Το ντεμπούτο του Mercedes EQE SUV – Το κουαρτέτο EV ολοκληρώθηκε

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει το EQE SUV ενόψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, επαινώντας το ως μια «παραλλαγή πολλαπλών χρήσεων» του επαγγελματικού σεντάν EQE. Το τέταρτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα EVA II θα κυκλοφορήσει επίσης ως ένα σπορ αυτοκίνητο AMG από την αρχή. Έχουμε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες.

Αν και η Mercedes κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του EQE SUV αυτή την Κυριακή το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα, το ολοκαίνουργιο e-SUV δεν θα εκτεθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, που ξεκινά τη Δευτέρα. Η Mercedes, όπως όλοι οι Γερμανοί κατασκευαστές εκτός από το Next.e.GO Mobile, δεν έχει νοικιάσει περίπτερο στους εκθεσιακούς χώρους. Αντίθετα, η εταιρεία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στο Παρίσι έχουν ήδη συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο και έχει προγραμματίσει τη δική της εκδήλωση στο Musée Rodin.

Σχετικά με το ηλεκτρικό όχημα: Μετά τις γνωστές λιμουζίνες EQS και το EQS SUV που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, το EQE SUV επιφυλάσσει λίγες εκπλήξεις. Το μοντέλο μοιράζεται την τεχνολογία κίνησης της πλατφόρμας EVA II που μοιράζονται και τα τέσσερα μοντέλα και το νέο μοντέλο ταιριάζει άψογα στη σχεδιαστική γλώσσα των σειρών EQE και EQS.

Λοιπόν, τι κάνει είναι νέο; Στα 4,86 ​​μέτρα, το EQE SUV είναι το πιο κοντό στην τετράδα. Το μεταξόνιο είναι ακόμη και εννέα εκατοστά μικρότερο από αυτό του σεντάν EQE στα 3,03 μέτρα. Ταυτόχρονα, το e-SUV είναι σημαντικά ψηλότερο στα 1,69 μέτρα και «από τους πιο ευρύχωρους εκπροσώπους της κατηγορίας του», σύμφωνα με τη Mercedes. Επειδή το νέο μοντέλο διατηρεί τις «ουσιώδεις καινοτομίες του EQS», ενώ είναι πιο δυναμικό από το μεγαλύτερο SUV EQS, η Mercedes ισχυρίζεται ότι το EQE SUV είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, χωρίς να θυσιάζει την υψηλή τεχνολογία ή την πολυτέλεια.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, υπάρχουν πέντε εκδόσεις κατά την κυκλοφορία: Το EQE 350+ είναι το μόνο μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς, όπου μόνο μια μόνιμα ενθουσιασμένη σύγχρονη μηχανή είναι εγκατεστημένη στον πίσω άξονα. Όπως και στο sedan, αυτό παράγει 215 kW και προσφέρει 565 Nm ροπής. Όλες οι άλλες εκδόσεις είναι τετρακίνηση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που ονομάζονται EQE 350 4MATIC (επίσης με 215 kW) και EQE 500 4MATIC με ισχύ 300 kW που είναι γνωστή από το sedan. Παρεμπιπτόντως: Μόλις πρόκειται για τις εκδόσεις κινητήρα, η Mercedes κάνει χωρίς τη συντομογραφία SUV στην ονομασία.

Η ονομασία μοντέλου EQE 350+ έχει ήδη αποκαλύψει ότι η κίνηση στους πίσω τροχούς έχει το υψηλότερο εύρος, που αναγνωρίζεται από το «+». Όλες οι εκδόσεις του SUV EQE μοιράζονται τη γνώριμη μπαταρία με καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο 90,56 kWh. Στο 350, αυτό εξασφαλίζει αυτονομία έως και 590 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το WLTP, ενώ μέχρι και 547 χιλιόμετρα είναι ακόμα δυνατά στο 500. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για την πιο οικονομική επένδυση. Εάν παραγγείλετε μεγαλύτερες ζάντες ή άλλα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας, το βάρος ή την αντίσταση του αέρα, ακόμη και η εμβέλεια WLTP πέφτει στα 459 χιλιόμετρα.

Πάνω από αυτούς τους τρεις κινητήρες, υπάρχουν δύο σπορ παραφυάδες. Το SUV Mercedes-AMG EQE προσφέρεται ως 43 και 53. Το EQE 43 4MATIC με τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες του έχει ισχύ έως και 350 kW, ενώ το EQE 53 4MATIC+ (εδώ το «+» σημαίνει το πλήρως μεταβλητό all- κίνηση στους τροχούς) έχει έως και 505 kW εάν παραγγελθεί το προαιρετικό «AMG Dynamic Plus Package with Boost Function». Και τα δύο μοντέλα δεν διαθέτουν μόνο ηλεκτρικούς κινητήρες ειδικά για την AMG, αλλά και αερανάρτηση AMG με ειδική σταθεροποίηση κύλισης και σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα, η οποία είναι μόνο προαιρετική στις παραλλαγές του SUV EQE που πωλούνται με τη μάρκα Mercedes-Benz.

Όπως έχει ήδη δείξει η δοκιμαστική οδήγηση με το σεντάν EQE, αυτό το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα συνιστάται οπωσδήποτε: Ο κύκλος στροφής πέφτει στα 10,5 μέτρα στις πλήρεις δέκα μοίρες και επομένως στο επίπεδο του συμπαγούς αυτοκινήτου. Χωρίς τιμόνι στον πίσω άξονα, είναι σχεδόν δύο μέτρα παραπάνω.

