθήκες στο Allego pillars όταν ενεργοποιούνται μέσω παρόχου περιαγωγής ενδέχεται να διαφέρουν – τότε ισχύουν οι χρεώσεις του δικτύου περιαγωγής.

Σε άλλες χώρες, οι τιμές θα είναι ακόμη υψηλότερες από τις 7 Οκτωβρίου: Στη Γαλλία, η τιμή kWh για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση είναι 98 σεντ, κοντά στο σήμα του ενός ευρώ, και η φόρτιση συνεχούς ρεύματος με έως και 50 kW είναι επίσης ακριβότερη από Χρέωση HPC στη Γερμανία στα 88 σεντς. Στην Ολλανδία, όπου οι τιμές DC μειώθηκαν ακόμη και ελαφρώς την 1η Σεπτεμβρίου, ορισμένα τιμολόγια είναι υψηλότερα από ό,τι στη Γερμανία από την καταληκτική ημερομηνία τον Οκτώβριο – το κόστος για τη φόρτιση AC και DC είναι το ίδιο, η χρέωση HPC είναι ακόμη πιο ακριβή από ό,τι εδώ. Γερμανία στα 0,85€/kWh. Όλες οι τιμές για τις υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στην παρακάτω ειδοποίηση.

Η Shell Recharge αυξάνει επίσης τις τιμές της ισχύος έλξης στη Γερμανία – οι ακριβείς συνθήκες για άλλες χώρες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Από τις 28 Σεπτεμβρίου, θα χρεώνονται 64 σεντς ανά κιλοβατώρα στους σταθμούς ταχείας φόρτισης της εταιρείας σταθερής τιμής, από 59 σεντς. Στους συνεργάτες περιαγωγής, οι πελάτες της Shell θα πληρώνουν στη συνέχεια 74 σεντς αντί για 64 σεντ ανά kWh για γρήγορη φόρτιση, ενώ τα τιμολόγια AC θα αυξηθούν από 46 σε 49 σεντ ανά kWh. Οι τιμές στους σταθμούς ταχείας φόρτισης Ionity παραμένουν αμετάβλητες στα 81 σεντς.

Η Shell Recharge εισάγει επίσης τέλος αποκλεισμού με την αλλαγή τιμολογίου. «Για να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις στη γερμανική αγορά, εισάγουμε τέλος αποκλεισμού για το δίκτυο περιαγωγής. Αυτό ισχύει και για τα τιμολόγια DC και AC. Η χρέωση αποκλεισμού είναι μια χρέωση ανά λεπτό που ισχύει μετά την πάροδο ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος», αναφέρεται στη σελίδα του προϊόντος. Μετά από 240 λεπτά, ισχύουν 0,10 € ανά λεπτό – έως και 12 € ανά διαδικασία φόρτισης.

allego.eu, shellrecharge.com