Το εργοστάσιο της Seat στο El Prat θα κατασκευάζει εξαρτήματα EV στο μέλλον

Η Seat ανακοινώνει ότι στο μέλλον θα παράγει επίσης εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στο El Prat De Llobregat κοντά στη Βαρκελώνη. Μαζί με το Martorell και τη Βαρκελώνη, το εργοστάσιο Seat Components είναι ένα από τα τρία κέντρα παραγωγής της ισπανικής μάρκας.

Από το 2025, πέντε εξαρτήματα για τη σχεδιαζόμενη οικογένεια μικρών αυτοκινήτων BEV του Ομίλου Volkswagen πρόκειται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής στο El Prat De Llobregat: Διαφορικά, ρουλεμάν περιστροφής, περιβλήματα μπαταρίας, μονάδες ψύξης μπαταρίας και αλουμίνιο για συστήματα ηλεκτροκίνησης. Επί του παρόντος, δύο τύποι χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να παράγονται επιτόπου. Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο, σημαίνει «σταδιακή μείωση αυτών των κιβωτίων ταχυτήτων», λέει η Seat. Για τη μετατροπή της παραγωγής προγραμματίζονται επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ως γνωστόν, η θυγατρική Seat διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον οδικό χάρτη της Volkswagen για τα EV. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία απελευθέρωσε 10 δισεκατομμύρια ευρώ για έργα ηλεκτροκίνησης μεγάλης κλίμακας στην Ισπανία. Μέρος αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή των εργοστασίων Seat στο Martorell και την Pamplona για την παραγωγή ηλεκτρικών μικρών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφορές των μέσων ενημέρωσης, τα ηλεκτρικά μικρά αυτοκίνητα Volkswagen και Cupra πρόκειται να κατασκευαστούν στο Martorell με βάση την πλατφόρμα MEB Small. Τα δύο μοντέλα αναμένεται να αντικαταστήσουν τα σημερινά Seat Ibiza και VW Polo.

Με το σχέδιο μετατροπής για το El Prat De Llobregat, η Seat λέει τώρα ότι κάνει ένα περαιτέρω βήμα «στις προσπάθειές της να κάνει την Ισπανία ευρωπαϊκό κόμβο για την ηλεκτρική κινητικότητα». Σύμφωνα με τον Markus Haupt, Αντιπρόεδρο Παραγωγής και Logistics στη Seat, η βράβευση των νέων εξαρτημάτων ενισχύει τις προσπάθειες της Seat και της Volkswagen να διατηρήσουν σταθερή την απασχόληση κατά τη διαδικασία μετασχηματισμού και να εξασφαλίσουν το μέλλον των Seat Components. Περίπου 900 άτομα εργάζονται σήμερα στο εργοστάσιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1979.

seat-mediacenter.com