Τα προγράμματα οδήγησης Lyft λαμβάνουν συμφωνία χρέωσης στο δίκτυο EVgo

Στις ΗΠΑ, η EVgo κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα έκπτωσης χρέωσης EV για οδηγούς μεριδίου μεταφοράς στην πλατφόρμα Lyft. Οι οδηγοί στην πλατφόρμα Lyft θα μπορούν πλέον να εγγραφούν στο νέο πρόγραμμα με το EVgo μέσω της εφαρμογής Lyft Driver.

Η ανταλλαγή μεταξύ του παρόχου χρέωσης και της εταιρείας κοινής χρήσης διαδρομής σημαίνει ότι οι οδηγοί Lyft που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν μηνιαίες χρεώσεις για τις 850 τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης του EVgo σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι οι οδηγοί Lyft με κατάσταση Gold και Platinum «σε ορισμένες αγορές» μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 45 τοις εκατό σε σχέση με τις τυπικές τιμές χρέωσης του EVgo.

«Ο αριθμός των οδηγών κοινής ωφελείας στις ΗΠΑ έχει ανέβει πάνω από το ένα εκατομμύριο, με πολλά εκατομμύρια περισσότερους Αμερικανούς να επωφελούνται από τις υπηρεσίες κοινής χρήσης κάθε μέρα. Η επιτάχυνση της μετάβασης των οχημάτων κοινής χρήσης σε ηλεκτρικά είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης των μεταφορών σε αυτή τη χώρα. Οι οδηγοί με Lyft βρίσκονται σε μοναδική θέση για να επωφεληθούν από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και να είναι πρωταθλητές για την ηλεκτροκίνηση στις κοινότητες που εξυπηρετούν», δήλωσε η Cathy Zoi, Διευθύνουσα Σύμβουλος της EVgo.

Το 2018, η General Motors και η EVgo άρχισαν να εγκαθιστούν σταθμούς φόρτισης EV για χρήση με την υπηρεσία Maven car-sharing της GM που λειτουργεί μέσω μιας πλατφόρμας που ονομάζεται «Maven Gig» που είναι αφιερωμένη σε προγράμματα οδήγησης υπηρεσιών κοινής χρήσης όπως η Lyft και η Uber. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η General Motors ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός δικτύου γρήγορης φόρτισης στους σταθμούς αυτοκινήτων Pilot Company στις ΗΠΑ που θα περιλαμβάνει 2.000 σταθμούς με χωρητικότητα φόρτισης έως 350 kW σε έως και 500 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα και θα εγκατασταθεί, θα λειτουργήσει και συντηρείται από τον συνεργάτη της GM EVgo.

Αυτό το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα φόρτισης EV μεταξύ EVgo και Lyft ακολουθεί τις πρόσφατες «βελτιώσεις» που έχει κάνει ο πάροχος φόρτισης στο δίκτυό του EVgo. Αυτό περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα του EVgo Autocharge+, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν μια περίοδο φόρτισης με απλή σύνδεση. Η EVgo λέει ότι οι οδηγοί Tesla με τον προσαρμογέα CCS Combo 1 μπορούν να επωφεληθούν από αυτό σε πολλούς σταθμούς γρήγορης φόρτισης EVgo DC.

evgo.com