Ας ρίξουμε μια άλλη σύντομη ματιά στην μπαταρία: Λειτουργεί με τάση συστήματος 400 volt και αποτελείται από δέκα μονάδες (έως και δώδεκα μονάδες είναι δυνατές στο EQS). Οι κυψέλες χρησιμοποιούν χημεία NCM811 και η Mercedes-Benz δίνει εγγύηση δέκα ετών ή 250.000 χιλιομέτρων για την μπαταρία. Η φόρτιση στην Ευρώπη είναι στάνταρ στα 11 kW AC, με 22 kW επίσης διαθέσιμα προαιρετικά – στις ΗΠΑ, η χωρητικότητα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος έχει σχεδιαστεί για 9,6 kW λόγω του ηλεκτρικού δικτύου. Έως 170 kW είναι δυνατή με τη γρήγορη φόρτιση CCS – η Mercedes υπόσχεται εδώ ότι τα υψηλά ρεύματα φόρτισης μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χάρη στη διαχείριση θερμοκρασίας και φόρτισης. Για τη θερμική διαχείριση, το EQE SUV διαθέτει επίσης αντλία θερμότητας εκ του εργοστασίου. Εάν είναι ενεργοποιημένη η πλοήγηση με Electric Intelligence, η μπαταρία προθερμαίνεται ή ψύχεται όπως απαιτείται κατά την οδήγηση.

Όπως και στα άλλα μοντέλα, η Mercedes προσφέρει τρία προγράμματα φόρτισης – Standard, Home και Work. Σε αυτά, μπορούν να προκαθοριστούν παράμετροι όπως ο χρόνος αναχώρησης, ο κλιματισμός και το μέγιστο επίπεδο φόρτισης. Τα προγράμματα φόρτισης Home & Work μπορούν να ενεργοποιηθούν ανάλογα με την τοποθεσία. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις το όχημα σταθμεύσει σε σημείο φόρτισης στις θέσεις που είναι αποθηκευμένες στο σύστημα.

Ενώ το SUV υιοθετεί πολλές γνωστές λειτουργίες και χαρακτηριστικά, όπως η Hyperscreen, η οποία είναι μόνο προαιρετική στο EQE, οι λειτουργίες άνεσης όπως τα καθίσματα μασάζ και τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, το πλαίσιο έχει άλλη μια χείρα βοηθείας και το δικό του Η ρύθμιση έχει οριστεί για το μοντέλο. Παρεμπιπτόντως, η Mercedes αναφέρεται στα 3,03 μέτρα ως «σχετικά κοντό μεταξόνιο» στο δελτίο τύπου – αυτό ήταν ακόμα σε επίπεδο S-Class πριν από μερικά χρόνια. Αλλά επειδή το μεταξόνιο είναι πράγματι μικρότερο από ό,τι στα άλλα μοντέλα EQE και EQS, ακόμη και η βασική ρύθμιση υποτίθεται ότι είναι «ιδιαίτερα ευέλικτη και μικρή».

Από το εργοστάσιο, το EQS SUV είναι σε ατσάλινα ελατήρια. προαιρετικά διατίθεται αερανάρτηση με συνεχή ρυθμιζόμενη απόσβεση. Με την αερανάρτηση, το όχημα μπορεί επίσης να ανυψωθεί κατά 30 χιλιοστά εάν είναι απαραίτητο για να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος. Από την άλλη πλευρά, στις λειτουργίες οδήγησης «Comfort» και «Sport», η ανάρτηση μειώνεται αυτόματα κατά δέκα και 20 χιλιοστά αντίστοιχα πάνω από τα 120 km/h για μείωση της οπισθέλκουσας και αύξηση της οδηγικής ευστάθειας.

Τι γίνεται όμως με την ευελιξία που διαφημίζει η Mercedes; Ο χώρος στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων θα πρέπει να είναι περίπου ίδιος με εκείνον του σεντάν – φυσικά, κάθεστε λίγο ψηλότερα. Ειδικά στο πίσω μέρος, ο χώρος για το κεφάλι είναι μεγαλύτερος επειδή δεν πέφτει η γραμμή οροφής, αλλά είναι λίγο πιο σφιχτό στα γόνατα (λόγω του μικρότερου μεταξονίου κατά εννέα εκατοστών). Όταν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι σε θέση άνεσης, χωράνε 520 λίτρα στο πορτμπαγκάζ σύμφωνα με τα πρότυπα VDA (δηλαδή μέχρι το κάτω άκρο του παραθύρου). Με την πιο όρθια θέση φορτίου, φτάνει τα 580 λίτρα. Εάν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωθούν εντελώς, ο χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει έως και 1.675 λίτρα. Δεν υπάρχει προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων – αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στο μεγαλύτερο SUV EQS. Σε αυτή την πλατφόρμα, όπου βρίσκεται το μεγάλο φίλτρο HEPA του συστήματος κλιματισμού, η Mercedes έχει απαλλαγεί από ένα κρότο κάτω από το μπροστινό καπό.

Μια άλλη διαφορά με το SUV EQS είναι η ικανότητα ρυμούλκησης: Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μοντέλο διατίθεται μόνο με τετρακίνηση, όλες οι εκδόσεις προσφέρουν ικανότητα ρυμούλκησης 1,8 τόνων. Στο SUV EQE, το 350+ με κίνηση στους πίσω τροχούς πέφτει στις ρωγμές – προσφέρει μόνο 750 κιλά, αλλά τα τετρακίνητα μοντέλα προσφέρουν επίσης 1,8 τόνους.

Η Mercedes-Benz δεν κατονομάζει ακόμη τιμές για το νέο μοντέλο στην πρεμιέρα. Η παραγωγή των οχημάτων της σειράς έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, με το EQE SUV να κατασκευάζεται παράλληλα με το SUV EQS στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στην Tuscaloosa για τις παγκόσμιες αγορές. Η παραγωγή του μεγαλύτερου μοντέλου ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου.

>> Πληροφορίες μέσω email με αναφορά από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.