Το επερχόμενο Audi A8 φημολογείται ότι θα είναι πλήρως ηλεκτρικό

audi-pb18-e-tron-concept-car-2018-05-min

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το σπορ αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης R8 της Audi πρόκειται να διακοπεί στα τέλη του 2023 και να λάβει έναν ηλεκτρικό διάδοχο στα μέσα της δεκαετίας. Αυτό το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά.

Όπως το περιοδικό Αυτοκίνητο γράφει, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να είναι μια απευθείας νέα έκδοση του R8: Το μοντέλο πρόκειται να αποκτήσει νέο όνομα και επίσης να πάρει μια εντελώς νέα σχεδιαστική κατεύθυνση. Θα παράγεται στο Böllinger Höfe στο Neckarsulm, όπου κατασκευάζονται το τρέχον R8 και τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα e-tron GT και RS e-tron GT.

Σύμφωνα με την Αυτοκίνητο έκθεση, υπάρχουν δύο επιλογές ως πλατφόρμα για τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο R8: Η σπορ έκδοση της Scalable Systems Platform (SSP) της Volkswagen, την οποία η Porsche φέρεται να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στη νέα γενιά Taycan, την ηλεκτρική Panamera καθώς και σε μια νέα ηλεκτρική SUV, ή μια πλατφόρμα σπορ αυτοκινήτου που αναπτύσσει η Porsche για τους ηλεκτρικούς διαδόχους των σπορ αυτοκινήτων 718 με μεσαίο κινητήρα.

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το SSP προορίζεται κυρίως για σεντάν και SUV. Έτσι, για ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο, η πλατφόρμα θα πρέπει να μπορεί να μειωθεί κάπως. Τα μοντέλα 718 της Porsche, από την άλλη πλευρά, είναι τοποθετημένα λίγο κάτω από το R8, επομένως η πλατφόρμα εδώ θα πρέπει να δώσει χώρο για να ανέβει για να ξεχωρίσει το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Audi από τα πιο συμπαγή μοντέλα της Porsche.

Υπήρχαν ήδη φήμες για ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Audi ως διάδοχο του R8 το 2019. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, ειπώθηκε ότι η Rimac θα προμήθευε την τεχνολογία κίνησης – τέσσερις ηλεκτρικές μονάδες με συνολικά 700 kW και μια μπαταρία 95 kWh με κυψέλες στερεού καυσίμου. Εάν η τρέχουσα αναφορά είναι σωστή, η επιλογή Rimac θα ήταν πιθανώς εκτός πίνακα.

Παρά το νέο προσανατολισμό του μοντέλου, ο διάδοχος του R8 πρόκειται να διατηρήσει τη «θέση halo» στη γκάμα μοντέλων της Audi, σύμφωνα με την έκθεση – με άλλα λόγια, πρόκειται να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί ξεχωριστά από τις άλλες σειρές μοντέλων. Οι ομοιότητες με το τρέχον R8 πιθανότατα τελειώνουν με τη φιλοσοφία του αμαξώματος με δύο πόρτες. Μια απόδοση από την Autocar του δυνητικού διαδόχου μοιάζει με το πρωτότυπο PB18 e-tron που παρουσιάστηκε το 2018 στο μπροστινό μέρος, αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα συμβατικό σπορ αυτοκίνητο μεσαίου κινητήρα με το επίπεδο πίσω μέρος και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά από τους πίσω τροχούς.

Ανεξάρτητα από το ποια πλατφόρμα θα αποφασίσει η Audi, πιθανότατα θα παραμείνει στην εργοστασιακή παραγωγή στο Neckarsulm. «Αναμφίβολα θα διατηρήσουμε τη δεξιοτεχνία καθώς είναι αυτό που κάνει το αυτοκίνητο μοναδικό από το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο», δήλωσε ο Sebastian Grams, επικεφαλής της Audi Sport. «Εάν φέρουμε έναν διάδοχο R8, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι σημαντικό για τον πελάτη. Υπάρχει αγάπη μέσα σε ένα R8.”

autocar.co.uk