Το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο και η HWA αναπτύσσουν την πιο καθαρή ιδέα μέχρι σήμερα

Με το πρωτότυπο Zero Emission Drive Unit – Generation 1 (ZEDU-1), το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR), μαζί με την αυτοκινητοβιομηχανία HWA, ανέπτυξαν και δοκίμασαν με επιτυχία «το πιο φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο στον κόσμο σε λειτουργία».

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανοίγει νέους δρόμους καθώς αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό την εκπομπή λεπτής σκόνης και μικροπλαστικών που προκαλούνται από την τριβή των φρένων και των ελαστικών. Η μετακίνηση του φρένου από το περίβλημα του τροχού στο εσωτερικό του οχήματος δημιουργεί τον χώρο για νέες τεχνολογικές προσεγγίσεις για τη σημαντική μείωση της φθοράς των ελαστικών. Το χαρακτηριστικό περίβλημα κλειστού τροχού του ZEDU-1 είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο για να δημιουργεί κενό κατά την οδήγηση του οχήματος. Ως αποτέλεσμα, η τριβή του ελαστικού συγκεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Μια μονάδα ανεμιστήρα στο μπροστινό μέρος του οχήματος εξάγει τα σωματίδια εκεί και τα στέλνει μέσω ενός συστήματος φίλτρου – παρόμοιο με αυτό μιας ηλεκτρικής σκούπας.

Το όχημα έχει ήδη υποβληθεί στις πρώτες του επίσημες δοκιμές, στις οποίες κατάφερε να εντυπωσιάσει με την έλλειψη υποβάθμισης των ελαστικών και τις εκπομπές λεπτών σωματιδίων. Στη συνέχεια, οι εμπνευστές θέλουν να συνεργαστούν με εταίρους του κλάδου για την εμπορευματοποίηση της καινοτομίας.

«Για εμάς, η υγεία των ανθρώπων και το μη μολυσμένο περιβάλλον είναι πρωταρχικής σημασίας. Το έργο ZEDU-1 εστιάζει σε εξαρτήματα που έχουν λάβει μάλλον λίγη προσοχή μέχρι σήμερα και των οποίων οι εκπομπές ρυθμίζονται σταδιακά από την Επιτροπή της ΕΕ μέσω νομοθετικών μέτρων: συγκεκριμένα φρένα και ελαστικά», δήλωσε ο καθηγητής Tjark Siefkes, Διευθυντής του Ινστιτούτου DLR Vehicle Concepts στη Στουτγάρδη με αφορμή την παρουσίαση του πρωτοτύπου. Και πρόσθεσε: «Με το πρωτότυπο ZEDU-1 που παρουσιάζεται σήμερα, επιδεικνύουμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να είμαστε ουσιαστικά χωρίς εκπομπές στο δρόμο στο μέλλον. Η ιδέα μας είναι εξαιρετικά αποδοτική, εξαιρετικά συμπαγής, κατάλληλη για καθημερινή χρήση και ευέλικτη. Μπορεί να μεταφερθεί απευθείας σε μελλοντικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα».

dlr.de (στα γερμανικά)