Συνδεδεμένο Curb για φόρτιση με EVX στην Αυστραλία

Μια νέα συνεργασία μεταξύ του Connected Curb που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και του αυστραλιανού παρόχου υποδομής EV EVX στοχεύει στην εγκατάσταση 1.000 νέων σημείων φόρτισης EV δίπλα στο πεζοδρόμιο σε όλη την Αυστραλία τους επόμενους 24 μήνες.

Αντί να περιλαμβάνει παραδοσιακούς σταθμούς φόρτισης, η EVX θα εγκαταστήσει την τεχνολογία φόρτισης σε ήδη εγκατεστημένες δομές, όπως κολώνες ή στύλους για τους οποίους η Connected Curb θα παρέχει την υποδομή. Αυτό περιλαμβάνει ένα σύστημα δύο μερών που αποτελείται από μια υπέργεια υποδοχή σημείου φόρτισης που είναι εγκατεστημένη σε μια δομή σαν κολόνα, ενώ το πακέτο ισχύος και δεδομένων βυθίζονται κάτω από το έδαφος σε ένα προστατευτικό χαλύβδινο κουτί

Η EVX λέει ότι έχει ήδη δοκιμάσει και επικυρώσει τους πρώτους δέκα φορτιστές της στην Αυστραλία, όπου το κοινό θα έχει πρόσβαση στο δίκτυό της από το πρώτο τρίμηνο του 2023. Στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW), αυτοί περιλαμβάνουν μια μονάδα πεζοδρομίου που κυκλοφόρησε από το Συμβούλιο του Port Philip νωρίτερα αυτό το έτος, ενώ μια δοκιμή που χρηματοδοτείται από την Αυστραλιανή Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ARENA) σχεδιάζει να εγκαταστήσει πενήντα σημεία φόρτισης προσαρτημένα σε στύλους ηλεκτρικού ρεύματος στα πεζοδρόμια σε εννέα τοπικές περιοχές του δήμου στη ΝΝΟ.

Το Connected Curb έχει αναπτύξει υποδομή φόρτισης στο πεζοδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και συμμετέχει ήδη σε έργα στις ΗΠΑ. Στην Αυστραλία, η EVX λέει ότι η ανάπτυξη θα βοηθήσει τα συμβούλια, τις εταιρείες διαχείρισης στόλου και άλλους εμπορικούς χώρους να έχουν πρόσβαση σε ισχυρούς σταθμούς φόρτισης EV χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετης υποδομής ή υποσταθμών. Οι 1.000 δημόσιοι φορτιστές EVX και Connected Kerb θα κυκλοφορήσουν μετά από συμφωνίες με συμβούλια και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Με την αλλαγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης φέτος, η Αυστραλία επεκτείνει σταδιακά τις ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη των μεταφορών. Αυτό ώθησε μια αναταραχή της δραστηριότητας EV στην Αυστραλία, με διεθνείς εταιρείες να διαθέτουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα Down Under, ενώ μια νέα κοινοπραξία πιέζει περαιτέρω για την ταχεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Sean McGinty, συνιδρυτής του EVX, λέει: «Οι Αυστραλοί έχουν συνηθίσει να παίρνουν καύσιμα για τα οχήματά τους σε μια στιγμή, αλλά καθώς μεταβαίνουμε στα EV σε κλίμακα, η υποδομή φόρτισης EV πρέπει να εξυπηρετεί τόσο γρήγορα όσο και σενάρια μακράς διαρκείας».

thedriven.io, gizmodo.com.au, carsales.com.au