Τεχνολογία: 2022 Toyota Connected: Autono-MaaS και Concept Cabin Awareness

Το μέλλον της τεχνολογίας ασφάλειας

Η Toyota παρουσίασε δύο βασικές τεχνολογίες – υπηρεσίες κινητικότητας και ασφάλεια επιβατών – στα μέσα ενημέρωσης την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία της στις ΗΠΑ στο Plano του Τέξας. Και τα δύο είναι σημαντικά με ξεχωριστούς τρόπους, ενισχύονται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Toyota Βόρειας Αμερικής, Tetsuo “Ted” Ogawa, λέγοντας ότι η ιδέα μας είναι “Mobility for All”.

Aurora Innovations αυτόνομη Toyota Sienna
Η Aurora εφαρμόζει την τεχνολογία της στη Σιένα και στα μεγαλύτερα φορτηγά

Autono-MaaS: Αυτόνομη Κινητικότητα

Το Autono-MaaS είναι μια καινοτομία διασύνδεσης αυτόνομης οδήγησης που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την Toyota. Όταν χρησιμοποιείται με κιτ αυτόνομης οδήγησης άλλης εταιρείας, το Autono-MaaS επιτρέπει στις συνδυασμένες τεχνολογίες να οδηγούν αυτόνομα ένα όχημα για δημόσια μέσα μεταφοράς ή ακόμα και σε ημι-μεταφορά εμπορευμάτων Class 8.

Δύο εταιρείες χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το Autono-MaaS: η May Mobility και η Aurora Innovation. Καθένα έχει ένα Toyota Sienna Hybrid με Autono-MaaS ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα του μίνι βαν. Από εκεί εκτελούν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κινητικότητας για τους πελάτες τους.

Κινητικότητα Μαΐου βρίσκεται ήδη σε κοινότητες που παρέχουν υπηρεσίες όπου δεν υπάρχουν ανεπτυγμένα συστήματα μεταφορών. Σκεφτείτε τις πόλεις ή τους πελάτες με ειδικές ανάγκες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Edwin Olson λέει ότι η εταιρεία έχει ένα «όραμα να μεταμορφώσει τις πόλεις χρησιμοποιώντας αυτόνομα οχήματα» και η Toyota Sienna είναι «το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε από την αρχή, έτοιμο να ελέγχεται από έναν υπολογιστή».

Η May Mobility πήρε τους αισθητήρες και το κιτ αυτόνομης μετάδοσης κίνησης και στη συνέχεια τα εφάρμοσε στη Sienna «με τον πιο εύκολο τρόπο», σύμφωνα με τον ανώτερο σχεδιαστή προϊόντων και εμπειρίας οχημάτων Michael Piotter.

Aurora Innovation χρησιμοποιεί επίσης ένα Sienna Hybrid με Autono-MaaS ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα στο σύστημα Aurora Driver για αυτόνομη κοινή χρήση διαδρομής. Το έχουν κάνει επίσης ένα βήμα παραπέρα τοποθετώντας το Autono-MaaS σε ημιτελές. Ο συνιδρυτής και επικεφαλής προϊόντων Sterling Anderson δήλωσε: «Επειδή τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από το Aurora Driver λειτουργούν με το ίδιο υλικό και λογισμικό με τα φορτηγά, κληρονομούν τη μοναδική ικανότητα να λειτουργούν με υψηλές ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομους». Αυτό επιτρέπει στο Aurora Siennas να ταξιδεύει έως και 70 μίλια την ώρα και να χειρίζεται δυνατότητες οδήγησης υψηλής ταχύτητας, όπως να κοιτάζει μακριά στο δρόμο για να αποφύγει κινδύνους και ζώνες κατασκευής.

Έννοια ευαισθητοποίησης καμπίνας

Η Toyota αντιμετωπίζει επίσης μια πρόταση ζωής ή θανάτου. Είναι πάντα αποκαρδιωτικό να βλέπεις ένα ρεπορτάζ ειδήσεων ενός παιδιού ή κατοικίδιου που αφήνεται σε ένα ζεστό αυτοκίνητο, πολλές φορές με τραγικό αποτέλεσμα. Το Concept Cabin Awareness της Toyota χρησιμοποιεί τεχνολογία κυμάτων χιλιοστών και ραντάρ για να ανιχνεύσει μια μικρή κίνηση —ή ακόμα και έναν καρδιακό παλμό— των επιβατών που μένουν πίσω σε ένα όχημα.

