Το έργο Second-life Anubis επαναχρησιμοποιεί μπαταρίες e-bus

Η VDL Bus & Coach και η ενεργειακή εταιρεία RWE δημιούργησαν το έργο Anubis για να μετατρέψουν τις παλιές μπαταρίες λεωφορείων σε αποθήκευση ενέργειας. Powerpacks 43 ηλεκτρικών λεωφορείων σε υπηρεσία στο TransDev θα σχηματίσουν ένα σύστημα αποθήκευσης μεγαβάτ στο Moerdijk της Ολλανδίας.

«Στο έργο Anubis, αρχικά χρησιμοποιούμε μπαταρίες από 43 ηλεκτρικά λεωφορεία VDL που λειτουργούν από την Transdev στο Αϊντχόβεν από το 2016», εξηγεί ο Paul van Vuuren, Διευθύνων Σύμβουλος της VDL Bus & Coach. «Αυτά τα οχήματα αποκτούν αυτήν τη στιγμή νέες και μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες εξακολουθούν να έχουν αρκετή χωρητικότητα για χρήση σε σταθερές εφαρμογές».

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται σε 7,5 μεγαβάτ, σε συνδυασμό σε ένα μεγάλο πακέτο μπαταριών στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας RWE στο Moerdijk. Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε έργα μπαταριών στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και λέει ότι φιλοδοξεί να αυξήσει τη χωρητικότητα στα 3 γιγαβάτ τα επόμενα χρόνια. Η πιο πρόσφατη εγκατάσταση χρησιμοποιεί μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα Audi σε σταθμό παραγωγής ενέργειας της RWE στο Herdecke της Γερμανίας.

Τώρα το έργο Anubis πρόκειται να δείξει πώς οι μπαταρίες λεωφορείων μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ακόμη μεγαλύτερη σταθερή αποθήκευση ενέργειας.

Ο Roger Miesen, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Generation, δήλωσε ότι «αποδεικνύουν ότι οι τεχνικές προκλήσεις που σχετίζονται με την κατασκευή και τη λειτουργία εγκαταστάσεων όπως αυτή μπορούν να ξεπεραστούν». Ανέφερε επίσης την «υψηλής ποιότητας ανακύκλωση» στο τέλος αυτού του επόμενου κύκλου ζωής χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με περισσότερα από 1.100 ηλεκτρικά λεωφορεία VDL που λειτουργούν στην Ευρώπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Van Vuuren αναμένει επίσης «να μάθει πολλά» και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός μέλλοντος όπου οι μεταχειρισμένες μπαταρίες λεωφορείων θα χρησιμοποιούνται ως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας πριν ανακυκλωθούν.

Ο Bart Kraayvanger, Διευθυντής ZE και Facility Support Transdev Netherlands, ήταν χαρούμενος που «συμμετείχε για άλλη μια φορά σε αυτές τις προοδευτικές και μεγάλης κλίμακας εξελίξεις στην επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών λεωφορείων».

Υποθέτοντας ότι όλα τα λεωφορεία και ο αυξανόμενος αριθμός αυτοκινήτων και φορτηγών στην Ολλανδία θα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια μετά το 2030, οι εταιρείες αναμένουν ότι περισσότεροι από 150.000 τόνοι μπαταριών θα διατίθενται για ανακύκλωση και για περαιτέρω κύκλους ζωής κάθε χρόνο.

vdlbuscoach.com