Τα αποτελέσματα του Nio Q2 παραμένουν χαμηλά λόγω της ακριβής συσσώρευσης

Η Nio παρουσίασε τα επιχειρηματικά της στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Ο Κινέζος κατασκευαστής παρέδωσε 25.059 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Αν και πρόκειται για αύξηση 14,4 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι, τα οικονομικά μεγέθη πρέπει να φέρουν το βάρος της επενδυτικής έντασης συσσώρευσης της επιχείρησης.

Η Nio συνέχισε να αναπτύσσεται ως προς τα έσοδα, αλλά παραμένει στο κόκκινο στο σύνολό της. Η κινεζική εταιρεία γύρισε πάνω από 10,29 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,48 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά την περίοδο αναφοράς, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει καθαρή ζημία 2,76 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ) στο τελικό αποτέλεσμα. Ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21,8 τοις εκατό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το έλλειμμα πολλαπλασιάστηκε κατά 369,6 τοις εκατό υπό το φως των τεράστιων επενδύσεων που απαιτούνται για πολλά λανσαρίσματα προϊόντων ταυτόχρονα. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώθηκε αύξηση 3,9% στις πωλήσεις και 54,7% αύξηση στις ζημιές.

Όσον αφορά τις παραδόσεις, η Nio κυμαίνεται γύρω από το όριο των 25.000 για αρκετά τρίμηνα. Από αυτή την άποψη, το τριμηνιαίο αποτέλεσμα που αναφέρεται τώρα παραμένει σταθερό, με παραδόσεις 25.059 οχημάτων. Μεταξύ των οχημάτων που πουλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, η Nio αναφέρει 3.681 μονάδες ES8, 9.914 μονάδες ES6, καθώς και 4.715 EC6 και 6.749 ET7. Ωστόσο, ο αριθμός των παραδόσεων θα μπορούσε να αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο, καθώς η Nio αναφέρει ήδη 10.052 και 10.677 πωλήσεις οχημάτων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αντίστοιχα.

Η ετήσια έκθεση αναφέρει επίσης ότι η παραγωγή και η παράδοση του ES7 ξεκίνησε τον Αύγουστο. Το μοντέλο είναι ένα πενταθέσιο premium ηλεκτρικό SUV. Οι παραδόσεις του μικρότερου ηλεκτρικού σεντάν ET5 έχουν επίσης προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, η Nio περιγράφει το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ως «κρίσιμη περίοδο για την ενίσχυση της παραγωγής και της παράδοσης πολλών νέων προϊόντων».

Εν τω μεταξύ, η Nio βάζει ένα παράλληλο έργο στο πίσω μέρος του καυστήρα: η μαζική παραγωγή της μπαταρίας 150 kWh με κυψέλες ημι-στερεής κατάστασης που είχε αρχικά ανακοινωθεί για αργότερα αυτό το έτος πιθανότατα θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες. Ο Nio έκανε την ανακοίνωση σε μια κλήση συνδιάσκεψης αναλυτών τριμηνιαίας έκθεσης κερδών.

«Πετύχαμε σταθερά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, παρά τις τεράστιες προκλήσεις και τις αστάθειες του κόστους», δήλωσε ο Steven Wei Feng, οικονομικός διευθυντής της Nio. «Με την ΕΤ7 να ξεκινάει στην Ευρώπη τον Αύγουστο, οι χρήστες σε περισσότερες χώρες θα γνωρίσουν τα νέα μας προϊόντα και υπηρεσίες αργότερα φέτος. Για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση EV της παγκόσμιας αγοράς, συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας για να ενισχύσουμε την παραγωγή και τις παραδόσεις των νέων προϊόντων μας. Αναμένουμε επίσης να επεκτείνουμε περαιτέρω το μερίδιο αγοράς μας στην παγκόσμια αγορά premium έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων με υψηλή λειτουργική απόδοση», δήλωσε ο Wei Feng.

nio.com, cnevpost.com (μπαταρίες)