μπορεί αισθητήρας κινητικότητας στην Toyota Sienna
Αυτό μπορεί να δει όλα

Η τεχνολογία κυμάτων χιλιοστών μεταδίδεται μέσω ενός αισθητήρα τοποθετημένου στην οροφή, περίπου τριών ιντσών σε τετράγωνο και ύψους μίας ίντσας, που μπορεί να πει εάν ένα παιδί ή κατοικίδιο βρίσκεται σε οποιαδήποτε από τις τρεις σειρές, ανάμεσα στα καθίσματα, στο χώρο των ποδιών ή στο φορτίο. περιοχή. Το σύστημα δεν θα αναφέρει μια τσάντα ή σακίδιο σε ένα κάθισμα, καθώς δεν υπάρχει ανιχνεύσιμη κίνηση όπως αναπνοή ή καρδιακός παλμός. Εάν το σύστημα εντοπίσει κάποιον που έχει μείνει πίσω, μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού.

Τι γίνεται όμως αν ο οδηγός δεν έχει μαζί του το τηλέφωνό του όταν βγαίνει από το όχημα; Εδώ μπαίνει το ραντάρ. Το σύστημα θα μπορεί να στέλνει το μήνυμα ειδοποίησης σε καθορισμένους φίλους και συγγενείς, να ενσωματώνεται στα οικιακά συστήματα μεταδίδοντας σε ένα ολόκληρο νοικοκυριό και, τέλος, να επικοινωνεί με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η Toyota είπε μάλιστα ότι έχει σκεφτεί να αναβοσβήνει τα εξωτερικά φώτα και να κορνάρει ως προειδοποίηση.

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο του Έννοια ευαισθητοποίησης καμπίνας για να καταλάβετε πώς αυτή η πρώτη στο είδος της τεχνολογία μπορεί να σώσει τη ζωή.

Παρατηρήσεις: Toyota Autono-MaaS and Cabin Awareness Concept Technologies

Το σύστημα Autono-MaaS θα είναι πολύτιμο για τις εταιρείες που αναπτύσσουν ιδιόκτητα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να δοκιμάσουν τη δουλειά τους. Ο μόνος τρόπος είναι με ένα όχημα που έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει εντολές αυτόνομης οδήγησης και να εκτελεί εργασίες του οχήματος όπως επιτάχυνση, ακινητοποίηση και στροφή. Η Toyota είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με οποιαδήποτε εταιρεία AV με ένα Sienna Hybrid εξοπλισμένο με Autono-Maas.

Η συναρπαστική και συναρπαστική τεχνολογία προέρχεται από την ομάδα της Toyota Connected. Σε ένα 36ωρο hackathon τον Οκτώβριο του 2019, εκατοντάδες μηχανικοί κατέληξαν σε ένα λειτουργικό πρωτότυπο του συστήματος Cabin Awareness. Αυτό το σύστημα έχει ενσωματωθεί σε α Sienna Hybrid minivan για μελλοντικές δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες. Η χρήση του Sienna δεν είναι τυχαία καθώς είναι ένα από τα πιο πρόσφατα αναβαθμισμένα μοντέλα της Toyota. Αυτό παίζει επίσης ρόλο στη χρήση του για το πρόγραμμα Autono-MaaS. Είναι σαφές ότι η Toyota έχει ένα όραμα να συνδυάζει τα αυτόνομα οχήματα με την ασφάλεια των επιβατών. Μπράβο τους!

Φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή στο Αναφορά καθαρού στόλου ενημερωτικό δελτίο (πάνω δεξιά στη σελίδα) για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες ιστορίες και κριτικές οχημάτων.

Ιστορία και φωτογραφίες από Τζον Φόκνερ.

Περισσότερα Τεχνικά Νέα:

Νέα: Η Jaguar Land Rover συνεργάζεται με την Nvidia

Τεχνολογία: Η βιομιμητική μηχανική εξελίσσεται ADAS

Γνώμη: Γιατί το λογισμικό είναι το κλειδί για την αυτόνομη οδήγηση