Το Πιεμόντε θα προμηθεύσει την Tesla με λίθιο το δεύτερο εξάμηνο του 2023

Η Piedmont Lithium διαπραγματεύτηκε μια τροποποιημένη σύμβαση προμήθειας με την Tesla. Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο, η Piedmont Lithium θα προμηθεύσει περίπου 125.000 τόνους συμπυκνώματος spodumene (SC6) στην Tesla μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2023 και του τέλους του 2025, αλλά όχι από τις δικές της εξορυκτικές δραστηριότητες όπως είχε προγραμματιστεί.

Η νέα σύμβαση αντικαθιστά τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών που είχε συναφθεί το 2020 και στη συνέχεια αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Η νέα συμφωνία προβλέπει επίσης τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης κατά άλλα τρία χρόνια. Η τιμή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς θα καθοριστεί από έναν μηχανισμό βασισμένο σε φόρμουλα «που συνδέεται με τις μέσες τιμές της αγοράς για το μονοένυδρο υδροξείδιο του λιθίου κατά τη διάρκεια της συμφωνίας».

Υπάρχει μια κρίσιμη αλλαγή στο νέο συμβόλαιο: το ορυκτό λιθίου του Piedmont για την Tesla δεν θα προέρχεται από τη Βόρεια Καρολίνα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά από τον Καναδά, όπου η Piedmont Lithium έχει υπογράψει συμφωνία εξαγοράς με τη Sayona Quebec.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, ζητούσε στην πραγματικότητα το Piedmont να αρχίσει να προμηθεύει την Tesla κάποια στιγμή μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιουλίου 2023. Αυτό επρόκειτο να είναι συμπύκνωμα spodumene (SC6) από το κοίτασμα Piedmont στη Βόρεια Καρολίνα. Η Tesla έπρεπε να λαμβάνει περίπου 53.000 τόνους ετησίως. Στο μεταξύ, οι καθυστερήσεις και οι μη εκδοθείσες άδειες στο έργο εξόρυξης κατέστησαν αδύνατη την προμήθεια της Tesla.

Τώρα λοιπόν το SC6 δεν θα προέρχεται από τις ΗΠΑ, αλλά και πάλι από τη Βόρεια Αμερική. Αυτό είναι σημαντικό για την αλλαγή της επιδότησης EV στις ΗΠΑ, η οποία στο μέλλον θα απαιτήσει αύξηση των μεριδίων υλικών μπαταριών που θα προέρχονται από τις ΗΠΑ ή χώρες με συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου για να είναι επιλέξιμο ένα όχημα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Tesla για την προμήθεια πόρων λιθίου που παράγονται στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Piedmont Lithium Keith Phillips. «Το τοπίο των ηλεκτρικών οχημάτων και των κρίσιμων υλικών μπαταριών έχει αλλάξει σημαντικά από το 2020 και αυτή η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη σημασία –και την αυξανόμενη ζήτηση– για μια αλυσίδα εφοδιασμού λιθίου στη Βόρεια Αμερική. Αυτή η συμφωνία βοηθά να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι κρίσιμοι πόροι από το Κεμπέκ παραμένουν στη Βόρεια Αμερική και υποστηρίζει την αποστολή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού για την ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού των ΗΠΑ, της οικονομίας καθαρής ενέργειας και της παγκόσμιας απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Η Tesla κατασκευάζει 4680 κύτταρα στην πιλοτική γραμμή Kato στο Fremont και στη Giga Texas. Τον Δεκέμβριο του 2022, η Tesla έφτασε σε εβδομαδιαία παραγωγή 868.000 στρογγυλών κυψελών στη διαδικασία, αρκετά για να τροφοδοτήσει 1.000 οχήματα. Η Tesla κατασκευάζει τις 4680 στρογγυλές κυψέλες (46 χιλιοστά σε διάμετρο, 80 χιλιοστά ύψος) στο Model Y, για παράδειγμα, που κατασκευάζεται στο Giga Texas. Οι μεγαλύτερες κυψέλες 4680 πρόκειται επίσης να εγκατασταθούν στο ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi, στο pickup Cybertruck και στο επερχόμενο Roadster 2.

businesswire.com