Τεξανική εκκίνηση για να σχεδιάσει ηλεκτρικό off-roader με σύστημα μετάδοσης κίνησης GM

Η Volcon, μια startup ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου με έδρα το Τέξας, θα εξοπλίσει όλα τα μοντέλα της με κινητήρες της General Motors. Η εταιρεία προσφέρει δίτροχα και τετράτροχα ηλεκτρικά οχήματα για χρήση εκτός δρόμου που είναι εξοπλισμένα με μονάδες μπαταριών και άλλα εξαρτήματα συστήματος ηλεκτρικής κίνησης από την GM.

Τα προϊόντα της Volcon δεν είναι ηλεκτρικά οχήματα εκτός δρόμου ή pickup, τα οποία ανταγωνίζονται άμεσα οχήματα GM όπως το Hummer EV, αλλά UTV. Όπως ανακοίνωσε τώρα η Volcon, αυτό περιλαμβάνει το Volcon Stag, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα ως ναυαρχίδα. Το UTV χρησιμοποιεί μονάδες μπαταρίας και έναν «αριθμό υποστηρικτικών εξαρτημάτων από την GM». Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα εξαρτήματα.

Το Stag έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ το 2023 σε τιμές που ξεκινούν από 39.999 δολάρια. Η μπαταρία του τετραθέσιου έχει ενεργειακό περιεχόμενο 42 kWh, η ισχύς είναι 93 kW, με δυνατότητα έως και 104 kW για μικρό χρονικό διάστημα σε overboost. Η Volcon δίνει την αυτονομία του UTV ως 100 μίλια ή 161 χιλιόμετρα – με την προϋπόθεση ότι η τελική ταχύτητα έως και 129 km/h δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Το Stag – συνηθισμένο για UTV, αλλά ασυνήθιστο για BEV – θα έχει μηχανική κίνηση σε όλους τους τροχούς. Μόλις οι πίσω τροχοί χάσουν την πρόσφυση, η κινητήρια ισχύς αποστέλλεται επίσης στους μπροστινούς τροχούς, όπως απαιτείται. Η Volcon παραιτήθηκε από τον δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, κάτι που είναι συνηθισμένο στα αυτοκίνητα BEV. Η μπαταρία φορτίζεται με έως και 7,2 kW AC.

Εκτός από την ψυχαγωγική οδήγηση, το Stag είναι κατάλληλο και για μεταφορά σε απομακρυσμένες περιοχές – εφόσον οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες. Όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα, το όχημα μπορεί να φορτώσει έως και 736 λίτρα. Το ωφέλιμο φορτίο είναι 703 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης 907 κιλά.

«Η General Motors έχει μετατραπεί από μια αυτοκινητοβιομηχανία σε μια καινοτόμο πλατφόρμα, με κλιμακούμενες αρχιτεκτονικές που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν την υιοθέτηση των EV σε διαφορετικούς κλάδους και τύπους προϊόντων», δήλωσε ο Travis Hester, αντιπρόεδρος της GM για τις EV Growth Operations. «Η δουλειά μας με τη Volcon είναι ενδεικτική των σχεδίων μας και καταδεικνύει την ευελιξία της πλατφόρμας καθώς και πιθανές εφαρμογές πολύ πέρα ​​από τα παραδοσιακά οχήματα».

carscoops.com, volcon.com (ανακοίνωση), volcon.com (Προδιαγραφές ελαφιού)