Τεχνολογία: John Deere Bringing Tech Down on the Farm

Τρακτέρ χωρίς οδηγό Σχεδιασμένο για να αυξάνει την παραγωγικότητα

Η γεωργία έχει περάσει από πολλές επαναστάσεις κατά τη διάρκεια των χιλιετιών. Πρώτον, οι άνθρωποι μόνοι τους άργωσαν το χώμα. Στη συνέχεια πρόσθεσαν ζώα και εργαλεία για να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Τέλος, οι μηχανές φάνηκε να μεταφέρουν την παραγωγή σε νέα επίπεδα. Το πιο πρόσφατο θα συμβεί φέτος όταν John Deere πωλεί το πράσινο-κίτρινο πλήρως αυτόνομο τρακτέρ της.

Το μέγεθος της αλλαγής είναι στην κλίμακα της αλλαγής από άροτρα με άλογα σε μηχανοκίνητα τρακτέρ, σύμφωνα με την Deere. Το βήμα για τους αγρότες είναι ξεκάθαρο. Εάν έχετε ένα μέσο αγρόκτημα, ο Deere λέει ότι θα μπορούσε να είναι 1.500 στρέμματα στα Μεσοδυτικά, χρειάζεστε βοήθεια με το στενό παράθυρο γύρω από τη φύτευση, την εφαρμογή θρεπτικών ουσιών και τη συγκομιδή. Τα αποτελεσματικά μηχανήματα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά απαιτούσαν πιλότο μέχρι τώρα.

Ένας συμμετέχων έκπληξη στο CES φέτος, η John Deere χρησιμοποίησε αυτό το τεχνολογικό σούπερ σόου για να παρουσιάσει την αυτόνομη έκδοση του βασικού τρακτέρ 8R. Η εξέδρα θα είναι ακριβή – πιθανόν να ξεκινά από περίπου 500.000 $ – αλλά προσφέρει δυνατότητες απόσβεσης επειδή όχι μόνο λύνει το πρόβλημα του «αγνοούμενου αγρότη» (η βοήθεια στο αγρόκτημα είναι ένας πόρος που μειώνεται εδώ και χρόνια), αλλά μπορεί να είναι 24 ώρες υπάλληλος με εγγύηση εργασιών ακριβείας.

Αυτόματο τρακτέρ John Deere
Ένας 24ωρος εργαζόμενος

Ένα Τεχνολογικό Κέντρο

Αυτόματο τρακτέρ John Deere
Η εφαρμογή ρυθμίζει τον φόρτο εργασίας

Το αυτόνομο τρακτέρ συσκευάζει μια ποικιλία τεχνολογίας που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα προηγμένης τεχνολογίας—έξι ζεύγη στερεοφωνικών καμερών συνδεδεμένων σε ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο ικανό να ταξινομεί κάθε pixel σε περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου και να ανταποκρίνεται εάν υπάρχει κάποιο εμπόδιο ή εργασία που πρέπει να εκτελεστεί. Το τρακτέρ θα λειτουργεί στην περιοχή με γεωφράκτη όπως ορίζεται από τον αγρότη, με ακρίβεια λιγότερο από μία ίντσα.

Αναφορά καθαρού στόλου ενημερώθηκε για το τρακτέρ από τον διευθυντή αναδυόμενων τεχνολογιών του John Deere, Julian Sanchez, βετεράνο της Deere. Το να φτάσουμε στην αυτονομία, είπε ο Sanchez, ήταν ένα ταξίδι 20 ετών. Μέχρι αυτό το σημείο υπήρχε ένας οδηγός στην καμπίνα, παρόλο που τα πρόσφατα τρακτέρ μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το GPS για να τείνουν να εκμεταλλεύονται με ακρίβεια έκταση με ελάχιστη συμβολή οδηγού. Ο Sanchez είπε ότι το αυτόνομο τρακτέρ έγινε δεκτό με «υγιή σκεπτικισμό» από τους αγρότες, γεγονός που οδήγησε την Deere να εξετάσει μια ποικιλία πιθανών προσεγγίσεων όταν πρόκειται για τη νέα αγροτική επιχείρηση.

Julian Sanchez, John Deere
Ο Julian Sanchez μας ενημέρωσε για τη νέα τεχνολογία ag

«Έχουμε καινοτομήσει και αντιδράσαμε σε ό,τι βρήκαμε με οχήματα στο πεδίο», πρόσθεσε ο Sanchez. Η δουλειά του αγρότη τώρα είναι να μεταφέρει το τρακτέρ στο χωράφι και να το διαμορφώσει για λειτουργία στην εφαρμογή συστήματος. Σε εκείνο το σημείο ο αγρότης μπορεί να προχωρήσει σε άλλες εργασίες ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί τον ελκυστήρα ενώ εκτελεί τα καθήκοντά του.

