Τεχνολογία: Τα EV είναι πιο ακριβά στην επισκευή;

Σύγκριση κόστους επισκευής για ηλεκτρικά, υβριδικά, αυτοκίνητα αερίου

Η εύρεση του κατάλληλου οχήματος μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά διάφορους παράγοντες. Περιλαμβάνουν προκαταβολική τιμή, κόστος συντήρησης, περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κατανάλωση καυσίμου και άλλα.

Toyota Prius 2000
Όταν τα υβρίδια έφτασαν για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, η εύρεση ενός μηχανικού ήταν μια πρόκληση

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι αυτοκινήτων με οικονομία καυσίμου για να διαλέξετε. Μπορείτε να αγοράσετε ένα τυπικό αυτοκίνητο με αέριο, υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα. Το σωστό αυτοκίνητο θα εξασφαλίσει ότι πληρώνετε όσο το δυνατόν λιγότερα για επισκευές. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει χαμηλότερο κόστος ασφάλισης και να σας δώσει το καλύτερη εκτεταμένη εγγύηση αυτοκινήτου συμφωνία.

Όταν τα υβριδικά αυτοκίνητα εισήλθαν για πρώτη φορά στο σύγχρονο αυτοκινητιστικό τοπίο το 2000, ήταν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα του φυσικού αερίου. Οι περισσότεροι μηχανικοί δεν ήθελαν να τα δουλέψουν, που σημαίνει ότι έπρεπε να επιστρέψετε στην αντιπροσωπεία για επισκευές. Έτσι, έπρεπε να πληρώσετε ένα υψηλό αρχικό κόστος και να προσθέσετε υψηλά κόστη συντήρησης, κάτι που έκανε πολλούς ανθρώπους να τα αποφεύγουν.

Αλλά σήμερα, περισσότερα συνεργεία γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, το κόστος επισκευής και συντήρησης έχει μειωθεί. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι δύο τύποι οχημάτων με οικονομία καυσίμου έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης από αυτά που κινούνται με φυσικό αέριο.

Γιατί οι τυπικές επισκευές αυτοκινήτων κοστίζουν περισσότερο από το υβριδικό;

Το κόστος επισκευής εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα σας. Τα υβριδικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι φθηνότερα στην επισκευή και τη συντήρηση από τα τυπικά αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κινητήρες στα υβριδικά σβήνουν όταν σταματούν ή όταν ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί. Λιγότερη χρήση σημαίνει λιγότερη φθορά.

αναγεννητικά φρένα
Με το αναγεννητικό φρενάρισμα, τα υβριδικά και τα EV εξοικονομούν τη φθορά των φρένων

Εάν ο κινητήρας σας δεν φθείρεται γρήγορα, θα πληρώσετε λιγότερα για επισκευές και συντήρηση. Για παράδειγμα, συνιστάται να κάνετε αλλαγές λαδιών κάθε 5.000 μίλια σε υβριδικά αυτοκίνητα. Από την άλλη πλευρά, τα παραδοσιακά οχήματα αερίου απαιτούν παρόμοια συντήρηση κάθε 3.000 μίλια.

Επίσης, τα υβριδικά οχήματα διαθέτουν αναγεννητικά συστήματα πέδησης που παράγουν λίγη θερμότητα. Αυτό σας εξοικονομεί επιπλέον τακάκια φρένων και άλλα εξαρτήματα φρένων.

Τέλος, συνήθως δεν χρειάζεστε ειδικές επισκευές και συντήρηση στο υβριδικό σύστημα. Μόνο το υβριδικό Ford Escape απαιτεί επιπλέον συντήρηση. Απαιτείται αντικατάσταση φίλτρου αέρα στην ηλεκτρική μονάδα μπαταρίας κάθε 40-50.000 μίλια.

Το μόνο δαπανηρό πράγμα με ένα υβριδικό όχημα είναι η μεγάλη μπαταρία του. Σε περίπτωση που αποτύχει, η αντικατάστασή του κοστίζει περίπου 2.000 $. Ευτυχώς, τα υβριδικά οχήματα έχουν μεγαλύτερες περιόδους εγγύησης – περίπου 8-10 χρόνια ή 100.000-150.000 μίλια.

Standard Cars Vs. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μελέτες από Αναφορές Καταναλωτή και Προβλέπουμε δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν λιγότερο στη συντήρηση και την επισκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα EV έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη, πράγμα που σημαίνει λιγότερη φθορά. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνετε τακτική συντήρηση, όπως αλλαγή λαδιών στα ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με το We Predict, κοστίζει σχεδόν το ένα τρίτο λιγότερο η συντήρηση ενός EV σε σύγκριση με αυτά που κινούνται με φυσικό αέριο. Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από τριετή έρευνα για το κόστος υπηρεσιών.

Αυτά τα κόστη υπηρεσιών περιλάμβαναν ενημερώσεις λογισμικού, επισκευές, συντήρηση και ανακλήσεις. Διαπίστωσαν επίσης ότι θα ξοδέψετε 22% λιγότερο στο κόστος επισκευής εάν διαθέτετε ένα EV.

Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο κοστίζουν κατά μέσο όρο 10,1 σεντς ανά μίλι για τη συντήρηση. Εάν το συγκρίνετε με ηλεκτρικά οχήματα με 6,1 σεντς ανά μίλι, θα έχετε καλύτερη προσφορά για συντήρηση.

Πλατφόρμα GM Ultium
Οι μπαταρίες μεγαλώνουν και είναι ακριβές στην αντικατάστασή τους, αλλά οι εγγυήσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους

Κόστος μπαταρίας

Εκτός από το υψηλότερο αρχικό κόστος, οι περισσότεροι αγοραστές φοβούνται ότι η μπαταρία αποτυγχάνει σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Ένα EV κοστίζει κατά μέσο όρο 5.000 $ για την αντικατάσταση της μπαταρίας σας. Και κοστίζει ακόμη περισσότερο για έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μπορεί να σας αποφέρει περίπου 9.000 $.

Όμως, όπως και τα υβριδικά, λαμβάνετε μεγαλύτερη εγγύηση για τα EV. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε 100.000 μίλια ή περισσότερα για ένα EV. Από την άλλη πλευρά, το τυπικό σας αυτοκίνητο έχει εγγύηση τριών ετών ή 36.000 μίλια.

Συμπέρασμα

Τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο κοστίζουν περισσότερο στην επισκευή και τη συντήρηση από τα υβριδικά ή τα EV. Έχουν υψηλότερα έξοδα αερίου, αλλαγής λαδιών, φίλτρων αέρα, επιθεώρησης και επισκευής. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι φθηνότερο να αγοράσετε αρχικά, αλλά σας κοστίζουν σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μερικές επιλογές EV, Hybrid & ICE για να δείτε:

Flash Drive: 2022 Kia EV6

Δοκιμή δρόμου: 2022 Lexus ES 300h Hybrid F Sport

Flash Drive: Σεντάν Volkswagen 2022