Το εργοστάσιο της VW παράγει 7.100 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα

Το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen στο Zwickau σημείωσε ρεκόρ παραγωγής την εβδομάδα από 7 έως 11 Νοεμβρίου, όταν κατασκευάστηκαν 7.100 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περισσότερα από κάθε προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο πλησιάζει στο να φτάσει στη μέγιστη δυναμικότητά του.

Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 1.400 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευάζονταν καθημερινά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ρεκόρ. Το Audi Q4 e-tron και η παράρτημα Sportback του και το Cupra Born κατασκευάζονται στο Zwickau μαζί με τα VW ID.3, ID.4 και ID.5.

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα ολόκληρης της ομάδας και ένα μοναδικό ρεκόρ, διότι, πριν από τη μεταμόρφωση, τόσο υψηλά νούμερα δεν ήταν καν εφικτά από τεχνική άποψη», λέει ο Robert Janssen, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας και Logistics στη Volkswagen Saxony, σχετικά με τη νίκη της σκηνής. «Η συνεχής δουλειά στις διαδικασίες μας αποδίδει καρπούς».

Ο διευθυντής της μάρκας της VW, Thomas Schäfer, ευχαριστεί επίσης την ομάδα του Zwickau. «Αυτή είναι επίσης μια πραγματική πρόκληση λόγω των σημερινών σημείων συμφόρησης στον εφοδιασμό», λέει ο Schäfer, ο οποίος συμμετείχε ήδη στην εκκίνηση της παραγωγής του Enyaq στο Mlada Boleslav ως αφεντικό της Skoda. «Ευχαριστώ λοιπόν τους συναδέλφους μου, οι οποίοι δείχνουν εντυπωσιακά πώς συνεχίζουμε να προωθούμε τη μεταμόρφωση στη Volkswagen με ταχύτητα και υψηλή ποιότητα».

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανταλλακτικά, ανταλλακτικά, ανταλλακτικά», εξηγεί ο Jens Rothe, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργασίας της Volkswagen Saxony. «Το αρχείο παραγωγής δείχνει: Εάν το επιτρέπει η κατάσταση της προσφοράς, το εργατικό δυναμικό μπορεί να προσφέρει. Η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι αδιάκοπη και θέλουμε να συνεχίσουμε να προωθούμε τους ηλεκτρικούς στόχους του Ομίλου».

Από την κυκλοφορία του ID.3 στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2020, 500.000 μοντέλα του ID. οικογένεια έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα. Περίπου τα δύο τρίτα από αυτά προέρχονται από την παραγωγή του Zwickau. Άλλες τοποθεσίες MEB στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τώρα το Mlada Boleslav (Skoda Enyaq και Enyaq Coupé) στην Τσεχική Δημοκρατία, μαζί με το Emden (ID.4) και το Ανόβερο στη Γερμανία με το αναγνωριστικό. Βόμβος.

linkedin.com (ανάρτηση στα γερμανικά)