Τελείωσε: Η BMW παραδίδει τα τελευταία ηλεκτρικά αυτοκίνητα i3

Το BMW i3 είναι πλέον ιστορία. Η BMW παρέδωσε τις τελευταίες 18 μονάδες του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας πριν από λίγες ημέρες. Η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή του ηλεκτρικού πρωτοπόρου στη Λειψία στα τέλη Ιουνίου, αφού είχε κατασκευάσει περίπου 250.000 BMW i3.

Τα τελευταία 18 οχήματα, όλα που παραδόθηκαν στο BMW Welt στο Μόναχο, είναι αυτοκίνητα i3 σε Galvanic Gold Metallic. «Η BMW Welt ήταν πάντα ένας τόπος συνάντησης και καινοτομίας. Ως εκ τούτου, ήταν κάτι περισσότερο από ταιριαστό το γεγονός ότι το παρορμητικό BMW i3 είχε μια λαμπερή και αξιοπρεπή αποστολή για την τελική του παράδοση», γράφει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Ενώ το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μήκους τεσσάρων μέτρων με το μοναδικό του αμάξωμα από ανθρακονήματα σταματά χωρίς αντικατάσταση, η BMW βρήκε μια άμεση συνέχεια για την ονομασία του μοντέλου i3. Από τα μέσα Μαΐου – όταν το i3 ήταν ακόμα στη Λειψία – το BMW i3 eDrive 35L βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο νέο εργοστάσιο της Lydia στο Shenyang της Κίνας. Ωστόσο, το ηλεκτρικό σεντάν που βασίζεται στη BMW Σειρά 3 δεν έχει τίποτα κοινό με το ευρωπαϊκό i3 παρά την ομοιότητα στο όνομα.

Από την κυκλοφορία του το 2013, το BMW i3 έχει πωληθεί σε 74 χώρες. Με τη δεύτερη ενημέρωση μπαταρίας το 2018 στις 42,2 kWh μεικτά, οι αριθμοί εγγραφής του i3 αυξάνονταν σταθερά. Στη Γερμανία, το εννιάχρονο μοντέλο παρέμεινε με 12.178 νέες ταξινομήσεις το 2021, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – μπροστά από μοντέλα όπως το Opel Corsa-e, το Audi e-tron και το Hyundai Ioniq 5. Το 2022, η σειρά έσπασε το όριο των 250.000 μονάδων, τοποθετώντας το μεταξύ των πιο επιτυχημένων ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο στην κατηγορία premium compact, σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η BMW δεν έχει ακόμη βρει έναν προκάτοχο στην κατηγορία ή αντ’ αυτού φαίνεται να το έχει παραδώσει στη θυγατρική της Mini. Προηγούμενες αναφορές από το 2019 είχαν ορίσει το τέλος του BMW i3 το 2024, αλλά τα νέα για τη διακοπή μας έφτασαν τον Ιανουάριο. Το πρόωρο τέλος για το i3 έρχεται με φόντο την αναδιάρθρωση του εργοστασίου της Λειψίας για την έναρξη παραγωγής της νέας γενιάς Mini Countryman. Το νέο EV θα κυκλοφορήσει στη Λειψία το 2023 με βάση την προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική FAAR της BMW.

Το 2025 φέρεται να είναι η τελευταία φορά που η Mini θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο με παραλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μετά από αυτό, θα ακολουθήσουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, οπότε μέχρι το 2030, η Mini θα είναι μια μάρκα αποκλειστικά EV.

Η BMW, ωστόσο, φαίνεται ακόμα αβέβαιη – η νέα κατηγορία, ή Neue Klasse όπως αποκαλεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τα οχήματά της επόμενης γενιάς, θα περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο της σειράς 3, αλλά με ποια μορφή ή ποιος τύπος κίνησης παραμένει ανοιχτός.

Κάποιος μπορεί να πει ότι θα ήταν υπέροχο να δούμε μερικά από τα πρωτοποριακά πνεύματα του BMW i3 να επιστρέφουν μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα.

bmwgroup.com (στα γερμανικά)