Λόγω της πρόσθετης δαπάνης του αυτόνομου τρακτέρ, ο Sanchez είπε ότι το Deere θεωρείται εναλλακτικό επιχειρηματικό μοντέλο εκτός από μια απευθείας πώληση ή μίσθωση. Είπε ότι πιθανώς οι αυτόνομες λειτουργίες θα μπορούσαν να προσφέρονται με συνδρομή. Οι μέρες του τρακτέρ ως το ελβετικό μαχαίρι αγροτικών εργαλείων φαίνονται έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα σε μια εντελώς νέα διάσταση.

Η μεγάλη εικόνα

Ο απώτερος στόχος, σύμφωνα με τον Deere, είναι να αναβαθμιστεί το παιχνίδι των αγροτών για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για καλλιέργειες. Καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται και η καλλιεργούμενη γη αποτυγχάνει να αυξηθεί παράλληλα, η παραγωγικότητα από τα αγροκτήματα πρέπει να αυξηθεί. Η αυτόνομη λειτουργία του νέου 8R βασίζεται σε τεχνολογία όπως ο αυτοματισμός στροφών AutoTrac που επέτρεψε στα τρακτέρ Deere να κατευθύνονται ουσιαστικά στο χωράφι, μαζί με την τεχνολογία See & Spray, ένα νέο ρομπότ που χρησιμοποιεί όραση υπολογιστή και μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει τη διαφορά μεταξύ των φυτών και ζιζάνια και στοχευμένη εφαρμογή ζιζανιοκτόνου στα ζιζάνια. Είναι τεχνολογία σε επίπεδο εργοστασίου που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα μειώνει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται στην εφαρμογή θρεπτικών συστατικών για την ενίσχυση της απόδοσης ελαχιστοποιώντας τα έξοδα.

Αυτά τα νέα, πιο εξελιγμένα μηχανήματα έχουν αρχίσει τη συλλογή δεδομένων μαζί με τις άλλες εργασίες τους, επιτρέποντας την ακριβέστερη φύτευση για να επωφεληθούν από τις βέλτιστες συνθήκες του εδάφους. Αυτά τα δεδομένα τροφοδοτούνται στο οικοσύστημα του αγρότη με σκοπό τη μεγιστοποίηση παραγωγικά, τη μείωση των εξόδων και την αύξηση της κερδοφορίας.

Αυτόνομο τρακτέρ John Deere
Στην καμπίνα όλα είναι δουλειά (δεν χρειάζεται οδηγός)

Η John Deere αναφέρει ότι ο συνδεδεμένος εξοπλισμός της λειτουργεί επί του παρόντος σε 300 εκατομμύρια στρέμματα σε 60+ χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο μέσος Αμερικανός αγρότης είναι άνω των 55 ετών και εργάζεται 12-18 ώρες την ημέρα. Αυτός ο αγρότης βρίσκεται σε οικογενειακή φάρμα στο 96% των 2,2 εκατομμυρίων αγροκτημάτων στις ΗΠΑ, που παράγουν το 78% των τροφίμων που πωλούνται στη χώρα.

Ένα αυτόνομο τρακτέρ 8R μπορεί να προετοιμάσει περισσότερα από 325 στρέμματα γης σε 24 ώρες, σύμφωνα με την Deere, μια περιοχή ισοδύναμη με την έκταση του National Mall στην Ουάσιγκτον, DC Η Deere εκτιμά ότι χρησιμοποιώντας ένα αυτόνομο 8R για το όργωμα, ένας αγρότης θα είναι σε τουλάχιστον δύο φορές πιο παραγωγικός μόνο και μόνο επειδή αυτός ο αγρότης θα είναι ελεύθερος να εστιάσει την προσοχή του σε μια άλλη πτυχή της επιχείρησης όσο το 8R εργάζεται στο χωράφι.

Η προηγμένη τεχνολογία σε ένα αγρόκτημα έχει πραγματικό σκοπό. Φαίνεται ότι έρχεται ακριβώς όταν χρειάζεται.

Περισσότερα νέα για αυτόνομα οχήματα:

Γνώμη: Γιατί το λογισμικό είναι το κλειδί για ασφαλή αυτόνομα οχήματα

Τεχνολογία: Αυτονόμος Τα οχήματα θα απαιτήσουν νέο εγκέφαλο