Το έργο V2X Suisse ξεκινά με αυτοκίνητα Honda e έτοιμα για V2G

Το πιλοτικό πρόγραμμα V2X Suisse που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως μόλις πήρε το πράσινο φως στη Βέρνη. Σε διάστημα ενός έτους, επτά εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Honda, θα διερευνήσουν πώς τα κοινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να αυξήσουν τη σταθερότητα του δικτύου και να κλείσουν τα κενά ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ελβετία.

Ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 με την ημερομηνία έναρξης του Σεπτεμβρίου, το V2X Suisse απογειώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η εταιρεία ανταλλαγής αυτοκινήτων Mobility πρωτοστατεί και παρέχει 50 αυτοκίνητα Honda E σε 40 τοποθεσίες σε όλη την Ελβετία. Οι εταίροι λένε ότι αυτή είναι η πρώτη δοκιμή που περιλαμβάνει σταθμούς σε αγροτικές και αστικές περιοχές. «Το δίκτυο στόλου μας σε όλη την Ελβετία είναι ουσιαστικά προορισμένο για αυτό το πιλοτικό έργο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mobility, Roland Lötscher.

Η ελβετική EVTEC ενώνεται με τη Honda και τη Mobility και έχει εγκαταστήσει τους σταθμούς αμφίδρομης φόρτισης στους εν λόγω σταθμούς με λογισμικό της Sun2Wheel. Η Tiko είναι aggregator και η Novatlantis και η ETH Zurich ενεργούν ως επιστημονικοί συνεργάτες.

Όσον αφορά την τεχνολογία, η EVTEC προμήθευσε επιτοίχια κιβώτια DC με ισχύ 10 kW, τα οποία προσφέρονται από τη Honda με την ετικέτα «PowerManager». Η EVTEC ανέπτυξε επίσης μια νέα στήλη με δύο βύσματα CCS στα 10 kW για το έργο. Εάν χρησιμοποιείται μόνο ένα σημείο φόρτισης, ένα EV μπορεί να φορτίσει εκεί αμφίδρομα με ισχύ έως και 20 kW. «Αυτό αυξάνει την κερδοφορία του V2X εάν μόνο ένα από τα δύο Honda είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο στην τοποθεσία», εξήγησε ο διευθυντής του έργου V2X Suisse, Marco Piffaretti, σε παλαιότερη συνέντευξη στο electrive.net.

Τα ηλεκτρικά οχήματα τροφοδοτούν την ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες τους πίσω στο δίκτυο όταν δεν βρίσκονται σε κίνηση. Ωστόσο, το φορτίο του πιλοτικού έργου είναι ομολογουμένως διαχειρίσιμο αφού η μπαταρία του Honda e είναι γνωστό ότι είναι σχετικά μικρή στις 35,5 kWh. Εκτεινόμενα σε ολόκληρο τον στόλο κοινής χρήσης αυτοκινήτων, τα EV αντιστοιχούν σε συνδεδεμένο φορτίο 60 μεγαβάτ. Αυτό είναι περισσότερο από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αντλία αποθήκευσης Peccia στο Τιτσίνο, εξηγεί η Mobility.

Ο Stull, οι συνεργάτες της V2X Suisse, έχουν δεσμευτεί να βρίσκουν λύσεις, πρώτα σε αυτή τη μικρότερη κλίμακα, για το πώς ένας ταχέως αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να φορτιστεί και να διευκρινίσει ζητήματα κατανάλωσης και σταθερότητας δικτύου προτού οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα.

Η Piffaretti είναι πεπεισμένη ότι τα αποτελέσματα από τη δοκιμαστική λειτουργία ενός έτους θα δώσουν στην τεχνολογία V2X την ώθηση που χρειάζεται. «Έχουμε την τόσο απαραίτητη εμπειρία για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις τεχνικές και ρυθμιστικές προκλήσεις σχετικά με την αμφίδρομη φόρτιση». Εάν είναι επιτυχής, το V2X Suisse θα παραμείνει σε συνεχή λειτουργία.

presseportal.de (στα γερμανικά)